Restavracija Rožmarin

Restavracija Rožmarin se nahaja v samem centru Maribora, na Gosposki ulici, v neposredni bližini Glavnega Mostu in Glavnega trga. Restavracija združuje koncept kavarne, restavracije in vinoteke, kar obiskovalcem omogoča celovito kulinarično izkušnjo. Njihova vinska klet se lahko pohvali s kar 550. etiketami, od tega je več kot polovica slovenskih. Kuhinja restavracije pa ponuja kreativen degustacijski meni po ugodnih cenah.

restavracija_rozmarin_ambient

Restavracija svojim gostom nudi sezonske jedi, zato degustacijski meni menjajo v vsakem letnem času, torej štirikrat letno. Na krožnikih njihovih gostov se znajdejo skrbno izbrane sestavine – nekatere so lokalne (med drugim bučno olje iz Prekmurja in lokalni mladi kravji siri), nekatere pa izhajajo iz sosednjih držav (na primer olivno olje iz Toskane in španski pršut).

rožmarin_juha

Vsi njihovi kuharji dnevno pripravljajo sveže jedi sproti in brez industrijskih dodatkov, ponujajo pa raznovrstno avtorsko hrano, za katero navdih črpajo predvsem iz potovanj, na katerih raziskujejo kulinarične in enološke značilnosti različnih pokrajin. Tudi sladice, testenine in kruh pripravljajo sami, s čimer opravičujejo svoj sloves vrhunske restavracije.

restavracija_rozmarin

Restavracija Rožmarin želi svojim gostom nuditi samo najboljše, zato jim nudi tudi brezplačno parkiranje v garažni hiši, zaradi elitne lokacije v centru mesta je namreč nekoliko oteženo parkiranje.