Ples, izraz telesne svobode

Ples je bil od nekdaj izraz človeške družbe, urbanosti, povezanosti in telesne ustvarjalnosti ter svobode. Ples imamo v genih in plesni večeri še vedno v nas vzbujajo pridih romantike in nostalgije, čeprav že dolgo več ne plešemo na dvornih plesih.

Ples se je razvijal skupaj s človeštvom in kulturo. Vedno je veljal za obliko umetnosti, izraz telesne ustvarjalnosti in način, kako izraziti svojo najglobljo naravo. Vse to dokazuje dejstvo, da je ples še danes ena najbolj priljubljenih oblik gibanja in druženja. Tudi plesne predstave vedno pokajo po šivih, saj smo ljudje lačni te oblike umetnosti. Kolikokrat se doma zalotite, da plešete ob glasbi, medtem ko kuhate kosilo? Ali pa izrazite svoje veselje nad nečim tako, da »malo zamigate«? Ples je v nas in čas je, da ga vsi skupaj začnemo jemati kot del svojih življenj.

Pestra ponudba darilnih paketov SelectBox nudi toliko možnosti, da se je včasih kar težko odločiti med njimi. Zato smo se odločili, da vam danes predstavimo dobrobiti plesa in naše zveste partnerje, pri katerih se lahko zabavate ob plesnih uricah.

Klic ženstvenosti

Ples že dolgo ni več le sklop ustaljenih in vnaprej določenih korakov, saj je dobil svobodna krila. Z globalizacijo so k nam prišli tudi bolj eksotični plesi, ki utripajo v ritmih drugih kultur in zvokov. Dišijo po ekstravaganci in nas privlačijo s svojimi melodijami, drugačnimi takti in burijo našo domišljijo. Ples je tako čudovit, ker predstavlja celoto gibov, kulture, oblačil, glasbe in strasti, ki se prebujajo v nas. Marsikatera ženska čuti tudi klic svojih bokov, ženstvenosti in pristne narave, ki si želi izraziti skozi ples. Drage dame, ženske in zapeljivke, ne zadržujte te strastne energije v sebi, rajši zaplešite in se odvrtite v pristnost svoje narave.

Ples je ženskam prirojen, celo bolj kot privzgojen. Davno, davno tega so ženske plesale, da bi polja rodila, da bi padal dež in da bi postale bolj plodne. Z razvojem prefinjene družbe smo ljudje pač nehali klicati dež, temveč ples je ostal. Spremenil je obliko in namen, a ostal je. Eden izmed plesov, ki ga moderna družba ni uspela oklestiti njegove prvinskosti, je trebušni ali orientalski ples. Ima mnogo podzvrsti, danes pa predstavljamo vsem najbolje poznanega, ples gibčnih arabskih žena. Vedno se mi je zdelo nadvse zanimivo in duh razburjajoče, da so arabske ženske vse zakrite in skrivnostne, pod vsemi temi krili pa se skrivajo izvrstne plesalke, ki se jih nikoli ne moreš dovolj nagledati. V domačih krogih so te dame razvile enega najbolj čutnih plesov na svetu, ki nikoli ne bo pozabljen ali izživet. Trebušni ples je nadvse zapeljiv in očarljiv za gledalca, plesalka pa se med gibanjem popolnoma poveže s svojo ženstveno naravo. Pri trebušnem plesu je plesalka bosa, njena stopala so trdno na tleh in gibi so nizki, usmerjeni k zemlji. Trebušni ples žensko namreč povezuje s samo seboj, z ženstveno naravo v njej.

Prepričana sem, da se v vsaki ženski kriva tista strastna plesalka, ki se želi izraziti. Zato vas vabim, da sebi ali svojim prijateljicam, mamam ali hčeram podarite čudovito plesno izkušnjo orientalskih plesov. Za gibčnost vaših bokov in stik s svojo ženstvenostjo bodo poskrbeli:

Sodobna umetnost in ženska drznost

Časi se sunkovito spreminjajo in tabuji razpadajo. Ženske so vsak dan bolj samostojne, neodvisne in provokativne, drzne, prave bojevnice! Tudi bojevniška narava je v resnici ženska narava, zato se tudi ta želi izraziti. Se sprašujete, zakaj je ples ob drogu vedno bolj popularen in ga spremlja vedno manj stereotipov? To so vsekakor dosegle izvrstne plesalke, ki so dokazale, da je ples ob drogu umetnost. Ples ob drogu je nosil veliko stereotipnih oznak, ki pa so ena za drugo začele odpadati. Nastopi plesalk na raznih šovih talentov so namreč dokazali, da gre za šport, umetnost, kontrolo telesa, treninge, predanost in žensko drznost.

To ni ples, ki bi mu bilo treba soditi, saj je popolnoma enakovreden vsem ostalim plesom. Ženskam so se začeli pridruževati tudi moški plesalci, ki so ugotovili, da bodo s tovrstnim plesom izvrstno izoblikovali svoje telo. Namreč, če še niste preizkusili plesa ob drogu, tega še ne veste – a te plesalke so tako močne, da celotno svoje telo držijo na eni roki! Izgledajo pa še vedno čudovito in prav nič ne razkriva svojih močnih mišic, medtem ko se spretno povzpenjajo po drogu. Če si tudi vi želite izoblikovati svoje telo, premagati svoje strahove, se naučiti novih znanj in prebuditi drznost v sebi, obiščite enega izmed plesnih studiev naših partnerjev:

Ljubezen do družabne plesne povezanosti

Pa smo prišli tudi do družabnih plesov, ki še vedno predstavljajo vrh vseh družabnih srečanj in druženj. Je kaj lepšega kot prijeten stisk roke in sramežljiv ples ob večerih? Ali pa vam je ljubši strastni tango, zapeljiva salsa ali kar stroga struktura valčka? Ne glede na izbrano zvrst plesa je to povezovalna in sproščujoča dejavnost. Če še iščete tisto pravo ali tistega pravega, se bosta skozi ujemanje med plesom hitro spoznala. Druge bo ples z ljubo osebo še bolj zbližal in v odnos vnesel novo dinamiko. Morda pa si preprosto želite le plesati, zapreti oči in se prepustiti glasbi. Za vse, ki imate radi klasične plese v parih, smo pripravili izbor treh ponudnikov, pri katerih lahko osvojite nova znanja ali osvežite že davno pozabljene plesne korake.

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1500 različnih možnosti, ki jih najdete v 21 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Uzivac-guster_570x310px_SLO