Ta konec tedna obiščite festival čokolade v Opatiji

Med 4. in 6. decembrom bo Opatija v barvah čokolade. Takrat se bo namreč odvijal tradicionalni, letos že 10. Festival čokolade, ki bo v sklopu projekta Zima v Opatiji gotovo najslajši dogodek. Tam se bodo predstavili najboljši hrvaški in tuji proizvajalci čokolade, pa tudi manjši obrtniki, specializirani za izdelavo izvirnih čokoladnih slaščic.

Izložbeni in prodajni del festivala bo v Kristalni dvorani hotela Kvarner, kjer bodo proizvajalci na svojih stojnicah predstavljali najboljše iz svoje čokoladne ponudbe. Festivalsko dogajanje bo dopolnjeno še z različnimi delavnicami, predavanji, degustacijami in izložbami čokoladnih stvaritev, vse našteto pa se bo odvijalo v hotelih, restavracijah, umetniških galerijah, izložbenih paviljonih ter v muzejskih in šolskih prostorih v Opatiji. Reči, da se bo Opatija ta konec tedna kopala v čokladi, torej sploh ne bi bilo pretirano.

Omeniti velja še veliko kraljevsko torto, ki jo bodo z združenimi močmi pripravljali slaščičarji, poseben del festivalskega dogajanja pa bo takoimenovani Opatijski paradox. Gre za edinstven dogodek, kjer se ob strokovnem vodstvu združujejo raznovrstni okusi čokolade in kakovostna vina iz regije. Še celo največje in najbolj zahtevne gurmane bodo prepričale sladice, narejene z obilo domišljije, zato je Opatija za prihajajoči konec tedna izlet, ki si ga je vredno zabeležiti v koledarju. Sploh, če ste strastni ljubitelji čokolade.

Chocolate-Pieces--680x454

(Foto: forbes.com)

No, in če vas pot prav zares zanese v Opatijo, potem obiščite tudi Yacht Club Opatija. V slikovitem opatijskem pristanišču si privoščite kosilo in ga zaključite s čokoladnim mousseom, čokoladno-višnjevo torto ali čokoladnim kolačem z oljčnim oljem. Pregovor namreč pravi, da “čokolada ni varanje. Po slanem obedu se namreč mora človek z nečim še posladkati. Temu se samo reče življenje in ne varanje.”