RECEPT: Domača vroča čokolada

Čokolada … mmmm … njammm! Ena najbolj priljubljenih slaščic po vsem svetu, ki si jo lahko privoščite v vseh možnih oblikah in okusih. Nekateri prisegajo zgolj na črno čokolado, spet drugi imajo raje mlečno ali belo. No eno je gotovo – številni se ji nikakor ne morejo upreti.

Pozimi paše predvsem tista vroča. Skodelica tople rjave tekočine v mrzlih dlaneh je blagodejna za roke in za dušo. Zato vam tokrat ponujamo en zelo preprost in zelo okusen recept za vročo čokolado, ki si jo lahko hitro pripravite kar doma.

vroca_cokolada_s_stepeno_smetano_680x454

Sestavine: 

  • 1 skodelica mleka
  • 1/3 skodelice sladkorja (oziroma po okusu)
  • 2 jedilni žlici sladkanega kakava v prahu
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • cca 30 gramov polsladke čokolade za kuhanje
  • 1 skodelica sladke smetane

Priprava: 

1. V manjši kozici na nizkem ognju segrevajte mleko toliko časa, dokler ni tik pred vretjem. Vmešajte sladkor, kakav v prahu, vanilijev ekstrakt in sol. Dodajte še čokolado, nadrobljeno na koščke, in mešajte toliko časa, dokler se ne stopi. Kozico umaknite z ognja in pustite, da se nekoliko shladi.

2. V večji skledi z električnim mešalcem umešajte sladko smetano. Vročo čokolado nalijte v skodelico in okrasite s stepeno smetano.

Uživajte v sladki fantaziji!

*Recept je za 1 osebo