Moderna večerja za prste obliznit v restavraciji Fudo

Mariborčani zagotovo poznate restavracijo Fudo, če pa je še ne, ne vem kaj čakate! No, za vse, ki pa niste pogosto v Mariboru in ne veste kod prigrizniti kaj okusnega, ko se odpravite na Štajersko, naj vam nekaj povem – Fudo je kraj, kamor se boste z veseljem vračali. Njihovo moderno kulinariko najdete tudi v ponudbi darilnih paketov SelectBox.

Fudo-1-2

 

Kuhinja, ki očara še najbolj izbirčno Metko

Moram priznati, da tako inovativnih in slastnih jedi res ne najdeš na vsakem koraku, vsaj v večjem delu Slovenije ne. In Fudo ponuja kuhinjo, ki je jedcu kot sem jaz, pisana na kožo. Kulinarika je stik modernega z zdravim; domačega s kuhinjami sveta; v restavraciji pa si bodo prste oblizovali tako vegani, vegetarijanci, kot mesojedci, pa tudi tisti, ki ne jeste glutena. Le kdo še pomisli na celotno paleto ljudi in njihovih želja in jim ponudi enako kakovostne in okusne jedi? Chefu in idejni vodji kapo dol!

darilni_paketi_restavracija_fudo_maribor_slika_6

Midva sva recimo »mešan« (včasih tudi zmešan) kulinarični par – eden mesojedec in drugi vegi. Eden prav nič izbirčen, drugi pa kot hudič. In če najdeva restavracijo, kjer zadostijo tako specifičnima okusoma, je ne spustiva več. Fudo je zagotovo eden izmed redkih biserov med restavracijami, kamor greš lahko jesti vsak dan, ne da bi pri tem obubožal, jedi pa so izjemno okusne. Če radi hodite na zajtrke in brunche, pa sploh morate zaviti v restavracijo Fudo – znani so namreč po slastnih zajtrkih!

Fudo-3

Ekološki kmetje, na kup!

Pobrskajte po spletni strani restavracije Fudo in pojdite brž k njim na kosilo. Kmalu vam bo jasno, o čem govorim in zakaj so njihove jedi tako slastne. Ne le, da so inovativni pri izdelavi menijev in dnevne ponudbe; v Fudu se zavedajo tudi pomena in okusa lokalnih in ekoloških jedi. Tako so na kup zbrali vse okoliške ekološke kmete in začeli sodelovati z njimi. Večino sestavin je lokalnih in zatorej tudi polnejšega okusa. Le redki primerki pridejo z drugega konca sveta, ker drugače pač ne gre – recimo začimbe.

 

Tudi prezentacija hrane je v Fudu lična in mamljiva, da se ti sline cedijo še preden osebje odloži krožnik pred tebe. Nič ne gleda čez krožnik (res ne maram nabasanega krožnika, da me mine lakota čim ga pogledam), vsako živilo na krožniku vidiš (oja, to je še kako pomembno, da veš, kaj sploh ješ) in tudi vsak del jedi posebej lahko v polnosti okusiš. Hrana je dejansko naravna, sveža, pristna in odlično skombinirana. Sem že omenila, da sem izbirčna Metka? In da sem v restavraciji Fudo z največjim užitkom pojedla vso prineseno hrano? Mislim, da je to dovolj zgovoren znak.

Fudo-13

 

Kaj je danes na meniju?

V restavracijo Fudo sva prišla na zgodnjo večerjo, mrak se je ravno naredil, nama pa je že hudo krulilo po trebuhih. Stopila sva v prijetno, živahno atmosfero restavracije, kjer so ljudje z nasmehi na ustih obedovali in klepetali. Fudo mi je že vizualno takoj postal všeč, saj je narejen v kombinaciji industrijskega, neobdelanega sloga in nežnejših linij in barv lesa. Obenem restavracija ni prevelika in tako ohranja tisti čar, v katerem človek sproščeno večerja. Saj veste, v prevelikih prostorih se intima obroka kar nekako porazgubi, zato so manjše restavracije toliko prijetnejše.

Fudo-2

Ob pogledu na meni bi najrajši poskočila od veselja! Jedi vsega skupaj ni preveč na izbiro, a tiste, ki so, so tako inovativne, polne in celostno zasnovane, da bi jim lahko rekla že kar čarobne. Težko se je bilo odločiti, kakšne 4 stvari so me hudo matrale, da bi jih preizkusila. Ob pomoči osebja nama je le uspelo izžrebati zmagovalne jedi tistega večera in izbrala sva takole:

 

Za predjed sva oba jedla solato, ki sem jo pri sebi uvrstila v izbor mojih najljubših solatk. To je bila solata s kvinojinimi polpetki, špinačo, brusnicami, čipsom topinamburja in rdečim zeljem.

Fudo-5

Glavna jed naju vedno razdeli in prišla sta dva okusna krožnika:

  • Vegi: Hustljavi (in za umret dobri!) štruklji z drobnjakom, ostrigarji in mascarpone kremo. Povem vam, to so bila pa nebesa. Še danes »se mi kolca« po tej jedi.
  • Mesni: Pečen roastbeef z zeliščnim maslom, mlad krompir z rožmarinom in fižolova solatka. Dragi se je oblizoval kot maček, torej je moralo biti tudi izjemno dobro.

Fudo-11

Fudo-14

 

Sledili sta še sladici, jagodni creme brule in čoko-bananina torta.

 

V Fudu tudi sproti dopolnjujejo dnevne, tedenske in sezonske menije, zato vam predlagam, da se enostavno odpravite tja in se pustite presenetiti. Vabljeni pa tudi, da presenetite svoje drage in jim podarite SelectBox-ov darilni paket »Miza za dva«, kjer najdete tudi restavracijo Fudo. Njihovo ponudbo si oglejte TUKAJ >>

Fudo-16


 

SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Spl-kuscar-bel_Email-843x403px