5 najlepših biserov slovenskega podeželja

Zakaj bi iskali lepote in užitke izven meja, ko pa nam naša prečudovita Slovenija nudi toliko priložnosti za doživetja v neokrnjeni naravi? Kdaj ste se nazadnje odpravili na izlet po Sloveniji, si privoščili pravi podeželski oddih ter se zavedali, kakšne zaklade nam ponuja naša dežela? Glede na situacijo, v kateri smo se znašli, je morda letos idealna priložnost za odkrivanje skritih biserov slovenskega podeželja, ki je prežeto z gostoljubnostjo domačinov, ki je ne boste pozabili nikoli.

V sklopu darilnih paketov SelectBox Na deželi boste svoje zadovoljstvo in neizmerne užitke našli tudi vsi vi, ki se najbolje počutite v objemu narave. Kaj pravite na sprostitev v sredi panonskih ravnic? Kdaj ste se nazadnje sprehodili med dolenjskimi vinogradi ali okusili pristne pohorske dobrote? Privoščite si aktiven vikend v Logarski dolini ali pa odklopite misli in skrbi v udobju domačega wellnesa turistične kmetije v Cerknem. Veste, kje v Sloveniji najdete pravi mali raj?

ODDIH NA POHORJU

Na jugovzhodni strani zreškega Pohorja se nahajajo prenočišča Smogavc, ki svojim obiskovalcem v pohorskem slogu nudijo sproščujoč vikend odklop. V osrčju pohorskih gozdov se boste v objemu narave počutili kot doma. Kmetija Smogavc združuje gostišče ter prenočišča, poleg tega pa svoje obiskovalce razvajajo tudi z wellnesom. Cenijo lokalne produkte ter vse jedi pripravljajo z veliko mero ljubezni, kar se občuti ob vsakem grižljaju. Sezonski okusi jedi, katerih sestavine pridelajo na lastni ter okoliških kmetijah, so prepleteni v tradicionalne recepte njihovega območja. Poleg dobre hrane pa se boste v okolici Kmetije Smogavc lahko predajali številnim aktivnostim in doživetjem od gorskega wellnessa, termalnih vrelcev do rekreacije med stoletnimi smrekami, ki zajema vse od kolesarjenja, nordijske hoje ter čudovitih pohodniških poti. Po dnevnih aktivnostih si privoščite sproščanje v savni, ki je za obiskovalce urejena v brunarici s panoramskim razgledom vse do obronkov Pohorja. Namenjena je individualni uporabi, kar pomeni, da boste imeli popolno zasebnost. Z darilnim paketom SelectBox boste lahko na kmetiji Smogavc uživali eno ali pa kar dve noči zapored v sodobno opremljenih sobah ali apartmajih, ki nudijo vse potrebno za pravi oddih.

AKTIVEN ČAS V LOGARSKI DOLINI

Obdani s Kamniško-Savinjskimi Alpami, boste lahko v Logarski dolini preživeli aktiven vikend po vaši meri. Planinarjenje, plezanje, kolesarjenje, nordijska hoja, lokostrelstvo, jahanje ter številni izleti in ogledi kulturnih in naravnih znamenitosti že čakajo na vas. Najboljše izhodišča za vse te dejavnosti je Hiša Ojstrica, kamor se boste lahko prijetno utrujeni od dnevnih aktivnosti vrnili na zaslužen počitek in okrepčilo. V Hiši Ojstrica je na voljo ker 10 sob, bar, restavracija, terasa, svoje veselje pa bodo na otroškem igrišču ter v igralnici našli tudi vaši najmlajši. Da bo vaš vikend resnično doživet, kot se spodobi, vam v Hiši Ojstrica nudijo izposojo koles, vodene izlete po okoliških hribih, organizirane piknike, vitamina D pa se lahko naužijete tudi med sončenjem na njihovem travniku. Vaši otroci se bodo lahko spoznali z domačimi živalmi, ki prebivajo na kmetiji Hiše Ojstrica, jih hranili ter se z njimi družili. Sredi krajinskega parka, boste na 760 metrov nadmorske višine uživali v eni izmed stilsko opremljenih sob, ki vključujejo lastno kopalnico s toaleto, satelitsko televizijo ter brezžični internet. Da boste dan začeli polni energije, bodo poskrbeli z bogato ponudbo na samopostrežnem zajtrku, kasneje preko dneva pa se boste lahko prepuščali domačim kulinaričnim dobrotam, sezonskim jedem, jedem z žara in še in še. Vse prebrano vam je na voljo tudi v darilnem paketu SelectBox, ki ponuja nešteto možnosti za aktiven in hkrati nepozaben oddih.

PRAVLJICA MED PANONSKIMI RAVNICAMI

Sproščeno posedanje ob jezercu, uživanje v spokojnem miru okoliških ravnic ter prvorazredna ponudba Panonske vasi je točno to, kar potrebujete za pravljični oddih. Panonska vas je naselje udobnih in prijetnih apartmajev, ki te očarajo s svojo domačnostjo ter toplino. Hiše, v katerih so urejeni apartmaji, so grajene po tradicionalnem prekmurskem izročilu iz opeke z glinenimi ometi. Poseben čar hiškam daje s trstiko krita streha. Notranjost apartmajev je moderno opremljena z vsemi pripomočki, ki nam v današnjem času lajšajo življenje. Kljub temu da je Pomurje sicer prepoznano po močni in bogati hrani, je Panonska vas kraj, kjer boste našli kulinarična zadovoljstva vsi vi, ki svojemu telesu radi privoščite različne alternativne oblike prehrane. Nudijo vam namreč možnost ajurvedske priprave hrane, kar poznajo le redki kulinarični strokovnjaki v Sloveniji. Vse jedi so popolnoma sveže in izključno iz lokalen pridelave. Panonska vas je idiličen kraj za vse vas, ki svoj prosti čas radi preživljate aktivno, saj vam tamkajšnja narava nudi neomejene sprehode in pohajkovanja, čudovite kolesarske ture, nepozabne urice pa imate možnost doživeti tudi v bližnjih termah ali golf igrišču. V sklopu darilnega paketa SelectBox si boste lahko novih moči nabrali v sončnem apartmaju za dve osebi, kjer vas bo pričakala tudi buteljka izbrane penine. Gostoljubnost Prekmurja vas bo nedvomno očarala na vsakem koraku in vaš vikend resnično spremenila v najlepšo pravljico.

MED DOLENJSKIMI VINOGRADI

Tam, kjer se je nekoč nahajal mlin, lahko danes vi uživate čudovit podaljšan konec vikenda, daleč od mestnega vrveža, obdani s čisto, neokrnjeno naravo, v popolnem miru. Kmetija Šeruga vas bo zapeljala tako s svojo prečudovito okolico, kot tudi s pravimi gurmanskimi razvajanji, ki so plod celoletnega trdega dela in domače ekološke pridelave hrane. Držijo se načela: »Kar ni povšeči nam, ne postrežemo drugim,« in ker so na domačiji doma sami zahtevni jedci, lahko sklepate, da lahko zadovoljijo tudi najzahtevnejše gurmanske uživače. Ponudba domačih jedi iz ajde je pri njih tako bogata, da je čisto verjetno, da se boste le stežka odločili za eno samo. Ljubitelji mesnih jedi pa  morate brez dvoma poskusiti tradicionalno dolenjsko jed – Fantovsko pečenko. Na Kmetiji Šeruga se zavedajo, da je njihova hrana nekaj posebnega, saj je pridelana na človeku in živalim prijazen način, kar ji daje višjo kakovost in kar je na naših mizah že prava redkost. Dobrote boste lahko poplaknili z doma pridelanim cvičkom vrhunske kakovosti. Tamkajšnja narava ponuja široko paleto idej za rekreacijo,od sprehodov, kolesarjenja, ribolova, jahanja… V vseh letnih časih pa boste imeli na Kmetiji Šeruga možnost preizkusiti se v nešteto možnostih kmečkih opravil, ki osvežijo telo in duha. Ker si na Kmetiji Šeruga želijo, da se pri njih resnično dobro spočijete, vam nudijo udobne nastanitve v prijetno opremljenih sobah ali kašči. Izbira je popolnoma vaša. Čarobnost vinogradov, žuborečega potočka ter prvovrstnih domačih jedi vam je na voljo tudi v ponudbi darilnega paketa SelectBox.

 

NA STIČIŠČU TREH DOLIN

Sotočje reke Cerknice in Idrije skriva turistično kmetijo Želinc, katere korenine segajo vse tja v leto 1814. Poleg hiše stoji obokan hlev s skednjem, ki se uporablja še danes. Ob starih zgradbah je zrasla nova hiša, ki je bila zgrajena za turistično dejavnost, ki je z leti spreminjala in dopolnjevala tudi podobo celotne kmetije. Turistična kmetija Želinc ni navadna turistična kmetija, saj lahko na njihovem posestvu uporabljate tudi bazen, ki vam popestri dopustniške dneve. Prostrani travniki in otroško igrišče nudijo idealne okoliščine za preživljanje skupnih vikendov za družine z majhnimi otroki. Tudi ljubitelji wellnessa boste našli trenutke zase v njihovem domačem wellnessu, ki vključuje infrardečo in finsko savno ter masažni bazen. Za piko na i pa se lahko prepustite spretnim rokam izkušenih maserjev Centra zdravja in lepote Lidija Obid, ki vaše telo sprostijo z nežno masažo celotnega telesa. Prebujali se boste v sobah z razgledom na naravo in okoliške hribe, ki so podeželsko opremljene ter imajo lastno kopalnico s tušem. Kuhinja je srce turistične kmetije Želinc, kjer boste postreženi z vsemi dobrotami, ki jih pridelajo in pripravijo pridne roke. Okusna zelenjava  naravnosti iz domačega vrta, postrvi iz reke Idrijce, govedo iz okoliških pašnikov, poleg tega pa sezonske dobrote, ki jih nudi narava – jurčki, čemaž… Lahko se boste pridružili kuharju Jerneju v kuhinji ter spoznavali kulinarične skrivnosti njihove kmetije. Domov se boste lahko vrnili z domačimi marmeladami, medenimi izdelki iz domačega čebeljnjaka, žganicami in likerji, tako da se boste prijetnih trenutkov, preživetih na Kmetiji Želinc spominjali še dolgo. Več o ponudbi, ki jo ponuja darilni paket SelectBox, pa si lahko preberete tukaj.

To je le nekaj biserov podeželja, ki jih skriva naša prelepa Slovenija. Široko ponudbo ostalih destinacij in kotičkov si lahko pogledate v okviru darilnih paketov SelectBox Na deželi, kjer boste med vsemi ponudniki zagotovo našli vsi svoj oddih po meri. Vse prevečkrat pozabimo na doživetja in priložnosti, ki se nam ponujano pred nosom. Dovolite si doživeti Slovenijo nekoliko drugače. Doživite spokojnost, naravo, dobro hrano in pijačo ter občutite pristno gostoljubnost ljudi, ki vas bodo sprejeli z odprtimi rokami ter vam ponudili samo najboljše. Preživite letošnje poletne vikende na slovenskem podeželju.

SelectBox je prava oaza gurmanskih doživetij, wellness tretmajev, adrenalinskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancem podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!