Razvajanje za grajskimi zidovi

Mistični in mogočni videzi gradov, skrivnosti grajskih zidov, vonj po zgodovini in mnogih zgodbah, skrivnostih in neraziskanih poteh. Vas mika razvajanje za grajskimi zidovi?

Gradovi ponujajo mnogo več kot le turistične znamenitosti in poti skozi zgodovino. Slovenska dediščina je resnično bogata in marsikateremu dvorcu in gradu smo vdihnili novo življenje. Za grajskimi zidovi se skrivajo razkošne sobe in prefinjene restavracije, ki kar vabijo k raziskovanju. Vdihnite skrivnosti minulih časov in se razvajajte kot pravi grofje. Predstavljamo vam najboljše gradove, dvorce in vile iz bogate ponudbe darilnih paketov SelectBox.

Lambergh, Château & Hotel, Begunje na Gorenjskem

Si želite prenočiti v pravem renesančnem dvorcu in se sprehajati skozi luksuzno opremljene sobane, ki bodo v vas vzbujale plemenitost?

Lambergh, Château & Hotel sestavljata butični hotel in prenovljen dvorec iz 11. stoletja. Beseda Château v francoščini pomeni grad in Lambergh je vsekakor vreden tega imena. Sobane so poimenovane po izjemnih posameznikih, ki so nekoč bivali tukaj. Stopite med njihova imena, preizkusite veličastne postelje, privoščite si grajski vikend samo za vaju in prebudite kraljevskost v sebi. Razmišljate, kako presenetiti svojo najdražjo? Morda je čas za praznovanje pomembnih odločitev ali kariernih uspehov? Tokrat praznujte drugače in svojo boljšo polovico odpeljite na sprehod skozi grajski park, v dvorjansko savno in renesančne sobane. Verjemite, navdušena bo! Za popolno intimnost in počitek, ki vama ga ne bo nihče kratil, bo poskrbela ena izmed luksuznih suit v Lambergh dvorcu. Si predstavljate, kako je, ko zjutraj vstanete in le dva koraka stran je spa & relax kotiček, že pripravljen za dopoldansko crkljanje? Čakajo vas prestižni jacuzzi, masažna miza, zasebna turška savna s pisanimi, terapevtskimi lučkami, morda še sobna strežba in seveda vaša najdražja oseba, ki se zbuja poleg vas. Temu se reče kraljevsko življenje! Tokrat je na voljo tudi vam. Preverite SelectBoxovo ponudbo, kjer najdete Lambergh, Château & Hotel. Ponudbo najdete TUKAJ.

Restavracija Grad Otočec, Otočec ob Krki

Preteklost in sedanjost z roko v roki, neusahljiv vrelec domišljije kuharskih mojstrov in eden najbolj cenjenih kulinaričnih centrov v Sloveniji čakajo, da vas sprejmejo v goste.

Kdaj ste si nazadnje vzeli več ur časa za dostojno kosilo? Kdaj ste se nazadnje pustili razvajati, se postreči in izraziti svoje želje? Kdaj ste nazadnje jedli zares vrhunsko hrano? Verjamemo, da imate izbran okus, a vam obenem zmanjkuje časa za gurmanska razvajanja. Odpravite se na izlet, vzemite si dan le zase in obiščite čarobni grad Otočec, ki slovi po tako dobri hrani, da se boste še dolgo oblizovali. Čudovita reka Krka je ustvarila otok, na katerem stoji eden najpomembnejših in najlepše ohranjenih gradov, grad Otočec. V grajski kuhinji vlada chef in kuharski virtuoz, Dejan Pavlič. Restavracija Grad Otočec se lahko pohvali tudi s članstvom v gastronomskem združenju Chaîne des Rôtisseurs. Gre za enega najstarejših, največjih in najimenitnejših mednarodnih združenj za ohranjanje in razvoj umetnosti kuhanja ter kulturo pitja vina in druženja za pogrnjeno mizo, ob spoštovanju etnoloških posebnosti posamezne regije. Posebnost grajske kuhinje je preplet tradicionalnih, skrbno varovanih receptov in modernih pristopov h kuhanju. Grajski vrt je zasajen z dišečimi začimbnicami in zelišči, ki se še popolnoma sveže znajdejo na vaših krožnikih in poskrbijo za vznemirjive okuse. Tako, kot bi moral vsak Slovenec vsaj enkrat v življenju na Triglav, bi moral tudi vsak slovenski gurman vsake toliko obiskati vrhunsko grajsko restavracijo, Grad Otočec. Preverite ponudbo za sladokusce v izboru darilnih paketov SelectBox. Ponudbo najdete TUKAJ.

Vila Herberstein, Velenje

Ste že kdaj razmišljali o hrani, kot o omamno dišečih slikah, sestavljenih iz svežih, lokalnih živil? Čas je za kulinarične pustolovščine, ki so doma v Vili Herberstein.

V Vili Herberstein boste nahranili vse svoje čute in jedli, kot še nikoli poprej. Šef kuhinje, katerega priimek je enak njegovemu poklicu, opravlja svoje delo bolje kot kdorkoli drug v Sloveniji. Andrej Kuhar je namreč edini Slovenec, ki je v mednarodnem prostoru dobil najbolj ugledno in cenjeno odličje, Michelinovo zvezdico. To je obljuba Vile Herberstein, da vam ponudi le najboljše. Čas je, da preizkusite kulinarične presežke in se pustite zapeljati čarobnosti znamenite vile, zgrajene v obdobju pozne romantike. Zavrtite se v časovnem stroju. Vila Herberstein nosi svojo elitno zgodbo, ki jo pripoveduje skozi antične arhitekturne elemente, mojstrsko skrojen vrt, razkošne podrobnosti, mogočne zidove, objem gozda in plemenito hrano. Naj se vam nikamor ne mudi, ne omejujte se v čarobnosti, ki jo lahko doživite le tukaj. Vila nudi gosposka prenočišča, kjer lahko prespite po božanski večerji kuharskega mojstra Andreja. Prepustite se štirim letnim časom, zbranim v eni večerji in si podarite eno boljših večerij v življenju! Preverite svetovljansko ponudbo Vile Herberstein v ponudbi darilnih paketov SelectBox. Ponudbo najdete TUKAJ.

Grad Kromberk, Nova Gorica

Sanjate o grajski romanci, dišečih zeliščih z grajskega vrta, preizkušanju slastnih jedi, večnem gostoljubju, soju sveč in iskrivih pogledih? Potem vam predlagamo, da obiščete restavracijo gradu Kromberk.

Grad Kromberk nudi pravo grajsko razvajanje za skrivnostnimi, starimi zidovi in nostalgično, romantično vzdušje na čudovitem grajskem vrtu. To je kraj za sanjave, romantične duše, ki bodo tukaj s sanjsko kulinariko nahranile tudi svoje želodčke. Okoliška narava vabi na sprehode, raziskovanja in skrivanja v objemu gozdov. Ste ljubitelj kulture, umetnosti, kulturne dediščine in odlične hrane? Grad Kromberk ponuja vse to in še več! Čas je za dan, ki bo nahranil vas, kot celoto. Grad ponuja galerijo starejše likovne umetnosti, kulturnozgodovinski oddelek, razstavo portretov, likovnih del, tematske razstave, arheološki in etnološki oddelek, grajski vrt in seveda brezčasno grajsko restavracijo. Za piko na i naj vam povemo, da se kuharski mojstri ravnajo po še kako resničnem reku, »Ljubezen gre skozi želodec«. Vzbudite romanco v sebi in se odpravite novostim naproti. Preverite slastno ponudbo gradu Kromberk v zbirki darilnih paketov SelectBox. Ponudbo najdete TUKAJ.

 

Dvor Tacen, Ljubljana

Ste ljubitelji romantičnih zgodb, poezije, butičnih hotelov, lepote zgodovine, izbranih okusov in pristnega gostoljubja? Dvor Tacen je poetičen kraj, kamor radi zahajajo ljubitelji butičnih hotelov, z dobrim kulinaričnim okusom.

Dvor Tacen se nahaja pod Šmarno goro in predstavlja pravo oazo miru in estetski kraj, kjer je lepota del vsakdana. Luksuzne sobe vam bodo nudile topel, prijeten in prestižen objem zgodovine, ko boste potrebovali prenočišče v Ljubljani. Vzemite si čas zase, umaknite se iz vsakdanjega vrveža in obiščite udoben dvor, v osrčju pristnega naravnega bogastva, z mogočno reko Savo ob boku. Na dvornem vrtu si privoščite branje poezije in se stopite z okolico. Preverite ponudbo, ki bo prebudila vašo domišljijo in prelistajte darilne pakete SelectBox. Ponudbo najdete TUKAJ.

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1500 različnih možnosti, ki jih najdete v 21 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Uzivac-guster_570x310px_SLO