Masaža po napornem dnevu

Masaža spada med najstarejše in najpreprostejše načine zdravljenja. Še zlasti na Vzhodu je razširjeno prepričanje, da redna masaža koristi vsem ljudem, ne glede na starost. Na Zahodu je bila koristnost masaže od nekdaj priznana na področju športa, kasneje pa se je njena raba preselila na druga področja.

masaža

Osrednji del masaže je dotik, kljub temu pa dobra masaža ne prodre samo v kožo, ampak celo globlje, v mišice in kosti. Masaža glede na globino in hitrost masiranja spodbuja ali miri, odpravlja napetost, preganja nespečnost, sprošča boleče mišice in nasploh skrbi za dobro počutje. Masaža je hkrati tudi nekaj, kar počnemo nagonsko: kadar se nas loteva glavobol, se gladimo po čelu, če hočemo potolažiti otroka, ga potrepljamo po glavi, prijatelja primemo za roko in ga potolažimo … Kadar pa želimo od masaže več kot le ugodje, je nujno, da se obrnemo na strokovnjaka; osebe brez prave izobrazbe in izkušenj nam lahko naredijo več škode kot koristi.

Danes poznamo ogromno različnih vrst masaž. Od klasične do športne masaže, antistresne in anticelulitne masaže, do masaž z vročimi kamni, čokolado ipd., ki so namenjene razvajanju. V Parinama centru na Brdu so nam predstavili nekaj manj znanih tipov masaže:

 

tajska masaža

 

Integralna tajska masaža vključuje prvine joge, različnih borilnih veščin ter meditacije in ajurvedske medicine. Maser pritiska na energetske sen linije in mišice ter odpira sklepe, s tem pa spodbuja zdravilne procese v telesu. Poleg tega se nam ob integralni tajski masaži izboljšuje prekrvavitev in lajšajo bolečine, krepijo pa se tudi telo in notranji organi.

 

Refleksoterapija

 

Refleksoterapija je vrsta masaže, ki s celostno obravnavo človeka in stimulacijo refleksnih con na stopalih in dlaneh spodbudi in prebudi samozdravilno sposobnost telesa. Pozitivno vpliva na delovanje limfnega obtoka in s tem pomaga pri razstrupljanju telesa. Ta vrsta masaže je primerna za ljudi vseh starosti.

 

Korejska metoda sprostitve

 

Korejska sprostitvena masaža vključuje nežne gibe, tresenje, zibanje in razteg udov, kar povzroči globoko sprostitev okostja in sklepov. S takšnim gibanjem se telo otrese vsakršnih napetosti. Poleg tega korejska sprostitvena masaža tudi zmanjšuje stres ter obnavlja telo in njegov energetski sistem.

 

 

 

abdominalna masaža

Abdominalna masaža se izvaja kot serija petih enournih masaž s poudarkom na razstrupljanju notranjih organov, ki so vir zdravja in moči vsakega človeka. Zelo pomemben je trebuh, saj gre za center, kjer se dogajajo mnogi zdravilni procesi. Tovrstna masaža omogoči postopno sprostitev napetosti, hkrati pa tudi vsakega posameznika uči učinkovitih tehnik za povečanje vitalnosti njegovih notranjih organov.

Masaža in wellnes tudi v darilnih paketih SelectBox:

  • Nega v spa centru
  • Masaža in wellnes
  • Lepotna nega in sprostitev
  • Harmonija lepotnih tretmajev