10 razlogov, zakaj plesati

Kdor ni nikdar vsaj poskusil plesati, ne ve, kakšno zadovoljstvo ples ponuja človeku. Ples je umetnost, ki se izraža skozi glasbo. Če si dovolimo predati se ritmu glasbe in se premikati v ritmu z njo, lahko skozi ples izrazimo svoja raznolik spekter svojih čustev. Tudi sicer so raziskovalci v številnih študijah že ugotovili, da ples prinaša številne koristi, ne glede na to, ali se nekdo s plesom ukvarja profesionalno ali zgolj rekreativno. Če vas torej prijatelji ali znanci še niso prepričali, da se vpišete na kakšen plesni tečaj, vam predstavljamo 10 razlogov, zakaj poskusiti s plesom:

  1. Ples vam pomaga ohranjati vitalnost telesa in možganov, ne glede na to, koliko ste stari.
  2. S plesom krepite vzdržljivost in prožnost telesa, s tem pa tudi zdravje vaših mišic in sklepov.
  3. Ples je odličen hobi, prek katerega lahko spoznavate nove ljudi in sklepate nova prijateljstva, ki imajo podobne interese kot vi.
  4. Prek plesa spoznavate lastno telo in krepite držo ter ravnotežje.
  5. Čas, ki ga nekajkrat na teden namenite za to, da se ukvarjate z nečim, kar vas veseli, vam pomaga znižati raven stresa.
  6. Ples vam ponuja vpogled v različne kulture, bodisi prek same vrste plesa, za katero se odločite, ali prek druženja z novimi ljudmi, ki jih spoznavate ob plesanju.
  7. Ples lahko predstavlja tudi novo karierno priložnost ali pa vam vsaj pomaga izboljšati komunikacijske sposobnosti, ki jih potrebujete pri skoraj vsakem poklicu.
  8. S tem, ko razvijate nove veščine, vam ples pravzaprav pomaga izboljšati vašo samopodobo in dvigniti samozavest.
  9. Ples je odlična priložnost, da v sproščenem in varnem okolju kreativno izrazite vašo enkratno osebnost.
  10. Ples je zabavna dejavnost, ki vam odpira nešteto novih možnosti, vam pomaga ohranjati zdravje in vitalnost, nenazadnje pa vam ponuja tudi priložnost, da se ob vsem tem tudi zabavate.

Če vas torej ples vseeno nekoliko mika, niste pa še povsem prepričani, za kakšno zvrst plesa bi se odločili in v katero plesno šolo bi šli, vam SelectBox danes ponuja nekaj predlogov.

Plesna šola Pro dance

prodance_182_naslovna-680x454

Hip hop, jazz balet, break dance, zumba in še marsikaj drugega se najde na repertoarju plesnih zvrsti, ki se jih lahko naučite v plesni šoli pro dance iz Ljubljane. Lastnik in idejni vodja šole je svetovno znani koreograf, pedagog in plesalec Miha Krušič, ki s trenerji iz svoje plesne šole dosega najvišje stopničke na tekmovanjih doma in po svetu. Posebnost plesne šole Pro dance je v tem, da pri njih plešejo vse generacije, od najmlajših, starih 4 leta, do učencev, dijakov, študentov, mam in tistih, nekoliko starejših.

Klub Salsa Libre Academia

sport_salsa_libre_velika-680x454

Če vas mikajo latino ritmi, potem je Klub Salsa Libre Academia prava plesna šola za vas. Kvalificirani in izkušeni trenerji vas bodo okužili s salsa mrzlico in vas naučili različnih glasbenih zvrsti salse – salsa romantica, salsa dura, salsa-boogaloo, kubanska salsa, portoriška salsa, rueda in še kaj. Ko boste osvojili premikanje telesa v ritmih dinamične salse, se preizkusite še v bachati. Ta senzualni ples, ki izvira iz Dominikanske republike, vas bo popeljal v zapeljivi dialog plesnih gibov, kjer bodo ob zvokih nežne, romantične glasbe zamigali predvsem vaši boki.

Extra Pole Fitness

extra-pole-fitness-velka-680x454

Ples ob drogu postaja v zadnjem času čedalje bolj priljubljen in je povsem očaral žensko populacijo v svetu in tudi pri nas. Ples ob drogu je intenzivna vadba, prepletena s plesom in akrobatiko, s katero boste resnično oblikovali svoje telo. Namen plesa ob drogu je popestriti vsakdanjo rutino vadbe in vanjo vnesti nekaj ženskosti, čutnosti in drugačnosti.

*Naslovna fotografija: playbuzz.com