Golf Bovec

Golf, v nekoliko drugačni obliki, izvira že iz časov Rimljanov, ko so z ukrivljeno palico udarjali usnjeno žogico. V 15. stoletju so v Franciji in Belgiji podobno igro igrali na travnikih, na Danskem pa na ledu. Stoletje pozneje pa so na Škotskem, natančneje v mestu St. Andrews, postavili prvo golf igrišče kot jih poznamo danes in napisali pravila za to elitno igro, zato ta dežela velja za zibelko golfa. Šele v 20. stoletju se ta igra razširila na globalno raven, saj se je nekoliko pocenila, zato so ga začeli igrati različni sloji prebivalstva.

golf_bovec

Na prvi pogled golf deluje kot preprosta igra, vendar temu ni tako, saj mora imeti igralec dobro koncentracijo in usklajenost gibov, biti pa mora tudi dobro fizično pripravljen, ker lahko celotna igra traja od štiri do pet ur.

Golf igrišča imajo načeloma 18 lukenj, vendar temu ni nujno tako. Golf igrišče Bovec ima 9 lukenj, kljub temu pa je unikatno evropsko golf igrišče, ki je popolnoma v sožitju z naravo, saj so pri načrtovanju igrišča upoštevali naravno konfiguracijo, ki je nakazala smer igre. Igrišče golfistom s petimi različnimi odbijališči nudi prav poseben izziv, hkrati pa s svojo lego s pogledom na Julijske Alpe nudi neprecenljivo izkušnjo. Golf Bovec poskrbi tudi za uka željne začetnike, saj je pri njih možno opraviti tečaj golfa in pridobiti licenco.

golf_bovec1

Če si želite združiti prijetno igro golfa z uživanjem v čudoviti naravi, je Golf Bovec idealna lokacija za vas, v bližini pa se nahaja tudi Hotel Dobra Vila Bovec, kjer bodo za vas poskrbeli tako s prijetnim ambientom, kot z odlično kulinarično izkušnjo.

Golf Bovec tudi v darilnih paketih SelectBox:

Zabava v naravi  (Najem golf igrišča – velja za dve osebi)