Renesančni Grad Kromberk vabi na gurmansko obarvano doživetje

Renesančni Grad Kromberk vabi na gurmansko obarvano doživetje

Urša Eva Pucelj

Si v današnjem postmodernem svetu želite doživeti čas renesanse? Restavracija Grad Kromberk vabi na romantično doživetje, obarvano z gurmanskimi okusi, ki jih družinsko podjetje razvija že več kot tri dekade!

Restavracija Grad Kromberk

Restavracija Grad Kromberk

 

Korenine kulinarične zgodbe namreč segajo že v leto 1982, ko sta Ljuba in Zoran v grajskem ambientu začela z ustvarjanjem inovativnih in ekstravagantnih lokalnih jedi. V njihovi goriški kuhinji je začutiti visoko prisotnost uporabe domačih zelišč, ki jih gojijo na svojem vrtu, pri tem pa chef pazi tudi na to, da je način priprave hrane tak, da osnovna surovina izgubi čim manj svoje prvinskosti in okusa …

Od tipičnih jedi celinske Slovenije do tistih s primorskim pridihom

Gostje lahko izbirajo med jedmi s primorskim pridihom, kot so: domače salame, na roke rezan pršut, jota ali fižolova mineštra, zeliščna frtalja in pečenka, jedmi celinske Slovenije, ki jih predstavljajo meso iz tünke, žlikrofi, bučni njoki z makom in dimljeno gosko ter morsko obarvanimi jedmi, kjer chef priporoča ribji carpaccio, ostrige, škampe, lososa „pršut“ domače izdelave, brancina in orado.

Kot sezonsko specialiteto poskusite tudi surove divje beluše v parmezanovi kremi, odlična izbira pa so lahko tudi jurčki v solati, domače testenine z zelenjavo in skutini žličniki, ki bodo vsekakor pustili svojevrsten pečat na vaših okušalnih brbončicah.

Pristni okusi Vipavske doline tako kar vabijo v svoje osrčje!

Restavracija Grad Kromberk

Restavracija Grad Kromberk

Z Vodnikom doživetij do nakupov različnih darilnih paketov:

Pri obeh paketih je potrebna rezervacija po telefonu sedem dni pred samo realizacijo!

VIZITKA:
Restavracija Grad Kromberk
Grajska cesta 1
5000 Nova Gorica

Zadnji komentarji
  1. RENATA
    -