Sense Wellness, vse kar potrebuješ po napornem tednu

Naporen teden. Za povrh vsega je ee snežilo, kar je teden naredilo še napornejši. Pri tebi ni bilo nič drugače, kajne? Potem doma ležiš, s skodelico čaja, izmučen/a in napetost v ramenih in hrbtu kar noče popustiti. Klasika za moderen način življenja. In zato danes še toliko bolj potrebujemo razvajanje in kakovostno masažo. Preizkusila sem filipinsko masažo z aromatičnimi olji. In odkrito povedano, je bila to najboljša možna izbira po napornem tednu. Preden te popeljem čez masažo, ti še povem, da se je odvijala v Sense Wellness-u v Ljubljani, ponudbo pa najdeš med SelectBox darilnimi paketi TUKAJ >>

slide4

Stik Daljnega Vzhoda in moderne elegance

Točno to je Sense Wellness v Austria Trend Hotelu Ljubljana. Ambient je sestavljen iz prepletanja elementov Daljnega Vzhoda in moderne urejenosti. Celoten wellness je prav eleganten in prijeten hkrati. V wellness vodijo ogromna zlata vrata, za katerimi takoj zadiši po eteričnih oljih in čaju limonske trave. Prijazen pozdrav receptorke dopolni še svež šopek rož na sprejemni točki. Pred vstopom v wellness sezujem čevlje in jih zamenjam za natikače. »Katero številko čevljev nosite?« se glasi ustrežljivo vprašanje, preden prejmem natikače, ki so mi prav. Wellness je intimen, vsa ponudba pa je povezana – savne, bazen in masaže. Zato že ob sprejemu dobim še kopalni plašč ter brisačo, da se lahko kasneje v miru sprehodim do sobe za masažo.

Že večkrat sem bila tukaj, ampak običajno sem se razvajala v savnah in bazenu. In med drugim me vsakič znova prepričajo že z osnovami – urejena garderoba, ločena za ženske in moške. Pa lepi tuši in čiste sanitarije. In čaj limonska trava, ki ga za obiskovalce nikoli ne zmanjka. Da, to so osnove. In v manjših wellnessih, kot je Sense Wellness, se očitno še kako dobro zavedajo, da brez dobrih osnov ne gre. Tisti, ki ste bolj občutljivi, ko pride do urejenosti, prav dobro veste, o čem govorim. In zato se z veseljem vračam k njim.

darilni_paketi_sense_wellness_club_ljubljana_5

Po tej masaži sem se počutila nekaj kilogramov lažjo

Pridušena svetloba v wellnessu, brbotanje vode, nežna glasba v ozadju in veliki počivalniki, so kot uvertura, ki že zgolj s svojo prisotnostjo umirijo moje misli, ki vedno dirjajo sem ter tja. Ko se preoblečem in oprham, se odpravim do sobe za masažo, kjer me že čaka filipinska maserka, Margie. Preden začne z masažo, me vpraša, če imam kakšne bolečine v hrbtu ali druge posebnosti, na katere mora biti pozorna. Hm, da, vsake toliko me hudo boli križ. Kot nasvet, če se boš odpravil/a na kakšno izmed masaž – vedno je dobro, da poveš, če te kaj posebej boli. Maserka namreč ne more brati tvojih misli, in če mora biti previdna, je prav, da to ve prej.

Nisem ti še točno povedala, na kakšno masažo sem sploh prišla. Deležna sem bila filipinske sprostilne masaže hrbta z aromatičnimi olji. Margie me najprej pokrije z veliko brisačo in masažo začne s pritiski na akupresurne točke podplatov, nog, zadnjice in hrbta. Kot bi hotela prebuditi telo in ga pripraviti na masažo. Ti pritiski zelo prijajo in sproščajo. Mene skorajda v trenutku sprostijo do te mere, da neham zategovati mišice.

IMG_6010

Margie umakne brisačo in začne se masaža. Zadiši po mešanici citrusovega masažnega olja in evkaliptusa, ki ga nanese na najbolj »zategnjene« predele, kot so ramena in vrat. Prvi gibi so nežnejši, da se mišice ogrejejo, nato pa postaja masaža vedno bolj intenzivna. Pritiski na točke so lahko prijetni ali boleči, odvisno od praga bolečine in kako močno imaš »zavozlan hrbet«. Vendar so tudi boleči deli popolnoma zdržni, saj filipinska masaža spada med srednje močne masaže. Meni osebno je ljubša od tajske, ki pa je že dosti močnejša.

Margie točno ve, na katere točke pritisniti. Pri dveh točkah na glavi se mi kar zavrti od hecnega občutka. Takoj zatem pa pritisk popusti in spet uživam v glajenju mišic in pritiskih tik ob hrbtenici, preskakovanju vozlov v ramenih in masaži rok, vse do konic prstov. Zasmejim se in ji povem, da bi se ji takole pustila masirati dva dni skupaj. Ne vem točno zakaj, vendar vsakič znova ugotavljam, da mi način masaže, ki ga imajo Filipinke in Tajke, dosti bolj ustreza kot drugi tipi masaž. Kot bi bile rojene za to delo.

Hilot

Obrnem se še na hrbet in sledi še masaža lasišča, ki name deluje kot »off« gumb na radiu. Na glavi, obrazu in vratu imamo namreč toliko akupresurnih točk, nanje pa ponavadi pozabimo. Kar spomni se, kako je bilo prijetno, ko te je kdo božal po laseh. No, masaža lasišča je še mnogo boljša. Sledi še sprostilna masaža obraza, vratu in dekolteja. In, obvezen del tajskih in filipinskih masaž – raztezanje. Po masaži, ko je telo že sproščeno in ogreto, me Margie še raztegne. Najprej sedeči predklon za raztezanje zadnjih stegenskih mišic in hrbta. Nato sedem v lotusov položaj, jo primem za dlani, ona pa stopala upre v moj križ. Raztegnem še spodnji del hrbta in ramenski obroč. Pa še nekaj zasukov, v hrbtu mi popoka za cel poprejšnji teden. In preden se zavem, je masaže že konec, jaz pa sem vsa blažena. Nekaj trenutkov še počivam, se zahvalim Margie za odlično masažo, nato si nadenem kopalni plašč in si privoščim še skodelico čaja.

IMG_6015

Po tej masaži sem se prav zares počutila nekaj kilogramov lažjo. Sproščeno, umirjeno in pripravljeno na nov teden. Nekatere trdovratne bolečine v ramenih so vsaj za nekaj dni dejansko izginile. Kar je zame prava redkost. In zagotovo ti to masažo priporočam, če potrebuješ malce sprostitve, nege in razbremenitve. Ni premočna, ni prenežna. Je ravno pravšnja. Več o sprostilnih in lepotnih tretmajih v Sense Wellness-u najdeš TUKAJ >>

slide8


 

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Screen Shot 2018-02-01 at 21.39.10