Doživite kulinarično razvajanje v restavraciji

Kako dolgo ste čakali na dan, ko boste lahko s svojimi prijatelji in družino uživali ob gurmanskih razvajanjih v restavracijah ter ostalih gostinskih objektih? Svoja vrata sta že odprli Hiša pod gradom in Vila Podvin, svoje brbončice boste lahko od četrtka dalje razvajali tudi v Oštariji Herbelier.

Sedaj lahko obed zopet spremenimo v prijetno družabno druženje, ki vključuje ne samo prijetne klepete, smeh in veselje, temveč tudi dobro hrano. Vračamo se nazaj v življenje, ki smo ga bili vajeni pred to do zdaj neznano situacijo, v kateri smo se znašli, zato je čas, da razmislite, katera restavracija bo prva, ki jo boste obiskali po vsem tem času preživetem doma.

Če ste v času pandemije doma našli kakšen aktualen darilni paket SelectBox, je sedaj pravi čas, da ga koristite, prav tako pa je to čudovito darilo za vas in za vaše najbližje, da boste lahko ponovno dovoljena skupna druženja obeležili tako kot se spodobi – ob dobri hrani ter žlahtni kapljici. Darilni  paketi SelectBox Gourmet ponujajo nešteto vrhunskih kulinaričnih doživetij, ki jih ni za zamuditi. Z zgoraj omenjenimi restavracijami, kjer lahko koristite SelectBox paket, smo opravili krajše intervjuje, v katerih smo jih povprašali, kakšna je trenutna situacija pri njih ter ali so uvedli kakšne spremembe.

HIŠA POD GRADOM

Ob vznožju Ljubljanskega gradu se v nadgradnji stare meščanske hiše iz leta 1636 nahaja gostilnica, ki svoje goste vedno znova pričara občutek domačnosti, ki se skupaj s prijaznostjo osebja ter prijetnimi vonjavami iz domače kuhinje združijo v prav posebno doživetje. Hiša pod gradom je rezultat družinske tradicije iz leta 1930, ko je prababica sedanjega lastnika pridobila dovoljenje za točenje alkoholnih pijač ter na lokaciji današnje gostilne odprla vinotoč. Danes lahko pri njih svoje brbončice razvajate s tradicionalnimi jedmi iz vse Evrope, ki so jih nadgradili s pridihom današnjega časa, svojo noto pa so jedem dodali tudi njihovi kuharski mojstri. Ni važno ali ste ljubitelj kranjske klobase, biftka na žaru, burgerja, pice, dimljenega lososa, njokov ali pa ste zaprisežen vegan – znali bodo poskrbeti za čisto vsak okus, najsi bo še tako zahteven. Nestrpno so že čakali, da vam bodo lahko zopet postregli v svojih prostorih, kar po najboljših močeh opravljajo že od 4. maja. Po novem lahko v Hiši pod gradom naročite tudi hrano za domov, pripeljejo pa vam jo z lastno dostavo, za kar pričakujejo, da bo v prihodnjih tednih veliko zanimanja. Če spremljate njihovo ponudbo, ste njihov redni gost (ali pa tudi ne), ste zagotovo slišali za picalore, ki so atraktivna, izvirna ter edinstvena kreacija, ki so jo v ponudbo dodali že januarja in je požela val navdušenja. Sedaj je pravi čas, da picarole poskusite tudi sami. Naj vas ne skrbi, da bi zaradi razmer, njihove cene poskočile, saj so se odločili, da jih ohranijo točno takšne, kot so bile, saj za kvaliteto, ki jo ponujajo, že od prej veljajo za prijazne in zelo dostopne. V darilnem paketu SelectBox si lahko v Hiši po gradom privoščite do 3-hodno kosilo ali večerjo, skupaj z dobrim hišnim vinom ali buteljko. Privoščite si kulinarično doživetje, kakršnega ste tako zelo dolgo čakali.

OŠTARIJA HERBELIER

Če imate radi, da se na vašem krožniku znajdejo samo sestavine, ki so bile izbrane s skrbnim izborom ter vso pozornostjo kuharskih mojstrov, ki črpajo inspiracijo iz domačega okolja, potem se na svojo prvo večerjo po dolgih tednih izolacije odpravite v Oštarijo Herbelier. Od enostavnih jedi, pa vse tja do prave ekstravagance… Sveže, sezonske in lokalno pridelane sestavine so tiste, ki bogatijo končne jedi ter jim dajejo posebno noto avtohtonosti ter edinstvenosti. Zavedajo se, da je kulinarično doživetje skupek užitkov vseh človeških čutov, zato veliko pozornost namenjajo ambientu, ki oddaja prijetno vzdušje in toplino, jedi so na krožnikih postavljene v zanimive kreacije, ki so umetnina že sama po sebi, svežina sestavin, pa se čuti in sliši ob vsakem ugrizu, kot bi določeno sestavino pravkar sveže utrgali z vrta ter jo položili na krožnik. Za vse vas, ki veste, kako bogata kulinarična izkušnja je obisk Oštarije Herbelier, naj vas razveselimo, saj za obiskovalce pripravljajo nov jedilni list, katerega rdeča nit bo ostala enaka dosedanjemu, poleg tega pa bodo ohranili tudi cene jedi v enakem cenovnem rangu, kot ste jih vajeni. Ne dopuščajo, da bi situacija, kateri smo bili priča vsi, oškodovala njihovo poslanstvo, zato verjamejo, da se bodo obiski restavracije v nekaj mesecih vrnili na stare tire. Na točno določena navodila in ukrepe, ki jih bomo morali ob obisku pri njih upoštevati, še čakajo, zagotovo pa jih bodo upoštevali od četrtka, 21.5., ko bodo iz njihove kuhinje ponovno pridišali omamni okusi še bolj omamnih jedi. Hkrati bodo v istem dnevu znova ponudili tudi možnost nastanitev. Privoščite si 4-hodno pojedino z aperitivom ali 5-hodno ekstravagantno večerjo v darilnem paketu SelectBox Gourmet ter svojo mizo rezervirajte že danes. 

VILA PODVIN

Bi radi po dolgem času zopet okusili kakšno jed, ki se je spomnite iz svojega otroštva? V sklopu ponudbe darilnih paketov SelectBox Gourmet se najde tudi restavracija, ki bo ugodila ravno tej želji. Vila Podvin je zagotovo prvi in pravi naslov za vse, ki iščete pristnost v okusih ter občutek, kot da jeste pri svoji babici. Chef Uroš Štefelin lokalne jedi nadgrajuje v jedi sodobne slovenske kuhinje, obuja tradicionalne jedi in napitke, vseskozi pa se opira na zaklade okoliške narave ter tam nabira elemente svojih jedi in kreacij. Kulinarično pravljico, ki je ne boste pozabili, lahko od prejšnjega petka dalje doživite le približno 2 kilometra stran od mestnega jedra Radovljice, na posestvu gradu Podvin. Užitki ob hrani bodo zanimivi tudi zaradi slovenskih souvenirjev, ki krasijo restavracijo Vile Podvin ter pripovedujejo o bogat kulturni dediščini Slovenije. Pripravite se na to, da vas bodo jedi osupnile na vse možne načine, saj je pri njih prav vsak element jedi na svojem mestu s točno določenim vzrokom in namenom, da očara gosta. Svoje delovanje so v teh časih nekoliko prilagodili trenutnim razmeram, zaradi česar bodo zaenkrat poslovali s skrajšanim delovnim časom, uvedli pa so tudi ukrepe za varnost. Velik korak in nadgradnja njihove postrežbe pa je na novo uveden program DRIVE HOME, kjer lahko jedi chefa Uroša Štefelina naročite kar na dom ter si tudi doma privoščite razkošno večerjo oz. kosilo. Njihova ponudba jedi ostaja enaka, ostajajo zvesti lokalni hrani, svežim sestavinam ter sezonskim receptom, prav tako pa ostajajo enake tudi cene jedi na njihovem jedilnem listu. Dobrodošli!

Veseli smo, da se stvari končno vračajo na ustaljene tire in verjamemo, da se tega veselite tudi vi. Sedaj bo zopet čas, da ob vrhunskih kulinaričnih presežkih pokramljamo s prijatelji ter preživimo nekaj prijetnih trenutkov v čudovitih ambientih restavracij, ki jih najdemo tudi v bogati ponudbi darilnih paketov SelectBox Gourmet. Čas je, da ponovno zadovoljite svoje brbončice ter svoja gurmanska hrepenenja.

SelectBox je prava oaza gurmanskih doživetij, wellness tretmajev, adrenalinskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancem podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!