Kaj podariti strelcu, večnemu optimistu in avanturistu

Večni optimizem, želja po svobodi in avanturistični duh, kateremu zavidajo mnogi. To so značilnosti oseb, rojenih med 23. novembrom in 21. decembrom., ki so pogosto znani po svoji želji po raziskovanju, kar jih lahko vodi v različne življenjske izkušnje, tako dobre kot včasih tudi manj dobre.

Lahko bi rekli, da strelci vedno streljajo naravnost (v tarčo). Kar pomeni, da so zelo iskreni, včasih celo do točke, da so lahko nenamerno nesramni. A je njihova iskrenost običajno dobronamerna.

Krasi jih še ena dobra lastnost, po kateri so pogosto znani: poimenujmo jo kot intelektualno radovednost. Radi namreč raziskujejo različne ideje in kulture, kar jih pogosto vodi na potovanja in nenehno učenje in spoznavanje novega. Imajo filozofski pogled na življenje in iščejo smisel v vsem, kar počnejo.

V odnosih so strelci zelo družabni in prijazni, včasih lahko njihova potreba po svobodi in neodvisnosti povzroči, da se izogibajo tesnim ali omejujočim odnosom. Imajo močan občutek za pravičnost in so pogosto zelo direktni, ko gre za izražanje svojih mnenj.

Najkrajše poti do slabe volje

Ker so strelci po svoji naravi avanturistični in vedno željni novih izkušenj, ne prenesejo rutine. Ta jih lahko hitro spravi iz tira. Pogosto so zelo iskreni, od drugih pričakujejo enako, zato jih močno razburi predvsem dvoličnost.

Strelci so znani tudi po svoji ljubezni do debate in izražanja svojih mnenj, zato se, če se počutijo, da so njihova mnenja zatirana ali ignorirana, lahko hitro ujezijo. Nikoli ne preslišite mnenja strelca, katerega ta močno zagovarja. Pogosto imajo namreč prav.

Kot intelektualci in filozofi po naravi, strelci potrebujejo nenehno intelektualno stimulacijo, zato površinski ali neintelektualni pogovori v njih povzročijo precejšnje nezadovoljstvo. Njihov občutek za družbeno pravičnost je lahko  izjemen, zato so velikokrat občutljivi na vprašanja, ki se tičejo nepravičnosti ali pa neenakosti. Njim nasprotnih mnenj včasih preprosto ne prenesejo.

Na njihovi dobri strani je življenje lepše

Če želite (znova) pridobiti naklonjenost strelca, ki slovi po svoji optimistični in avanturistični naravi, je ključno ustvariti okolje pustolovščin in druženja, kjer prevladujeta osebna svoboda ter izviren humor.

Strelci se bodo vedno navduševali nad raziskovanjem novih krajev in kultur, zato jih potovanje ali načrtovanje nove pustolovščine hitro spravi v dobro voljo. Zaradi svoje intelektualne radovednosti se namreč počutijo izpopolnjene, ko se naučijo nečesa novega ali pa raziskujejo različne ideje in nove koncepte.

Zaradi svoje družabne narave neizmerno uživajo v dobri družbi in preživljanju časa s prijatelji. Zelo cenijo dogodke, ki omogočajo kvalitetno preživljanje časa z drugimi. Po drugi strani pa je njihova potreba po svobodi in neodvisnosti ključna za njihovo dobro počutje; zato cenijo priložnosti, kjer lahko delujejo avtonomno.

Idealna darila za strelce

Sedaj, ko še bolje poznate male karakterne skrivnosti svojega strelca ali strelke, lahko iz tega črpate mnoge ideje za darila – tako za rojstni dan ali pa npr. za božično-novoletne praznike. V izboru darilnih paketov SelectBox za strelce lahko izbirate med kar dvanajstimi paketi, nad katerimi bodo zagotovo navdušeni.