Hotel Štrk, nočitev v objemu Prekmurja

Prekmurje, kjer se stikajo neskončne ravnice in bližina vinorodnih okolij. Sem se človek lahko pride resnično odpočiti, naužiti miru, se razvajati v pestri ponudbi term in preprosto zadiha s skrivnostno spokojnostjo Prekmurja. Ob tokratnem obisku Prekmurja sem svoj začasni drugi dom našla v Hotelu Štrk, njihovo ponudbo pa najdete tudi v darilnih paketih SelectBox.

 

Kulturna dediščina in udobje bivanja

Hotel Štrk je del Lovenjakovega Dvora, kamor sodijo še gostilne in vinska klet ter domačija. A med vsemi je ravno hotel Štrk tisti, ki ponuja največ udobja, ki ga moderen turist išče, obenem pa sledi smernicam kulturne dediščine Prekmurja.

 

Že ob prihodu naju prijazno sprejme receptor in nama pove, da gre za manjši, butični hotel. Na voljo je skupno 24 sob, ki so prenovljene tako, da gostu ponudijo vse udobje štirih zvezdic, obenem pa ga povežejo s tradicijo Prekmurja. Vse sobe v pritličju imajo tudi svojo teraso in ravno v eno od teh namestijo tudi naju. Imeti teraso je pravi užitek, saj lahko zvečer opazuješ zvezde na jasnem nebu, zjutraj pa stopiš na zrak in pozdraviš ptice. Sobe imajo tudi povezavo med seboj, v primeru, da se v dveh sosednjih sobah namesti cela družina. Ob najinem prihodu so bila seveda vrata, ki so najino sobo povezovala s sosednjo, zaklenjena.

hotel-strk-terasa-web-1

Majhne pozornosti so pika na i

Ker veliko potujeva in sva kot dve ptici selivki, sva navajena v manjše potovalke spakirati vse, kar veva, da bova potrebovala. Običajno potujeva zgolj z ročno prtljago, kar še dodatno zmanjša nabor stvari, ki jih lahko vzameš s seboj. Vedno imam s seboj nekaj palčk za ušesa, potovalne šampone in podobno. A v Štrku sem presenečeno ugotovila, da so pomislili tudi na take malenkosti, kot je set z vatkami in palčkami za ušesa; pa šivalni pribor; dve zobni ščetki in pripadajoči pasti. Marsikomu take malenkosti morda niti ne padejo v oči, a verjemite, da ko veliko potuješ, točno veš, kako prav ti pridejo, sploh če kaj nujnega pozabiš doma. Hvala hotel Štrk, ker misliš na majhne, a esencialne potrebščine.

hotel-strk-soba-prva-web-1024x621

Prostorna soba z udobno posteljo & okusen zajtrk

Soba je velika, prostorna in opremljena s temnim lesom. Ste že kdaj bili v sobi, kjer skorajda spiš v svojem kovčku, ker je tako majhna? V zelo majhnih sobicah človek hitro izgubi živce, v Štrku pa bi z lahkoto plesala po sobi gor in dol. Več prostora daje občutek večje svobode, razveseli pa me tudi velika in udobna postelja z ravno prav trdim ležiščem. Spanje je bilo pravi užitek! Skozi zavese velikih balkonskih vrat naju je zjutraj zbudilo sonce in petje ptic, po hodniku pa se je že pritihotapil vonj kave.

Da ne pozabim omeniti – hotelska soba je bila zelo čista, zloščena. Nobenih prstnih odtisov, prahu pod posteljo ali drugih nevšečnosti, ki, roko na srce, niso ravno osamljeni primerki. Tudi kopalnica je bila zelo prijetna in čista, vsebovala pa je tudi vse potrebščine: šampon, gel za tuširanje, milo in fen.

Zjutraj sem se najprej odpravila do jedilnice po kavo. Dan se mora začeti s kavo, drugače ne gre. V zajtrkovalnici me je pozdravila prijetna in nasmejana članica osebja in mi pokazala, kje si lahko pripravim kavo. Potem sva si privoščila slasten zajtrk, večinoma iz lokalnih sestavin.

Prekmurje tudi kulinarično premore veliko dobrot in nekatere izmed teh so skrbno pripravljene čakale na lačne goste. Na voljo so bili narezki (sir in salame), trdo kuhana jajčka, sveža zelenjava, svež kruh in žemljice, pa bife z namazi, maslom, medom in marmeladami. Za h kosmičom so bili priloženi jogurti, skuta in kisla smetana. Dovolj vsega, da se človek lahko naje! Morda je manjkalo le kakšno rastlinsko mleko, a verjamem, da bi tudi tega dobila, če bi ob rezervaciji zanj vnaprej prosila.

hotel-strk-miza-ambient-web

Prenovljen wellness center in zgodba o grajski sobi

Presenečenj hotela Štrk pa še ni konec! Gostom je na voljo tudi uživanje v popolnoma prenovljenem in zelo lepem wellness centru z bazenom, jacuzzijem in tremi vrstami savn – finsko, infrardečo in turško. Wellness je miren in tako še pripomore k odklopu od vsakdanjih skrbi in poskrbi za sprostitev.

Lovenjakov_dvor_bazen_5

Štrk pa ima še eno posebnost – grajsko sobo številka 24. Gre za unikatno sobo, ki je opremljena z avtentičnimi kosi pohištva iz nekdanjega dvorca v Prosenjakovcih, katerega lastnik je bil grof Matzenauer. Pohištvo so po nakupu skrbo restavrirali in nastala je soba, ki ponuja prav grajsko izkušnjo in ima muzejsko vrednost. Me prav zanima, kako bi bilo v njej prenočiti.

3

Doživetja, izleti in energijske točke okolice

Hotel Štrk je odlično izhodišče za raznolike izlete in radovedneži boste vedno našli veliko zanimivega. Že tik ob hotelu je park z domačimi živalmi, zelo blizu pa se nahaja tudi pot po energijskih točkah. Murska Sobota je nekaj minut vožnje z avtom stran in podala sva se na ležeren sprehod po mestnem parku in si privoščila še skodelico kave. Okolica je idealna za kolesarjenje, kulinaričnih doživetij pa se vam tudi ne bo manjkalo. Že veste torej, kje boste preživeli naslednji oddih? V hotelu Štrk!

 

Ponudbo hotel Štrk najdete v darilnih paketih SelectBox, s katerimi svojim najdražjim podarite izvirno darilo. Oglejte si ponudbo hotela Štrk TUKAJ >>

domacija2


 

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Paket-knjiga_pomlad_uzivac_570x310px