Ideje za nepozabne trenutke v Kranjski gori

Kdo pravi, da se da pravo poletje doživeti samo ob morju? Pomislite na prijeten hlad, ki ga dolinam in kotlinam nudijo visoka gorovja slovenskih Alp… Pomislite na zelene gozdove, ki pokrivajo našo prelepo Gorenjsko… Kaj pravite na oddih v Kranjski Gori? Čudovit kraj, ki skriva še marsikaj neodkritega in čaka, da doživite njegove lepote. V darilnih paketih SelectBox najdete kar nekaj zanimivih idej, kako doživeti trenutke v Kranjski Gori, mi pa vam jih danes podrobneje predstavljamo TOP 5.

Ste se v Kranjsko Goro kdaj namenili z namenom obiska wellnessa? V Alpskem wellness resortu Špik boste doživeli alpsko pravljico. Zaradi vsega užitka gostje svoj oddih običajno podaljšajo ter razvajanje po obisku wellnessa nadaljujejo v Hotelu Špik ali domačiji Pr’Gvedarju, kjer vas bo vsako jutro pričakal popoln domač zajtrk. Za vse voljne športanja ter preživljanja časa v naravi, bo Kolesarjenje po Kranjski Gori užitek za telo in dušo, za tiste, ki pa se namesto kolesa raje usedete v konjsko sedlo, pa bodo poskrbeli na Ranču Mrcina.

ALPSKI WELLNESS RESORT ŠPIK

Predstavljajte si sebe, udobno nameščene v masažnem bazenu, po tem, ko ste ravno prišli iz vrhunske masaže. Sledi počitek na udobnih ležalnikih, s pogledom na vrhove Julijcev. Luksuz, kajne? V Alpskem wellness resortu Špik svoje storitve ponujajo in izvajajo z danostmi iz njihove neposredne okolice. To pomeni, da pri vseh tretmajih uporabljajo naravna olja, masla in obloge iz naravnih sestavin alpskega sveta. Nega Špikovih zelišč, kjer poste deležni solnega pilinga z zelišči, obloge z zeleno glino, hkrati pa še masaže telesa s toplimi mošnjički martuljških zelišč, bo zadovoljila še tako zahtevnega wellness uživača. Ker se v Alpskem wellness resortu Špik zavedajo, da imajo njihovi obiskovalci različne želje in potrebe, so v svojo ponudbo vključili tudi masažo Kneipp, kjer uporabljajo hladne avtohtone  kamne v kombinaciji s toplimi vulkanskimi kamni, moč zelišč in toplih olj pa lahko preizkusite v masaži globoke sprostitve, masaži z martuljškimi zelišči, pri negi telesa ter masaži s toplim oljem alpskega cvetja. Da pa bi bilo vaše doživetje še toliko bolj edinstveno, vam nudijo različne pakete, kjer so kombinirane različne masaže, pilingi, nege telesa, hkrati pa prejmete prost vstop v bazen in savne. Darilni paketi Selectbox vas bodo navdušili. Ponujajo namreč neverjetno široko ponudbo masaž in neg, ki jih prejmete tudi v paketih s kartami za kopanje in savnanje.

HOTEL ŠPIK

Po izvrstnem razvajanju v velnesu, si boste morda zaželeli, da bi še kakšen dan ostali in užitke doživeli še vsaj enkrat. In to ni noben problem, saj Alpski wellness resort Špik nahaja v kompleksu Hotela Špik, ki se ponaša s sobami s 3 ali 4 zvezdicami ter tako svojim gostom nudi kar največje udobje. Vse sobe  nudijo lastno kopalnico s prho ali kadjo. Hotel Špik je umeščen v idilično in umirjeno okolje Gozda Martuljka, kjer boste obdani z neokrnjeno naravo. Občutili boste, da imajo prostori svoj poseben značaj, saj naravni materialni vanje vnašajo toplino in prijaznost. Za vaše brbončice bodo skrbeli hotelski kuharji, ki dnevno uporabljajo lokalne sestavine iz neokrnjenega okoliša alpskega sveta. Ideje za krožnike z dobrotami črpajo iz tradicionalne zdrave slovenske kuhinje, ki ji dodajajo pridih sodobnosti. Pohvalijo pa se lahko z zavidljivo ponudbo vrhunskih vin, ki bodo vaše kosilo ali večerjo povzdignili še na višjo raven. V popoldanskem času, ko večini zadiši kavica, lahko posedate na zunanji terasi Aperitiv bara, kjer si boste lahko poleg toplih napitkov privoščili še vrsto domačih slaščic. V okolici hotela se lahko rekreirate na igriščih za badmintom, skvoš ali odbojko, lahko pa dneve preživite aktivno tudi v čudoviti okoliški naravi ter se podate na pohod, kolesarjenje ali tek. V sklopu ponudbe darilnih paketov SelectBox boste prejeli nočitev z zajtrkom ali polpenzionom v Hotelu Špik, katerega gostje imajo brezplačen vstop v bazenski kompleks.

PR’ GAVEDARJU

Domačija Pr’ Gavedarju je velika hiša, polna zgodb, starih že sto let, saj v hiši prebiva že 4. generacija družine Gregori. Hiša je bila pred nedavnim obnovljena, prioriteta obnavljanja pa je bilo ohraniti družinsko in slovensko tradicijo. Da bi svojim gostom pobliže predstavili zgodbo slovenske kulturne dediščine ter njihove rodbine, so sobe opremili z unikatnim tekstilom Almire Sadar. Njihove sobe nosijo zgodbo različnih članov družine ali oseb, ki so nekdaj živele na domačiji in imajo po teh osebah tudi imena. Pr’ Gavedarju se zavedajo pomembnosti zdravja in dobrega počutja svojih gostov, saj so s tem namenom skrbno izbirali materiale, s katerimi so obnavljali hišo. Tako vas bodo v času bivanja obdajali izključno naravni materiali, kar je v današnjem času že prava redkost. Vsako jutro vas bo pričakal skrbno pripravljen lokalni bio zajtrk, katerega sestavine so v največji možni meri lokalnega izvora, nosijo certifikat bio ali pa jih proizvedejo kar sami. Pri njih si boste lahko privoščili res dobro kavo, ki ima poleg izjemnega okusa tudi certifikat pravične trgovine, s čimer želijo pokazati odgovornost in skrb za človeka na drugem koncu sveta. Na domačiji Pr’ Gavedarju boste lahko preizkusili in kupili domače medicinske gobe, saj se z njihovo pridelavo in predelavo ukvarjajo že 10 let. Prav tako boste pri njih lahko uživali v medu, domače ekološke pridelave, kar pomeni, da pri čebelarjenju ne uporabljajo nobenih kemičnih snovi, zgolj naravne. Vrhunsko bivanje je zaradi prečudovite in neokrnjene narave, ki vam ponuja očarljive trenutke, samo še boljše. Na oddih se lahko k njim odpravite tudi z darilnim paketom SelectBox in tako obdarite sebe in svoje ljubljene osebe z nepozabnim doživetjem, ki mu ni para.

KOLESARJENJE PO KRANJSKI GORI

Mogoče Kranjsko Goro že kar dobro poznate, morda ste jo že pred časom prepešačili ter si ogledali znamenitosti. Kaj ko bi tokrat raziskali še njene obronke in bližnjo okolico? Če ste vi in vaša družina ljubitelji kolesarjenja, potem boste tukaj zagotovo vsi našli svoje užitke, saj boste kolesarske kilometre nabirali, na območju Triglavskega narodnega parka, za katerega vsi vemo, da z lepotnimi presežki ne varčuje. Skrb glede prevoza lastnih koles je popolnoma odveč, saj vam v Kranjski Gori nudijo izposojo koles. Z njimi se boste lahko podali na sproščeno vožnjo po okoliških hribih in dolinah ter preizkušali svoje meje na različnih gorsko-kolesarskih turah. Če ste pristaš cestnega kolesarstva, bodo vaša pričakovanja potešena tudi z vožnjo po urejenih kolesarskih poteh, ki so po zahtevnosti primerne tako za začetnike, kot tudi za izkušene kolesarje, ki si želijo nekaj več. Za piko na i kolesarske ponudbe v Kranjski Gori pa boste tukaj našli še kolesarski park. Sezona izposoje koles se vsako leto prične že maja in traja do oktobra, seveda v primeru lepega vremena, ki celotno izkušnjo naredi res prijetno. Z darilnim paketom SelectBox boste lahko po Kranjski Gori kolesarili najmanj tri ure, lahko pa se odločite, da najamete kolo kar za cel dan. Prepričani pa smo, da si boste tudi po celodnevnem kolesarjenju želeli, da bi še trajalo.

RANČ MRCINA

Kranjska Gora ima še veliko skritih biserov, ki jih težko poznaš, če o njih prej kje ne prebereš. Predstavljamo vam še enega – to je Ranč Mrcina, ki se nahaja v vasici Studor v Bohinju. Pa le ne prehitro sklepati o značaju njihovih konj le glede na ime ranča, saj veljajo islandski konji, ki jih najdete pri njih, za nadvse prijazno konjsko pasmo, ki je obenem tudi precej živahnega temperamenta. Islandski konji spadajo med male konje, zato jih ljudje pogosto zamenjujejo za ponije ter sklepajo, da so primerni le za ježo otrok. Pa je v resnici popolnoma drugače – zlahka prenesejo težo odraslega človeka, saj običajno zdržijo kar eno tretjino lastne telesne teže. In ravno zaradi svoje moči so danes priljubljeni v športno-rekreativnih ter potovalnih namenih. Očaral vas bo že sam izgled islandskih konj, saj goste Ranča Mrcina, zapeljujejo s svojimi globokimi očmi, obdanimi z nenavadno dolgimi trepalnicami ter prikupnimi smrčki. Ker obožujejo zimo, je njihova dlaka gosta, večplastna in nadvse puhasta. In na teh lepotcih se lahko tudi v okviru darilnega paketa SelectBox podate na terensko jahanje po čudoviti naravi Triglavskega narodnega parka, ki lahko glede na vaše želje traja od 1 ure naprej ter je prilagodljivo za začetnike kot tudi za izkušene jahače, na voljo pa je preko celega leta. Če želite izboljšati svojo tehniko jahanja ali pa se v konjsko sedlo podajate prvič, vam priporočajo, da se udeležite šole jahanja, ki vključuje tudi spoznavanje konja, pripravo konja za jahanje, hranjenje konj, hkrati pa tudi čiščenje hleva, tako da lahko resnično dobro spoznate svet, v katerem živijo konji na Ranču Mrcina. Ker so islandski konji izredno miroljubni, bodo v njihovem sedlu uživali tudi vaši najmlajši. Podajte se na razburljivo dogodivščino ter spoznajte lepote Triglavskega narodnega parka na popolnoma edinstveni način.

Vso opisano ponudbo najdete tudi v darilnih paketih SelectBox, ki so primerni tako za posameznike, pare ali celotne družine. Z darilnimi paketi SelectBox podarite sebi ali vašim najbližjim nepozabna doživetja, s katerimi se bo to poletje vtisnilo v spomin za večno.

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!