Permanentno lakiranje nohtov, BP Beauty Palace

Dame, če ste že kdaj imele permanentni lak za nohte, potem veste, da ga nikoli več ne zamenjate z običajnim lakom. Toliko prednosti permanentnega lakiranja je pred običajnimi laki, da sploh ni razloga za pomisleke. Tokrat sem svoje nohte prepustila v nego Jani iz studia BP Beauty Palace v Ljubljani. Ponudbo najdete v sklopu darilnih paketov SelectBox, ogledate si jo lahko TUKAJ >>

Gelish-3747

Zakaj permanentno lakiranje?

To je bilo moje prvo vprašanje – zakaj bi običajne lake zamenjala s permanentnimi in hodila v lepotni studio, če si jih lahko nalakiram doma. A že po prvi izkušnji sem misel o domačem lakiranju popolnoma opustila, čeprav sem celo življenje to počela. Če tudi ve »ne nosite« umetnih oziroma geliranih nohtov in prisegate na svoje naravne »krempeljce«, kot jim sama rada rečem, potem je permanentno lakiranje odlična izbira! Mene že sama misel na to, da si moram nohte nalakirati 2x tedensko, da so videti kolikor toliko zgledni, spravi iz tira. Zato sem imela obdobja, ko sem si jih urejala in obdobja, ko se mi pač ni ljubilo, zato so bili nenalakirani. Saj veste, kako je – za urejanje in lakiranje porabite vsaj pol ure, potem pa se lak še eno uro suši. V vmesnem času ste popolnoma neoperativne, ker pazite, da se nohti ne poškodujejo. Kakšna izguba časa! Permanentni lak pa drži in na ponovno manikuro se boste morale odpraviti šele takrat, ko vas bo »narastek« – torej količina sveže izraslega nohta že motila.

Gelish-3492

Koliko časa zdrži permanentni lak?

Bojda je to zelo odvisno od strukture nohta posameznice, zato manikerka pravi, da v povprečju od treh do štirih tednov. A po mojih izkušnjah je zgodba precej drugačna. Meni se namreč navkljub pomivanju posode, celodnevnem tipkanju po računalniku, igri s psom in vseh ostalih opravilih, ni lak niti malo okrušil. Preživel je celo dve potovanji!

Po treh tednih me je narastek začel motiti, zato sem po navodilih manikerke Jane sklenila, da ga prekrijem. Ker imam črno nalakirane nohte, prekirvanje ni bilo zakomplicirano, saj ni bilo bojazni pred izbiro napačnega odtenka. Po treh tednih sem torej z dvema slojema običajnega laka nalakirala nohte – pri narastku malce debelejši sloj, čez permanentni lak pa tanjši sloj. Nato sem celotno površino nohta zaščitila še z nadlakom in nohti so bili spet čudoviti. Takšna intervencija je podaljšala moj naslednji obisk na manikuri še za dva tedna. Verjetno bi z lahkoto zdržala še dlje, vendar me je začela motiti dolžina nohtov.

Vse skupaj sem imela torej »mir« pred okrušenimi nohti in nasploh kakršnimkoli delom z njimi pet tednov! To je pa zelo lepo časovno obdobje, če pomislite, da bi sicer v tem času že 10x zamenjale lak. Za piko na i pa taka manikura ne pušča sledi na površinah, kot jo pri običajnem laku. Zagotovo veste, kako izgleda recimo pralni stroj s praskami rdečega laka, kajne? 😀

Gelish-3463

Nohti po petih tednih. Tri tedne po permanentnem lakiranju sem jih premazala še z navadnim lakom, ki je držal še dodatna dva tedna. To so nohti po skupaj petih tednih.

 

Kaj permanentni lak sploh je?

Permanetni lak ima mnogo imen, gre pa za lak, ki ga na nohte nanaša manikerka in se suši nekaj sekund pod UV žarnicami. UV svetloba lak strdi in ta je potem odporen na vse zunanje vplive, tudi na aceton. Pogosto uporabljan izraz je tudi »Gelish«, a v tem primeru gre za blagovno znamko permanentnega laka, ki jo Jana v BP Beauty Palace studiu tudi uporablja. Napačno je razmišljanje, da je permanentno lakiranje enako kot gelirani nohti, saj gre tukaj dejansko zgolj za lak, ne pa za gel maso, s katero se nohte tudi podaljšuje. Tudi občutek je enak, kot če bi imele zgolj nalakirane nohte, ne pa tak kot pri umetnih nohtih, kjer svojega nohta pravzaprav ne čutite več.

Gelish-3671

Celoten postopek permanentnega lakiranja

 

Najprej je na vrsti čiščenje (če je na nohtih že permanentni lak od prej):

Permanentni lak se odstranjuje nekoliko drugače od običajnega laka in tega postopka tudi ne morete izvesti doma, če nimate pravih preparatov. Vatka se napoji s posebnim topilom, nanese na noht in zavije v alu folijo. Vse skupaj se pusti delovati približno deset minut. Jana mi potem odvije folijo z nohtov in z leseno paličico postrga z nohtov zmehčan lak. Pri tem ne spraska mojega nohta, saj se lak lepo olušči.

Gelish-3478

 

Meni je lak zelo prijel tudi zaradi dodatnega nanosa, ki sem ga naredila doma po treh tednih. Zato je po prvem ciklu čiščenja ostalo še nekaj majhnih koščkov laka, ki jih je Jana odstranila z majhnim nožkom. Noht po vsem skupaj ni stanjšanj, lomljiv ali občutljiv.

Gelish-3510

Piljenje in poliranje nohtov

Čas je za oblikovanje in krajšanje nohtov. Jana mi spili nohte do želene dolžine in v obliko, ki mi ustreza. Potem se posveti obnohtni kožici, ki jo na odmrlih delih nežno poščipa. Pravi, da obnohtne kože ne mara striči preveč v živo, saj se kaj hitro poškoduje. Ker se obnohtna kožica ob izraščanju nohta rada prilepi na noht, je priporočljivo, da si jo redno, že doma, nežno potiskamo nazaj in negujemo s kakšnim sredstvom za obnohtno kožico. Meni to ustreza, saj mi ni do striženja kože tam, kjer to ni potrebno in sem zadovoljna z nego.

Gelish-3567

Sledi še poliranje nohtov, s čimer manikerka pripravi noht na nadaljnje lakiranje. Lak namreč bolje prime na gladki površini, kot pa na hrapavi, zato je treba noht zgladiti. Ne gre za tanjšanje nohta, saj se na rahlo spolira zgolj povrhnjica. Po končanem poliranju mi nohte še razmasti s temu namenjenim preparatom.

Gelish-3590

 

Že je čas za lakiranje!

Dejansko lakiranje vzame najmanj časa, predpriprava je dosti daljša. Ko so nohti očiščeni, oblikovani in razmaščeni je čas za lakiranje. Prvi nanos predstavlja prozoren podlak. Jana mi nalakira nohte s podlakom, ki ga zgolj 15 sekund sušim pod UV lučko. Sledita dva sloja barvnega laka, v mojem primeru črnega. Vsak sloj barvnega laka se »peče« pod UV lučko 1 minuto. Lakiranje tako poteka zelo hitro in brez nepotrebnega čakanja, da se lak posuši. Čez barvni lak mi manikerka na koncu nanese še prozoren nadlak.

Gelish-3631

Med lakiranjem in sušenjem pod UV lučko moram še vedno paziti na nohte, saj ima permanentni lak eno specifiko – na vrhu se nabira lepljiv sloj, ki poskrbi za pravilno strukturo laka. Šele po zadnjem sloju laka, torej nadlaku, ki ga pod UV lučko sušim 1 minuto,  mi Jana obriše z nohtov ta vrhnji sloj in nohti so dokončani! Najbolj fascinanten mi je občutek, da lahko s svežimi nohti takoj sežem v torbico, si obujem čevlje in si spnem lase – ne da bi se manikura pri tem poškodovala.

Gelish-3678

Razvajanje nohtov

Za piko na i mi Jana nanese še negovalno olje za obnohtno kožico in jo vtre vanjo. Sledi še kratka masaža rok s kremo za roke in manikura je zaključena.

Gelish-3723

 

Na permanentno lakiranje v BP Beauty Palace

Kaj vam je pomembno, ko obiščete lepotni salon? Meni sta predvsem pomembni dve stvari – kakovost opravljene storitve in prijetnost človeka, ki me ureja. In obema kriterijema v BP Beauty Palace studiu odlično zadostijo, ju celo presežejo! S kakovostjo storitve sem več kot zadovoljna, pa ne samo z manikuro, saj k njim rada zaidem tudi na barvanje obrvi s kano. Obenem pa so članice ekipe zelo prijetne, prisluhnejo željam stranke in se vam tudi povsem posvetijo. Manikura s permanentnim lakiranjem traja nekje od ure do ure in pol, v tem času pa je bila manikerka Jana ves čas 100% pri mojih nohtih.

Gelish-3740

 

Vabljene, da tudi same preizkusite storitve v BP Beauty Palace. Takšno razvajanje je tudi odlično darilo za vaše prijateljice, mamo ali sestro. Ugodno ponudbo najdete v darilnih paketih SelectBox, TUKAJ >>

 

Gelish-3726

Fotografije so last avtorice besedila. Brez predhodnega dovoljenja njihova uporaba ni dovoljena.


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Spl-kuscar-bel_Email-843x403px