Hiša kulinarike Manna

V Hiši kulinarike Manna se ljudje, ki pripravljajo jedi in izbirajo žlahtno kapljico, ne ukvarjajo z velikimi besedami, da bi razumeli vse čarobno, kar se dogaja okoli njih. Raje se posvečajo kulinaričnim dobrotam, s katerimi vsakodnevno razveseljujejo svoje goste.

manna_zunanja

Nahajajo se na slikoviti Eipprovi ulici v Ljubljani, kjer vam v družbi drevoreda starih kostanjev postrežejo z božanskimi jedmi, ki navdušijo vsakega gurmana. Restavracija Hiša kulinarike Manna je ena izmed sedmih slovenskih restavracij, kateri je priznani francoski vodnik Gault Millau podelil 14 od 20-ih možnih točk in eno havbico (2012 in 2013), je tudi zmagovalka v Trip Advisor-ju 2013 po oceni gostov in zmagovalka po izboru glasovalcev vodnika InYourPocket v kategoriji Best Gourmet 2013.

ekstravagantna_vecerja_manna (12)

Hiša kulinarike Manna ima bogato zgodovino, saj stoji na temeljih gostilne Brgant, o kateri podatki segajo vse v leto 1827 in je bila ena od nekdanjih šestih gostiln v ljubljanskem predmestju Trnovo, kjer so se zbirali ljubitelji dobre hrane in izbrane kapljice.

Danes v Manni s sodobnimi metodami in veliko mero kreativnosti njihovih profesionalnih kuharjev pripravljajo tradicionalne slovenske jedi. Njihovo kuhinjo bi lahko poimenovali slovensko-mediteranska, saj imajo zavidljivo ponudbo morskih jedi. Uporabljajo najboljše sveže sestavine in biološko pridelano ter zdravo hrano. Na njihovih krožnikih se znajdejo le dnevno sveže ribe, slovijo pa po odličnem mesu, ki ga sami zorijo vsaj 30 dni. Pri kuhi uporabljajo vrhunska domača oljčna in bučna olja, sezonsko sadje, zelenjavo in dišavnice, vse sestavine pa prihajajo od najboljših slovenskih ter svetovno znanih pridelovalcev.

ekstravagantna_vecerja_manna (18)

Poleg odlične hrane za sprostitev in uživanje poskrbi tudi prijeten ambient in umirjeno vzdušje. Hiša kulinarike Manna združuje prijetno kavarnico, lounge, ki je namenjen zajtrkovanju, manjšim prigrizkom ali pa hitremu kosilu, gurmani pa imajo najraje zgornje nadstropje, kjer se skriva restavracija. Poleti gostje najraje uživajo v kulinaričnih dobrotah na enem izmed njihovih štirih letnih vrtov.

manna_letni vrt

Hiša kulinarike Manna tudi v darilnih paketih SelectBox:

  • Raziskovanje okusov (degustacija dve vin in prigrizek)
  • Ekstravagantna večerja (4 hodni degustacijski meni)