Blagodejni učinki masaže

Masaža v osnovi opredeljuje prakso, kjer z izvajanjem pritiska na določene dele telesa skušamo doseči sprostitev. Številne arheološke najdbe pričajo o tem, da so blagodejne učinke masaže poznale nekatere starodavne civilizacije v Indiji, na Kitajskem, Japonskem, pa tudi v Egiptu, Rimu, Grčiji in Mezopotamiji, masaža pa je marsikje po svetu še danes cenjena metoda, ki ima sproščujoče in blagodejne učinke na telo.

Dandanes obstaja približno 80 različnih vrst masaž, ki se med seboj razlikujejo po tehnikah in gibih, ki se pri izvajanju masaže uporabljajo. Tudi cilji masaže so različni. Nekateri ljudje si jo privoščijo zgolj za sprostitev, spet drugi v terapevtske namene po različnih poškodbah. V vsakem primeru pa je glavni cilj masaže izboljšanje počutja posameznika.

Naglica sodobnega življenja in preobilica delovnih obveznosti so dandanes pri marsikom glavni krivec za stres, ki ultimativno vodi v slabo počutje. Občasno sproščanje pod spretnimi rokami izučenih maserjev je zato dobrodošel način za sproščanje telesa in duha in za obnavljanje izgubljene osebne energije.

Masaža kot darilo

V predprazničnih dneh, ko je nakupovalna mrzlica na vrhuncu, je masaža lahko popolno darilo, ki ga podarite nekomu. V programu darilnih paketov SelectBox lahko najdete pestro izbiro masažnih in wellness storitev za razvajanje vseh čutov. Mi vam danes predstavljamo nekaj idej, kjer si lahko privoščite sproščujočo masažo in si napolnite baterije po živahnem prazničnem decembru.

Wellness center Vivat

V Moravskih Toplicah se nagaja Wellness center Vivat, ki temelji na zgodbi petih kitajskih elementov – vode, lesa, ognja, zemlje in kovine. Njihova wellness ponudba vključuje raznolike vrste masaž: klasična masaža, refleksna masaža stopal, sprostitvena masaža hrbta, masaža z medom, masaža s filipinskimi školjkami, masaža z vročimi vulkanskimi kamni, berberska masaža in antistres masaža.

originalno darilo_SelectBox_Terme Vivat_masaze_680x454

 Rimske toplice

Tudi v Rimskih toplicah vedo, da dotik čudežno zdravi dušo in telo. V kombinaciji s skrbno izbranimi izdelki, ki jih uporabljajo pri masažah in negah telesa, bodo tako v vaše telo vnesli moč narave in dotika.

Privoščite si Amalijino antistresno masažo, s katero se boste znebili napetih mišic v predelu hrbta in pozabili na vsakdanje skrbi, ki vas bremenijo. Masaža hrbta in glave je velikokrat ravno to, kar potrebujemo, saj umiri naš um in sprosti napete mišice hrbta.

originalno-darilo_Amalijina antistresna masaža_Rimske Terme_680x454

 

Alpski wellness resort Špik

V Gozdu Martuljku, nedaleč stran od Kranjske Gore, se nahaja Alpski wellness resort Špik. V njihovem centru lepote vas bodo v objemu neokrnjene narave razvajali z masažami. Klasična ali švedska masaža bosta sprostili vaše telo in vam pomagali ponovno napolniti baterije. Vse njihove storitve povezuje alpsko okolje, osnove kozmetike, s katerimi se izvajajo masaže, pa so alpska voda, zelišča in eterična olja.

SONY DSC

Wellness Sončna hiša

V lepi podeželski vili, v osrčju pristnega naravnega bogastva Prlekije, se nahaja Sončna hiša, v njej pa Sončni wellness, kjer si lahko privoščite sprostitveno masažo. Njihovi izkušeni maserji vas bodo z nebeškimi vonjavami eteričnih olj in z dotiki aromaterapevtskih masaž popeljali do popolne sprostitve in ravnovesja. Za dodatno nego vašega telesa pa bo poskrbela vrhunska kozmetika iz Provanse L’occitane.

soncnahisa_680x454

Tajske masaže Sai Thai

Ob vstopu skozi vrata tajskega templja Sai Thai boste za nekaj trenutkov odpotovali v eksotično Tajsko. Tajska masaža je starodavna zdravilska veda, ki ponuja številne blagodejne učinke. Obstajajo različne metode tajske masaže, bistvo pa je sproščanje mišic, zmanjševanje stresa, izboljšanje prekrvavitve, povečanje telesne energije in izboljšanje gibalnih sposobnosti. Zakaj si torej ne bi privoščili tadicionalne tajske masaže ali orientalske masaže dlani, stopal in hrbta, ki bosta odpravili stres in v vašem telesu ponovno vzpostavili ravnovesje.

selectcard_darilni_paket__saithai_680x454s