Terapevtska masaža hrbtenice & sprostilna masaža obraza v Health centar Zagreb

Lahkotnost. Je prva beseda, ki mi pade na pamet, ko se spomnim na počutje po terapevtski masaži hrbtenice in sprostilni masaži obraza, ki sem ju bila deležna v Health centar v Zagrebu. Včasih čisto po nesreči naletiš na tak biser, kot so tretmaji v Health centar. Preden vas popeljem po svoji izkušnji, naj vam še povem, da ponudbo, ki je vsekakor vredna ogleda najdete med darilnimi paketi Selectbox.

Zagreb-69

Posvet ob zeliščnem čaju

Vsaka dobra storitev, ki zadeva zdravje, se mora začeti s posvetom. Pa ne površnim, temveč poglobljenim. Takega posveta sem bila deležna v Health Centar. Najprej sem dobila skodelico zeliščnega čaja, ki je blagodejno vplivav na moje razpoloženje, saj sem kot vedno prihitela vsa pod stresom. Potem sem v miru rešila vprašalnik, ki zajema tako fizična kot psihična stanja. Terapevtka je pregledala vprašalnik in mi začela postavljati podvprašanja. Želela je namreč spoznati ozadje mojih težav in se prepričati, da bo izbrala pravilno vrsto terapije.

 

Kmalu sva prišli do sklepa, da nam življenje pač nalaga tisoč in eno skrb, ki se seveda odraža tudi na naših telesih. Moje delo je sedeče, pogosto pa tudi precej stresno. Zakrčena ramena, boleča hrbtenica in utrujenost so tako moji stalni spremljevalci. Ko je bila terapevtka prepričana, da je izvedela vse, kar mora vedeti, me je povabila v masažno sobo. Še zdaj postanem prijetno zaspana, ko se spomnim na masažo, ki je sledila.

Zagreb-30

Terapevtska masaža hrbtenice

Najprej je bila na vrsti terapevtska masaža hrbtenice. Gre za kombinacijo več znanj – od kiropraktike pa do tradicionalne kitajske medicine in energijskega dela s telesom. Terapevtka je masažo začela čez brisačo, da je ogrela mišice in me pripravila na močnejše prijeme, ki so sledili. Kmalu je zadišalo po oljih in moje mišice so se začele sproščati pod pritiski terapevtkinih rok. Verjetno še nikoli v življenju nisem imela tako celostne obravnave hrbtenice. Zmasirala mi je vsako mišico posebej, vsaj košček hrbta in sproti odkriavala, kje so deli telesa, ki potrebujejo malce več pozornosti.

Zagreb-82

Zares zanimivo je postalo pri ramenih, vratu in glavi. Uf, zgornji del telesa imam čisto zakrčen in pogosti glavoboli so posledica nesproščenih mišic. Bojda na glavi mišice čisto zakrknejo od stresa, sprostiti pa se jih da samo z ustrezno masažo. Po masaži mi terapevtka še malo razloži, kaj je odkrila in mi da nekaj napotkov. Pravi, da bi bilo dobro, če se ne bi toliko jezila, da sem jeterni tip (mhm, pokimam v sebi, res se hitro ujezim). In da si moram večkrat vzeti čas za sprostitev, ker se stres zelo pozna v telesu – kar čutim že ves čas. Opozori me tudi, da bom verjetno imela reakcijo na masažo in ni se zmotila – zvečer sem imela tak glavobol, da mi je bilo kar slabo. Samo v posteljo sem padla, naslednji dan pa sem se zbudila prerojena, sveža, sproščena, o glavobolu pa ni bilo ne duha ne sluha.

Zagreb-34

Sprostilna masaža obraza

Po končani terapevtski masaži sem deležna še razvajanja s sprostilno masažo obraza. Ne vem za vas, ampak jaz bi kar predla od ugodnja, če mi kdo masira obraz in lasišče. Tudi tokrat skoraj zaspim, sem nekje med zemljo in nebesi, tako prija. Terapevtka si vzame čas in mi dodobra zmasira vse akupresurne točke obraza in glave. Tega užitka se ne da opisati, lahko ga samo doživite. In toplo vam priporočam, da se prepustite izkušenim rokam pri masaži obraza. Potem ne bo več poti nazaj – ugotovili boste, da je to eden najboljših občutkov v življenju. Takoj za čokolado 😀

Zagreb-56

Ob koncu ure in pol dolge seanse sem vsa omotična, skoraj blažena. Terapevtka in lastnica centra si vzameta še čas, da mi dodatno pojasnita dogajanje v telesu in mi dasta zadnje napotke za manj stresen vsakdan.

 

Po znanje čez cel svet

Health centar ni zgolj prijeten kraj z dobrimi masažami, temveč je tudi center znanja. Osebje je pridobivalo znanje po celem svetu – na Kitajskem, v Ameriki, po celi Evropi, na Novi Zelandiji in v Emiratih. Njihovi programi združujejo najboljše iz različnih ved – kitajske medicine, akupresure, kiropraktike, refleksoterapije, pa do podrobnega poznavanja hrbtenice in energijskega dogajanja v telesu. Imajo več kot 14 let izkušenj in osupljive rezultate svojih strank. Cela zgodba se je začela, ker je imela lastnica centra, Štefania, resne zdravstvene težave. Ugotovila je, da si bo morala naučiti pomagati sama in začela je iskati rešitve. Ko je pozdravila sebe, se je odločila, da mora s svojim znanjem pomagati tudi drugim ljudem. Odpravila se je po svetu, nabirat znanje in izkušnje, Health Centar pa je plod njenega intuziazma in vztrajnosti.

Zagreb-32

Zase vem, da bi bila presrečna takega darila. Verjetno tudi vi, kajne? Še dobro, da so terapije, ki jih izvajajo v Health Centar na voljo tudi v darilnih paketih SelectBox. Oglejte si jih in izberite svoje darilo TUKAJ >>


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Paket-knjiga_pomlad_uzivac_570x310px