REPORTAŽA: Pomlajevalna azijska masaža obraza s Ping

Masaža obraza … mmm, že zgolj ob misli nanjo, se mi prebudi občutek lagodja. Tokrat sem v Studiu Ping preizkusila čisto pravo azijsko pomlajevalno masažo obraza. Ping je Kitajka, ki je starodavna znanja prinesla tudi k nam. Njeno bogato znanje temelji na ročni masaži obraza, s katero gladi gubice in izboljšuje tonus kože. Preden se podaš v prebiranje reportaže, naj ti še povem, da ti je enak tretma, kot sem ga preizkusila sama, na voljo v darilnih paketih SelectBox. Tukaj vedno najdeš zgolj najboljše ponudnike!

 

Gremo lepo od začetka. Studio Ping je skrit v mirnem predelu Domžal. Zagotovo bo všeč vsem tistim, ki cenite intimno vzdušje, saj Ping sprejme le eno stranko naenkrat. Lepotili salon je v prijetnih, roza, ženstvenih barvah. Prav takšna pa je tudi Ping – nasmejana, zgovorna in polna energije. Spoznava se in razloži mi, kakšen bo potek masaže in nege obraza. Smejoč se pravi, da sicer še nimam skoraj nič gubic, ampak da je zagotovo bolje začeti zgodaj, kot prepozno – se popolnoma strinjam z njo.

 

Priduši luč in začneva s čiščenjem obraza. Pred vsako nego je treba obraz namreč dodobra očistiti. Seveda si ne morem pomagati, da je ne bi spraševala še tisoč in ene stvari, od tega, kako po obrazu potekajo meridijani, pa do vrste kozmetike, ki ji zaupa. Ping pri svojem delu uporablja zgolj najboljšo naravno kozmetiko, kar se je poznalo tudi na moji koži, ki se je zelo dobro odzvala na vse uporabljene produkte.

IMG_6497_Fotor

Po čiščenju obraza je čas za dve vrsti masaž obraza. Razlika med njima? Beri dalje, kmalu ti povem. Prva masaža je nežnejša in tako prijetna, da se kar naježim od ugodja. Gre za masažo akupresurnih točk. Ping jim nameni vsaj 15 minut časa. Vsaki izmed akupresurnih točk obraza (ki jih imamo mimogrede malo morje!) posveti svoj čas in izvede celoten krog – od točke do točke. Če ste že kdaj bili deležni tovrstne masaže, potem zagotovo veste, kako prijetna je. Že zgolj med opisovanjem te masaže padam v rahlo omotično stanje lagodja. Res je takoooo zelooo prijetno.

 

Sledi druga vrsta masaže. Ta je veliko močnejša in na trenutke celo rahlo neprijetna. Reče se ji lifting masaža obraza. Ping z močnimi pritiski stimulira mišice obraza, jih zbudi in jim posledično izboljšuje tonus. Metoda deluje podobno kot joga obraza, saj stimulira vse mišice obraza, ki jih uporabljamo bolj poredko. Ravno mišice so namreč tiste, ki skrbijo za mladosten, napet in poln videz obraza. Enako kot pri drugih delih telesa. Brez močnih obraznih mišic pa obraz začenja upadati, koža pa se hitreje zguba. Med masažo mi razloži, kako velika je razlika pri ženskah, ki imajo že več gubic – že po prvem tretmaju je njihov obraz vidno pomlajen. Razlika je bila seveda tudi pri meni, je pa jasno, da sta si obraza v poznih dvajsetih in tisti v srednjih štiridesetih, močno različna.

IMG_6511_Fotor

Ko Ping zaključi z lifting masažo mojega obraza, čutim svežino. Zdi se, kot da je moj obraz oživel – podobno kot po telovadbi, ko čutiš prebujenost celotnega telesa. Zdaj že veste, kaj sledi, kajne? Maska, seveda! In to prav posebna. Še nikoli nisem imela na obrazu zlate maske, ki bi prekrila tudi oči. Žal tega proizvoda ne dobiš v trgovini, saj je namenjen zgolj uporabi v salonu – drugače ne bi razmišljala niti sekunde, takoj bi si jo kupila! Maska je naravna in se ob stiku z vodo spremeni v gel. Ping mi masko previdno nanese po celotnem obrazu in z njo prekrije tudi moje oči. Nič ne skrbi, saj maska ne pride v oči. Zlata, svetlikajoča se maska mi nežno hladi obraz. Medtem, ko maska opravlja svojo »čarovnijo«, Ping poskrbi za vrhunsko masažo lasišča. Spet se vsa naježim in zagodem od ugodja. Skrbno premasira še vse točke glave in poskrbi za prekrvavljenost mojega lasišča. Mmm, tole bi lahko počela tudi tri ure skupaj, se ne bi prav nič pritoževala. Vendar je vsega lepega enkrat konec, in po 15 minutni masaži lasišča, je tudi maska opravila svoje. Odstrani mi jo s preprostim potegom, saj se maska, ko se strdi, spremeni v želatinast sloj, ki ga ni treba izpirati, temveč ga preprosto olupiš z obraza.

IMG_6575_Fotor

Za konec prejmem še bogat nanos vlažilne kreme in moj obraz je sijoč, pomlajen in jaz sem vidno zadovoljna. Ping je med drugim tudi vizažistka, v njenem salonu pa se lahko uredite od glave do peta. Zame je bila to zagotovo ena od ljubših izkušenj in v tej eno-urni negi, je moj obraz prejel vse, kar potrebuje. Celotno pomlajevalno masažo in nego najdeš v darilnih paketih SelectBox že za 39.80eur! Oglej si ponudbo Studia Ping TUKAJ >>

IMG_6646_Fotor


 

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

XXL_NLsplosni_1200x400px