Zimsko razvajanje v termah

Slovenija z razlogom velja za deželo termalnih razvajanj, saj so njeni termalni vrelci skozi zgodovino predstavljali simbol zdravja in dobrega počutja. Nekatere vode imajo po legendah in ljudskem izročilu posebno moč. Četudi naravna zdravilišča najdemo predvsem na področju vzhodne in jugovzhodne Slovenije lahko termalne in mineralne vrelce najdemo tudi v Alpski Sloveniji in ob obali.

Zdravilna moč magnezija v Rogaški Slatini

Voda iz Rogaške Slatine, od kjer prihaja tudi naravna mineralna voda Donat Mg, ki ima eno največjih vsebnosti magnezija na svetu, velja za posebno vodo v svetovnem merilu. Njena zdravilna moč lajša in tudi preprečuje vrsto različnih bolezni. SelectBox vam nudi možnost nastanitve v Atlantida Boutique HotelHotel Sava RogaškaEco vila Mila in razvajanje v Wellness Hotel Sava Rogaška.

Blagodejni mehurčki iz Radencev

Posebnost naravne mineralne vode iz Radencev je visoka vsebnost CO2, po čemer sodi v vrh najbogatejših mineralnih voda v Evropi. Kopanje v vodi s temperaturo nad 30°C krepi tako organizem kot imunski sistem in predstavlja odlično priložnost za razstrupitev in hitro regeneracijo. Če se odločite, da so Radenci terme po vašem okusu vam svetujemo bivanje v Hotelu Radin in obisk Detox centra Bela Vilinka v Radencih.

Črna termalna voda iz Moravskih vrelcev

Blagodejne učinke zdravilne energije lahko izkusite tudi v Moravskih toplicah, ki so znane po svoji značilni črni termalno-mineralni vodi, ki privre iz globine več kot 1100 m globoko s temperaturo 72°C in velja za eno najbolj toplih termalnih voda pri nas in hkrati za fenomen svetovnih razsežnosti.

Priporočamo Hotel VivatHotel TermalHotel Livada, navdušenci wellnessa pa boste navdušeni nad Termami VivatWellness centrom Vivat ali Wellness Aparthotelom Vital. Sladkosnede pa čaka v Moravskih toplicah še posebno presenečenje. Podeželska čokoladnica na domačiji Passero v čokoladne tablice in pralineje oblikuje iz kakovostne domače čokolade iz skrbno pridelanih domačih sestavin.

Ledeniška voda iz tisočletnih podzemnih jezer v Gozdu Martuljek

Eno najbolj osvežujočih termalnih razvajanj boste našli v Zgornjesavski dolini. Wellness Špik v Gozdu Martuljek vam nudi nepozabno doživetje kopanja v ledeniški vodi, ki jo črpajo iz več kot tisoč let starih podzemnih ledeniških jezer. Ta voda je izjemno čista, ima bogato sestavo in nevtralno pH vrednost, zato ugodne vpliva na telo. Wellness Špik vas vabim da zaplavate v ogrevanih bazenih z ledeniško vodo in se prepustite njihovim wellness programom.

Ekosvet termalnih užitkov v Termah Snovik

Ob vznožju Kamniško – Savinjskih Alp se nahajajo Terme Snovik, ki so znane po knajpanju in Kneippovem bosonogem doživetju ter edinstveni vodni masaži iz Islandije. Kneippove terapije so v tem delu Slovenije prisotne že od leta 1891, danes pa v Termah Snovik lahko prehodite 3,2 km dolgo bosonogo pot, ki bo prebudila vaše čute in vas poskrbela za ohranjanje ravnovesja telesa in duha. Njihova druga posebnost pa izhaja iz Islandije. Vodna masaža se izvaja v bazenu s toplo vodo na podlogi za jogo. Med vašim lebdenjem na vodni gladini, maser izvaja počasne, ritmične masažne gibe. Kombinacija vode in dotika deluje na sproščanje skeletno mišičnega in nevrološkega sistema, ter povzroča popolno psihično in duševno ugodje. Terme Snovik nudijo zares odličen wellness program, lahko se odločite tudi samo za obisk njihovih termalnih bazenov.

Zdravje iz morja

Morska voda v sebi skriva več različnih zdravilnih učinkov, kar je moč izkusiti skozi učinke blata iz solin, morskih alg, morske soli in drugih morskih učinkovin. Talasoterapija tako iz morja črpa blagodejne sestavine in jih uporablja pri posebni obliki terapije, ki jo lahko izkusite v LifeClass HOTELS & SPA Portorož in Termah Krka Strunjan.

Razvajanja s čokolado, medom in vinom na drugačen način

V slovenskih termah boste našli tudi razvajanja, ki uporabljajo sestavine, kot so med, čokolada ali vino, ki prej kot v wellness center sodijo na mizo. Tako boste v Thermani Laško in Termah Banovci lahko uživali v medenem wellnessu. Medeni tretmaji pripomorejo k razstrupljanju telesa, izboljšajo pretok krvi, krepijo imunski sistem in pomirjajo. Priporočamo jih vsem, ki so nagnjeni k alergijam, revmatoidnim obolenjem, kroničnem rinitisu, kronični utrujenosti in težavam s spanjem, depresiji, glavobolu in kardio-vaskularnim težavam. V Termah Banovci se lahko razvajate tudi z njihovim wellness programom čokoladne nege telesa ali vinoterapije.

Ne glede na to, katere terme boste na koncu izbrali verjamemo, da boste domov prišli spočiti in z lepimi spomini