Metropolis Spa, raj za romantike

Obožuješ vse, kar diši po romantiki? Sva že dve/dva! Potem ti bo tokratna reportaža zagotovo povšeči. Preizkusila sem storitve, ki jih ponujajo v Metropolis Spa-ju v Kamniku. In odkrila pravi mali raj za romantike. Še preden bereš dalje, naj ti povem, da je to zagotovo ena izme najboljših izbir za valentinov romantični večer. VIP soba, vidva, zasebna savna in romantična kopel. Sliši se sanjsko, kajne? Ponudbo Metropolis Spa najdeš v darilnih paketih SelectBox, TUKAJ >>

IMG_6101

Vse, kar ti srce poželi, pod eno streho

Priznam, prvič sem obiskala Metropolis Spa. Hecno, kajne, kako se držimo ponudb v lastnem kraju? Pa le slabe pol ure vožnje od Ljubljane stoji tako zanimiv center. In to že devet let! Stopim v Spa … prvi vtis? Tole je pa kar velik spa, z ogromno ponudbe! Komaj dodobra pozdravim in se že radovedno razgledujem. Ob recepciji opazim prodajo nakita, nedaleč stran oblačila. Vprašam, čigava so in izvem, da je med osebjem tudi oblikovalka. Zanimivo in zagotovo privlačno za obiskovalke salona. Najprej se razgledam po salonu in presenečena ugotavljam, kaj vse ponujajo – frizerski salon, sobo za pedikuro v dvoje (da, točno tako kot v seriji Sex v mestu, kjer se prijateljice skupaj odpravijo na pedikuro!), sobe za individualne nege, manikuro, anticelulitne tretmaje, solarij, solna soba, sobe za masaže in še in še. Tukaj te zagotovo uredijo od glave do peta.

IMG_6074

Romantični luksuz

Sprehod skozi Metropolis Spa razkriva zlate počivalnike in fotelje, svečke, ki prižgane krasijo celotno stopnišče, orientalske zastore in dišeča Afroditina masažna olja. Pridem v spodnje nadstropje Spa-ja, kjer se skrivajo zasebne sobe in sobe za masaže. Dve tematski sobi, poimenovani Tropski raj in Čar Orienta, me prevzameta. Manjša, Tropski raj, je popolna izbira za romantično preživeto popoldne v dvoje. Dve savni, infrardeča in finska; kopel, tropski tuš in počivalnik, skupaj z dekoracijo romantično – luksuzni sestavljajo ambient. No, druga soba, Čar Orienta, me šele očara. Oboki tušev so v tipičnem orientalskem slogu, na stropu se svetlikajo lučke, ki oponašajo nočno nebo, ob počivalnikih so prosojni zastori, po prostoru pa razporejene lanterne. Soba je namenjena celotni družbi in prav predstavljam si večer samo za prijateljice. Savne, kopeli, penina in lepotilni počitek.

darilni_paketi_metropolis_spa_kamnik_slika_2-1

Masaža celega telesa v stilu

Prijazna maserka mi pokaže, kje so garderobe in kmalu sem že v sobi, na mizi, pripravljena na masažo. Nežna glasba sprošča moj um, pridušena svetloba pa poskrbi za umiritev in pripravo na masažo. Tokrat sem deležna klasične masaže celega telesa. Klasika, za vse tiste, ki ne marate ekstravagantnih masaž, ali pa še ne veste točno, kakšna vrsta masaže vam sploh ustreza. Je srednje močna in temelji na segrevanju mišic, prekrvavitvi tkiv in sproščanju napetih predelov. Pred masažo se z maserko še posvetujem o težavnih predelih telesa, kot so boleča ramena in poškodovano koleno. Čeprav masaža ni groba, je vseeno dobro, da ve, kje biti previdna.

Masaza-klasicna1-1024x682

Ne potrebujem dolgo, in že sem prisotna v gibih maserkinih rok, ki sproščajo mišice ob hrbtenici. Najprej sprosti predel ob hrbtenici, ramena in vrat. Potem se zazdi, kot da ima dva para rok, prevaro v občutku pa je ustvarilo hitro polzenje rok po hrbtu, s katerim segreva mišice, sprošča in pripravlja na močnejše prijeme. Ob pritiskih na občutljivejše točke blizu pazduhe ugotovim, da je bilo močno segrevanje mišic še kako dobrodošlo. Maserka mi skrbno pregnete hrbet, vrat in roki. Na vrsti so noge. Nanje pri dnevni negi pogosto pozabljamo. Če bi si vsak dan vsaj malce premasirali stegna, bi bila prekrvavitev in občutek v nogah zagotovo boljši. Zato pa je masaža celotnih nog tako prijetna, celo osvobjajajoča, če imaš občutek težkih nog.

Pri masaži meč se nikoli ne morem odločiti, ali me boli, žgečka, mi je neprijetno ali prijetno. Pravzaprav se vsi ti občutki hkrati mešajo. Zahihitam se, ko zažgečka in stisnem zobe, ko zaboli. Meča so res nenavaden del telesa za masažo. Ampak še kako nujno potrebna, saj nas ima večina kar dobro zategnjene in neprožne mišice pod koleni. Obrnem se in maserka mi skrbno zmasira še sprednji del nog, rok in dekolte. Vmes za nekaj minut odplavam v drug svet, na meji z dremežem. In to se mi ne zgodi prav pogosto, razen, kadar se dodobra sprostim. Očitno masaža zares deluje! Sledi še nekaj pritiskov na akupresurne točke na glavi, ko zaslišim maserkin glas, da je masaža zaključena in naj še nekaj trenutkov počivam. Zavita pod veliko brisačo se rade volje še malce raztegnem in si dovolim še nekaj minut uživati v miru in dobrem občutku v telesu. Ko se vrnem k recepciji, kar lebdim od sproščenosti in prijetne utrujenosti. Po masaži je pametno spiti več vode ali čaja in si privoščiti dober spanec. Telo namreč aktivneje odnaša odpadne snovi iz telesa, saj masaža sproži marsikateri proces čiščenja in zdravljenja.

masaza-2-1024x683

Si že skoraj tam, na masaži in z mislimi pri tematskih, romantičnih sobanah? No, tudi v resnici nisi daleč od razvajanja. Oglej si ponudbo Metropolis Spa-ja, ki jo najdeš v darilnih paketih SelectBox. V času valentinovega pa boš deležn/a še posebnih ugodnosti. Več najdeš TUKAJ >>

maroska2_1


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Screen Shot 2018-02-01 at 21.39.10