Morje na krožniku v centru Ljubljane

Kam se odpravite na odličen morski obrok, ko se vam zahoče sveže morske hrane? Na svoje presenečenje sem enega zares najboljših morskih kosil, kar jih Ljubljana ponuja, jedla v Ribci. Ne vem kako to, da me noge prej niso zanesle v to odlično okrepčevalnico, ki obratuje že skoraj dve desetletji. Ljubitelji morske hrane, Ribca je »must try«!

Ribca-1

Vsak dan sveže ribe in morske dobrote

Okrepčevalnica Ribca se nahaja tik ob ribarnici na glavni ljubljanski tržnici, pod arkadami. Mimoidočemu je nekoliko skrita, a se jo splača poiskati. Njihova posebnost je, da vsak dan ponujajo čisto svež ulov, večino rib pa je jadranskih. Le redke izjeme pridejo z drugih delov sveta. Od ponedeljka do sobote torej ponujajo zgolj svežo morsko hrano, v nedeljo je edini dan, ko ni dostave rib. Če jim kakšne morske dobrote zmanjka, pa se ponjo odpravijo le korak stran – v ribarnico. Tako z gotovostjo veste, da jeste zares najbolj svež in okusen nabor izbranih rib.

Ribca-21

Prijeten ambient in bogat meni

Takoj, ko sem prestopila prag Ribce, sem začutila sproščeno in prijetno vzdušje. Notranjost je preprosta, a lepa in pogled na Ljubljanico je izredno pomirjajoč. Prijazno osebje naju pospremi k mizi in nama prinese jedilni list. Všeč mi je pestrost izbire rib in morskih sadežev, obenem pa jedi niso komplicirane in eksperimentalne. Sama sem namreč mnenja, da pri kakovostnih morskih jedeh ni treba komplicirati, saj so že same po sebi odlične. In v Ribci očitno vedo, kako poudariti pristne okuse morja. Tisti pa, ki bi se vam vseeno zahotelo nekoliko bolj specifičnih jedi, bodite brez skrbi. Poleg klasičnega menija Ribca namreč ponuja tudi kompleksnejše jedi in menije za več oseb. Za vsakogar, ki ima rad morje na krožniku, se tukaj nekaj najde.

Ribca-24

Slastno kosilo v sklopu SelectBox ponudbe

In s čim sva se razvajala tokrat? V sklopu SelectBoxa sva se v Ribci dodobra najedla in naužila pestrosti morskih okusov. Najprej sva na izbiro dobila dve vrsti juhe in se oba odločila za škampovo kremno juho, ki so nama jo postregli s popečenimi koščki kruha. Juha je bila odlična, obenem pa je naredila lep uvod v glavno jed, ki je sledila. Deležna sva bila tudi male stekleničke penine, s katero je najino kosilo postalo še bolj romantično.

Ribca-7

 

Kako se odločiti za eno glavno jed pri tako pestri ponudbi odličnih morskih jedi? An, ban, pet podgan, sva se uspela odločiti. Jaz sem uživala ob kovaču z mlado špinačo in božanskim kozjim sirom; on pa je jedel pregrešno dobrega brancina z blitvo in krompirjem. Poleg so nama postregli še z dobro porcijo mešane solate in hlebčki kruha. Kosilo je zares obilno, zato vam predlagam, da če niste zelo lačni, preskočite eno izmed uvodnih jedi in raje uživate v zares dobri ribi. Vse jedi so tudi sveže pripravljene in dokaj hitro postrežene, odvisno pač od časa, ki jo določena jed zahteva.

Ribca-18

 

Po slastnem kosilu je sledil še poobedek – sladica. V Ribci vse jedi pripravljajo sami, vključno s sladicami. Izbrala sva kremšnito v kozarčku. Všeč mi je bila izvirnost njene izdelave, saj ni šlo za klasično kremšnito, obenem pa je zadovoljila željo po okusni sladici.

Ribca-27

Sladice, prilagojene letnemu času

Večina rib je na voljo skozi celo leto, a v Ribci se pri sladicah potrudijo, da jih usklajujejo z letnim časom. Ker vse sladice pripravljajo sami, imajo toliko bolj odprte roke pri ustvarjanju. V toplejših mesecih so na voljo sadne torte, pozimi pa radi pečejo sladke pite različnih okusov. Vedno, ne glede na sezono pa so na voljo večne klasike: gibanica, jabolčni zavitek in panna cotta.

Ribca-25

Delovni čas

Okrepčevalnico Ribca lahko obiščete vsak dan. Ob ponedeljkih delajo od 8h do 16; od torka do sobote od 8h do 21h; ob nedeljh pa od 11h do 18h. Že veste, kam boste zavili na kosilo v soboto po nakupih na tržnici?

Vabljeni, da si morje v Ljubljani pričarate tudi vi z odličnim morskim kosilom. Ponudbo Okrepčevalnice Ribca najdete v ponudbi darilnih paketov SelectBox TUKAJ >>

 

Ribca-19

Fotografije so last avtorice besedila. Brez predhodnega dovoljenja njihova uporaba ni dovoljena.


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Spl-kuscar-bel_Email-843x403px