5 ODLIČNIH NEVSAKDANJIH POČITNIŠKIH POBEGOV

5 ODLIČNIH NEVSAKDANJIH POČITNIŠKIH POBEGOV

Za vas smo izbrali 5 najboljših destinacij, s katerimi je moč okusiti bogastvo narave, svežino, pridih domačnosti in, ki so kot nalašč ustvarjene  za užitek, sprostitev in razvajanje. Predstavljamo vam izbor nenavadnih romantičnih, čarobnih namestitev in kulinaričnih izkušenj, ekološko domačijo Pr’ Gavedarjo, domačijo Firbas, Panonsko vas, Lovenjakovo kmetijo ter vilo Istra na Bledu.

bled-velika

Potrebujete oddih, ki bo pregnal enoličnost vašega vsakdana in vas bo s svojim čarom, ki mu ga dajeta različnost in pestrost doživetij na enem mestu vsaj za nekaj časa popeljal do najlepših kotičkev naše pokrajine? Ali pa bi radi le presentili vaše najbližje z nekoliko bolj izvirnim darilom in jih poslali na krajši dopust? Odgovore smo vam prinesli na dlani…

Slovensko podeželje ponuja raznolikost na vsakem koraku, ponuja se vam priložnost, da se srečate s kakovostjo polnega življenja in, da začutite pomen tradicionalnih vrednt. Izkoristite pobeg iz vsakdanje rutine in obiščete idilično vasico Podkoren z biserom Zgornjesavske doline in okolice Kranjske Gore.

Edinstvena kulturna dediščina s Sobami z zgodbo Pr’ Gavedarjo predstavljajo različne zgodbe in ekološke smernice, zgodbo kulturne dediščine so vtisnili v enkraten dizajn ter dopolnili z modernimi elementi za enkratno udobje gostov. V skrbno prenovljeni domačiji danes najdemo domačnost in udobje, povezano z vizualno dovršenostjo prostora, uporabo naravnih materialov ter slovensko kulturno dediščino, ki veje iz elementov bivanja na vsakem koraku. Tu boste začutili pristno domačnost in ljubko elegantnost, vtisnjeno v vsako podrobnost in skupaj boste preživljali neponovljive občutke in trenutke sproščenosti in udobja.

Sobe z zgodbo Pr'Gavedarjo Kranjska gora | darilni paketi Selectbox

Sobe z zgodbo Pr’Gavedarjo Kranjska gora | darilni paketi Selectbox

Ljubitelji dobre domače hrane in podeželjskega življenja, ki bi radi okusili še vedno živečo kulturno dediščino vam na turistični kmetiji  Firbas z več kot dvajsetletno tradicijo,  ponujajo prijetno nastanitev, izvirno hišno in regionalno kulinariko ter ostale vsebine, ki jih ponuja življenje na kmetiji. Pri Firbasovih lahko prespite v sobah ali tudi na seniku, ponujajo vam izposojo koles, igranje odbojke na mivki, nogomet na manjšem travnatem igrišču, namizni tenis, streljanje z lokom ali preprosto uživanje v senci pod košatim orehom. V hlevu imajo svinje in prašiče, govedo, kokoši, zajce, ovce, tudi kozo in konje. Slednje si lahko sposodite za jahanje. Bližnja in daljna okolica domačije ponuja številne možnosti za sprehode, izlete med travniki, gozdovi in vinogradi. Poti vodijo med slikovitimi griči do bližnjih jezer, k termalnim kopališčem, arheološkim najdiščem in ostalim znamenitostim naravne in kulturne dediščine.

Turistična kmetija in domačija Firbas | darilni paketi Selectbox

Turistična kmetija in domačija Firbas | darilni paketi Selectbox

Želite spoznati lepo prekmursko ravan, njene prijazne in gostoljubne ljudi ter bogato prekmursko kulinariko?

Panonska vas je novo naselje  vil in apartmajev, ki leži v vasi Tešanovci, 2 km od Moravskih Toplic, na robu čudovitih prekmurskih ravnic in le nekaj korakov od golf igrišča Livada (Terme 3000). Naselje sestavlja sedem, po prekmurskem izročilu zasnovanih hiš, kritih s trstiko, grajenih iz opeke, ter ometi iz gline. Notranjost krasi ročno izdelano masivno pohištvo, toplina krtačenega lesa in posebna dekorativna nota pa učinkovito sledita duhu avtentičnega Prekmurja. Kulinarična doživetja, razvajanja v termalnih vodah sosednjih term, domačnost Prekmurja, srčnost in gostoljubnost na vsakem koraku, pustijo nepozaben pečat, ki se vtisne v zavest in še dolgo greje srce, ter ohranja spomin na nepozabno prekmursko pravljico.  Apartmaji predstavljajo  idealno priložnost za pare, ki potrebujejo mirno zavetišče po dnevnih aktivnosti in doživetjih ter odlično rešitev za tako manjše kot večje družine.

Panonska vas | darilni paketi SelectBox

Panonska vas | darilni paketi SelectBox

Lepota pokrajine, ki je bogata s srčnostjo in ustvarjalnostjo ter edinstvena tradicionalna prekmurska kulinarika sta le dve izmed mnogih lastnosti, ki jih ponuja Lovenjakov dvor. Apartma Lovenjakova kmetija predstavlja idilični ambient, obkrožen z domačimi živalmi.  Klasični panonski stil vas popelje v edinstveno doživetje prekmurske ravnice. Apartma je opremljen v značilnem prekmurskem stilu, kjer si boste prijetne večere v izbrani družbi dodatno ogreli s pristno domačnostjo in krušno pečjo.

Lovenjakov Dvor | darilni paketi Selectbox

Lovenjakov Dvor | darilni paketi Selectbox

Spoju mirnosti jezera ter razkošnega domovanja se lahko prepustite v  Vili Istra, ki se nahaja  tik ob Blejskem jezeru in ponuja edinstven razgled na jezero, Blejski otok ter Triglav. Je ena tistih lokacij, kjer resnično lahko živite svoje sanje. Razkošno opremljene in dobro osvetljene sobe nudijo brezplačen brezžični internet c elotnem hotelu ter edinstveno pohištvo, na vrtu pa najdete majhen paviljon. Vse nastanitvene enote vključujejo kabelsko TV s 3D televizorji, hladilnik, mizo in sodobno lastno kopalnico s prho ter z brezplačnim toaletnim priborom. Tradicionalna vila ob jezeru je bila pred kratkim prenovljena v razkošno nastanitev, ki ponuja prostorne svetle sobe z edinstvenim klasičnim pohištvom. Na voljo je brezplačno parkirišče, najamete lahko kolesa ali uživate na sprehodu ob jezeru in pohodih v naravi.

Vila Istra Bled | darilni paketi Selectbox

Vila Istra Bled | darilni paketi Selectbox

Zaradi svoje raznovrstnosti, številnih aktivnosti in posebnih presenečanj gostiteljev lahko zgoraj omenjene destinacije najdete v darilnih paketih Selectbox-a.  Uživanje na turističnih destinacijah, razvajanje in preizkušanje novih dogovodivščin najdete v darilnih paketih ‘Čarobni oddih’ in ‘Romantični pobeg’, ki zaključujeta dvanajst tematskih darilnih paketov v ponudbi Selectbox-a. Domačijo Firbas s ponudbo poskušanja kulinaričnih dobrot, pripravljenih in postreženih na vrhunskem nivoju, najdete tudi v  darilnih paketih‘Ekstravagantna večerja’‘Miza za dva’ in ‘Raziskovanje okusov’. Privoščite ali podarite pakete svojim najbližjim, doživeli bodo zares nepozabno izkušnjo.