Tajske masaže so vse bolj popularne tudi v Sloveniji

Je vaš življenjski tempo zelo hiter in vsakodnevno doživljate stres, zaradi česar ste že povsem zakrčeni? Pri tem pa si najverjetneje pozabite vzeti čas, da bi poskrbeli za svoje zdravje in dobro psiho-fizično počitje. Vsi vemo, da vsakodnevno sedenje za računalnikom katastrofalno vpliva na našo držo in mišice. Tudi fizično delo je lahko problem, zlasti če ste izpostavljeni velikim obremenitvam. Rešitev pa je na dlani: privoščite si tajsko masažo! In za kaj pri tem sploh gre?

Tajska masaža ima zelo dolgo tradicijo in spada med najstarejše načine zdravljenja. Poleg občutka sprostitve, ki nam ga zagotovijo vrhunski maserji, tajske masaže nudijo tudi številne zdravilne učinke. Sam koncept je bil razvit na Tajskem, nanj pa so vplivali tradicionalni zdravilni sistemi Indije, Kitajske in jugovzhodne Azije. Svoj pečat je pri tem pustila tudi joga.

Tradicionalna modrost tajske masaže je v tem, da s stimulacijo glavnih energijskih točk v telesu ponovno vzpostavi ravnovesje med fizičnim in psihičnim. Kombinacija raztezalnih vaj, pritiskov na akupresurne točke in blagodejni dotiki prebudijo vaše telo in duha in poskrbijo, da se po masaži počutite sveže in prerojeno – brez stresa, zakrčenih mišic, bolečin in tesnobe, ki so posledice našega vsakdanjega življenja.

Kam na tajsko masažo?
Izvajajo jih praktično povsod po Sloveniji, tako da jih omenimo le nekaj:

thai_nan_koperCenter azijskih masaž Thai Nan Koper (http://www.thainan.si/) poleg klasične tajske masaže nudi tudi štiriročno masažo, pri kateri vas masirata dve izkušeni maserki, kar je prav posebno doživetje. Lahko pa se odločite tudi za masažo določenih delov telesa, na primer tajsko masažo rok in nog, anticelulitno masažo, tajsko masažo hrbta in celo tajsko masažo za nosečnice. K večji sprostitvi pripomore uporaba eteričnih olj (zelo priljubljena sta lotus in orhideja), ki blagodejno vplivajo na naše čute in pripomorejo k lažjemu sproščanju. Za piko na i, pa bo poskrbela sproščujoča orientalska glasba.

salsa libre academia masažaV Ljubljani se lahko na tajsko masažo odpravite v Holistični klub Klub Salsa Libre Academia (http://www.salsalibre.net/). Na zelo dostopni lokaciji boste v prijetnem ambientu deležni strokovne tajske masaže izpod rok izkušene terapevtke Sabine Remškar. Poleg tajske masaže vam nudi tudi tui-na masažo, akupunkturno masažo, pacific bodywork-masažo oceanov, kranio-sakralno terapijo in še kaj drugega, kar bo pripomoglo k vašemu dobremu počutju.


sense-wellness-ljSense Wellnes Club Ljubljana
(http://www.sense-club.com/) se prav tako nahaja v naši prestolnici, natančneje v Austria Trend hotelu Ljubljana na Dunajski, odlikuje pa ga velik nabor različnih masaž in terapij. Pohvalijo se lahko tudi z obiskom prenekaterih slavnih osebnosti, kot so Kevin Costner, ki si je privoščil polnočno masažo, Paulo Coelho, ki je po tajski masaži oboževalkam delil svojo novo knjigo in Andie Macdowell, ki si je večkrat privoščila pomlajevanje obraza. Če si privoščijo znani in slavni, zakaj si ne bi tudi vi?

sanai center-masaza-hrbetSanai center tajske masaže (http://www.safir.si/wellness_sanai)  v Sežani deluje v sklopu Hotela Safir, kamor se lahko odpravite na prijeten oddih. Odločite se lahko za tradicionalno tajsko masažo, tajske masaže z aromatičnimi olji in toplimi zelišči, orientalsko masažo stopal in dlani ali pa protistresne masaže glave, hrbta, dekolteja in obraza. Ne glede na to, za katero se boste odločili, vam bo masaža prinesla občutek sprostitve, pomaga pa tudi pri lajšanju bolečin, napetih in utrujenih mišicah ter različnih boleznih.

thainan-masazni-salon-grosupljeThai Nan Tajske masaže (http://www.thainan.si/index.html) v Grosuplju vas resnično popeljejo na daljni Vzhod. Združene različne tehnike storitev, kot so indijski, japonski in kitajski shiatsu, tajske masaže, aromaterapija, refleksoterapija in drugo, so neprecenljivo darilo za vas ali vaše bližnje, ki jim privoščite vrhunsko sprostitev. Po odlični masaži v dvoje (ponujajo vam romantični paket za dve osebi), boste ponovno občutili notranje ravnovesje, tega pa se bo razveselil tudi vaš partner ali partnerka.

 Tajske masaže najdete tudi v darilnih paketih SelectBox (http://www.selectbox.si/), ki so odlično darilo za vaše bližnje, prijatelje in znance, lahko pa si ga podarite kar sami sebi – kot nagrada za odlično opravljeno delo ali pač stresen vsakdan.

V sklopu SelectBoxa lahko iz Vodnika doživetij izbirate med več kot 900 raznovrstnimi avanturami – od poskušanja kulinaričnih dobrot, ki so pripravljene in postrežene na vrhunskem nivoju, do razvajanja v številnih spa in masažnih salonih, lahko pa se odločite tudi za uživanje na različnih turističnih namestitvah po celotni Sloveniji, ali pa preizkusite katerega od najbolj norih adrenalinskih in športnih podvigov!