Preživite adrenalinski vikend v naravi

Poletje je idealen čas za sprostitev v naravi, še posebej, če ste ljubitelji adrenalina. V nadaljevanju vam predstavljamo pet unikatnih SXP1 doživetij, ki jih lahko z vašo družino, prijateljico ali partnerjem preizkusite to poletje. Z otroki se lahko odpravite v pustolovski park ali pa v dvoje doživite »off roading«, zipline, soteskanje in druge. Čas je, da se odpravite v naravo, se sprostite in si privoščite nepozabno adrenalinsko avanturo še pred jesenjo! Berite naprej in izberite svojo adrenalinsko aktivnost, s katero boste sebi ali pa vašim najdražjim, popestrili to poletje!

 

Odpravite se na »off road« doživetje v hrvaško Istro

Če ste adrenalinski navdušenec in si želite preizkusiti nekaj popolnoma novega, potem se podajte na raziskovanje safarija s štirikolesnikom ali buggyjem, to je motorno vozilo z velikimi kolesi brez kabine. V hrvaški Istri, natančneje v kraju Barban, se nahaja Istra Adventure, ki ponuja »off road« proge, ki vodijo čez prelepe gozdne poti, po vzpetinah, kamenju in vse do morja. V adrenalinski vožnji boste gotovo sprostili ogromno adrenalina in spoznali lepote Istre na način, kot še nikoli do sedaj. Za vas bodo poskrbeli z zaščitno opremo in vodnikom, vi pa boste lahko uživali kar v treh urah nepozabnega adrenalinskega raziskovanja!

Obiščite adrenalinski park Soča Fun Park

Za vse tiste, ki ste sami navdušenci adrenalina, je obisk pustolovskega parka Soča Fun Park gotovo prava izbira. V prijetni senci je ob smagradni Soči med krošnjami dreves postavljenih pet prog s kar triinpetdesetimi ovirami. Del parka je urejen za otroke med petim in osmim letom starosti, v osrednjem delu pa se na višinah do enajst metrov, lahko preizkusijo mladostniki in odrasli! Najpogumnejši se bodo v okviru tega doživetja lahko spustili tudi po jeklenici iz enega na drugi breg reke Soče. Recite ja tej adrenalinski izkušnji in preživite nepozabno popoldne na Solkanu!

Doživite adrenalinsko izkušnjo soteskanja

Za vse, ki ste dobro utečeni v adrenalinskih preizkušnjah, bo soteskanje ali tako imenovani canyoning primeren izziv! Gre za pravo adrenalinsko preizkušnjo v naravi, ki je hkrati tudi nepozabna vodna pustolovščina in je še dolgo časa ne boste pozabili. Soteskanje je razgibana adrenalinsko športna aktivnost, ki vključuje varovano plezanje po slapovih, hojo po naravnih strugah potokov in skakanje v tolmune. Za tiste, ki se s soteskanjem srečujejo prvič, je na voljo soteskanje v Sušcu, za tiste fizično bolje pripravljene, ki imajo osnovna znanja uporabe vrvi, pa je na voljo zahtevnejša proga.

Preizkusite vožnjo v naravi z Willys Jeepom

Skupina treh prijateljev ali par se lahko na adrenalinsko doživetje v naravo odpravi z več kot sedemdeset let starim Willys Jeepom. Najprej se boste na raziskovanje neokrnjene narave Posočja odpravili s profesionalnim lokalnim vodnikom, potem pa se boste skupaj z njim odpravili še na degustacijo lokalnih dobrot. To adrenalinsko doživetje traja cel dan! Priporočamo, da za tisti dan izberete toplejša oblačila, saj se boste vozili po visokogorju, kjer ni tako toplo kot v mestu, da s seboj vzamete steklenico vode ali druge pijače in manjši fotoaparat ali telefon za fotografiranje vseh naravnih lepot in skupnih trenutkov!

Spustite se po orjaški jeklenici v pustolovskem parku Geoss

Če si želite dan preživeti ob početju adrenalinskih stvari, potem bo obisk pustolovskega parka Geoss prava izbira. Park se nahaja pod gozdnimi krošnjami, v Vačah, ki so geometrično središče Slovenije. Park ponuja sedem tras različnih težavnostnih stopenj, zato se boste lahko najprej ogreli, potem pa se popolnoma prepustili adrenalinu. Obisk pustolovskega parka boste zaključili s češnjo na torti z okusom po adrenalinu, to je s spustom po jeklenici s skupno dolžino kar 915 metrov! Prepustite se adrenalinskemu doživetju v gozdu, ki z naravnimi vonjavami in zvoki sprosti vsakogar – naj se zabava v pustolovskem parku prične!

 

Nov portal doživetij SXP1 združuje več kot 3000 nepozabnih doživetij v Sloveniji in na Hrvaškem, kjer lahko sebi ali vašim najdražjim privoščite gurmanska in vinska raziskovanja, izbrane turistične namestitve, lepotilna in Wellness razvajanja in nepozabna zabavna adrenalinska doživetja. Preglejte našo pestro ponudbo in izberite tisto doživetje, ki bo pisano na kožo vam ali vašim najbližjim. Če izbirate med adrenalinskimi doživetji pa ne pozabite – nepozabna adrenalinska pustolovščina je vedno korak stran od cone udobja!