TOP 7 vinskih doživetij za popolno martinovanje

Martinovo je priljubljen slovenski praznik, posvečen degustiranju in slavljenju novega vina. Do tega dne se mošt obravnava kot nečisto in grešno vino, ob Martinovem prazniku pa se mošt spremeni v pravo vino. Naši predniki so na ta dan praznovali zahvalni dan za dobro letino – mizo so obložili s hrustljavo zapečeno gosjo ali sočno raco, rdečim zeljem, mlinci in pečenimi jabolki, vse skupaj pa so zalili s kozarcem ali dvema mladega vina. Tudi danes martinovo praznujemo na podoben način, v družbi ljudi, ki so nam blizu in jih imamo radi. Še posebej v tem stresnem času je pomembno, da si vzamemo čas za druženje s prijatelji, za kapljico dobrega vina in okusen obrok z njimi. In praznično obdobje martinovanja je odlična priložnost za to! Pri SelectBoxu smo vam pripravili sedem unikatnih idej kam se s prijatelji, partnerjem ali družino odpraviti na praznovanje Martinovega praznika to jesen.

Vrhunska vina družine Sanabor

Na kmetiji Sanabor, ki leži v kraškem naselju Ravnje, nedaleč od Štanjela že desetletja pridelujejo vrhunska vina številnih sort, nedavno pa so njihovo pisano paleto kakovostnih vin obogatile še penine. Od belih sort vina lahko preizkusite chardonnay, malvazijo in rebulo, od rdečih pa ponujajo sorte cabernet sauvignon, merlot, teran in modri pinot. O svojem delu in ponudbi družina Sanabor spregovori takole: »Vsako leto, nam z naporom, navdušenjem, sposobnostjo prilagajanja naravi, podnebju, vremenu, uspe ohranjati in pridobivati zdravo grozdje. S tem naše penine odražajo bogastvo, subtilnost in eleganco velikega teritorija, ki ga imamo. Samo z obdelavo narave v njenem sožitju si nagrajen s kakovostnim grozdjem«. V SelectBoxovi ponudbi prejmete degustacijo vin s krožnikom pršuta in sira ter buteljko izbranega vina za domov.

Izbrana ponudba najbolj kakovostnih vin v središču Ljubljane

V središču Ljubljane leži vinoteka Movia, ki so jo lastniki odprli z namenom širjenja vinske kulture v Sloveniji – v slovenski prostor si namreč želijo uvesti najvišje standarde kakovosti in odgovornega uživanja vina. V zgradbi ljubljanskega Magistrata se nahaja specializirana vinoteka, ki je v kratkem času postala izredno priljubljena med zahtevno ljubljansko publiko. Vina Movia so pridelana z največjo mero spoštovanja narave, brez vsakršnih enoloških posegov in filtracije. V vinoteki ponujajo degustacije izbranih vin iz njihove nadvse bogate zbirke, v naši ponudbi pa boste poleg degustacije vin postreženi še z okusnim prigrizkom. Prijeten ambient vinoteke Movia in prijazno osebje bodo poskrbeli za enkratno in nepozabno izkušnjo letošnjega martinovanja!

Vina z Goričkega, ustvarjena s spoštovanjem in posluhom do narave

V osrčju Goričkega nad Mačkovci se sredi travnikov in gozda nahaja Vinska klet Marof, ki se ponaša s sodobnimi prostori za tradicionalno pridelavo vin. Marof je zgodba o iskreni skrbi za vinograd, grozd, mošt vino, je zgodba o znanju, drznosti, potrpežljivosti in ljubezni. Njihova vina večinoma zorijo v hrastovih sodih, nekaj pa tudi v cisternah iz nerjavečega jekla. Letna pridelava seže do 120 tisoč steklenic, vino, ki ga pridelajo pa odlikuje avtentičnost, pristnost in njegova značajska edinstvenost. Pridite preizkusit in degustirat vrhunska vina različnih sort in se to martinovo o njihovi izvrstnosti prepričajte tudi sami! Postregli vam bodo tudi z izvrstnim sirom in okusnim, domačim kruhom!

Tečaj ujemanja vina in hrane v Mengšu

Za vse tiste, ki bi si to martinovo želeli nečesa več kot zgolj degustacije vina, predstavljamo prvovrstno dovršen tečaj ujemanja vina in hrane v Mengšu, ki razkrije skrivnosti ujemanja hrane in vina. Kot udeleženci se boste naučili kako izbrati primerno vino k neki jedi in svojo odločitev znali tudi prepričljivo utemeljiti. Spoznali boste skrivnosti ujemanja hrane in vina in boste bolj pozorni na pasti, ki vas pri združevanju dobre hrane in kakovostnega vina lahko doletijo. Tečaj je primeren tako za ljubitelje dobrega vina in okusne hrane kot tudi za gostince, ki šele stopajo na svojo karierno pot ali pa želijo zgolj osvežiti svoje znanje. Čas je, da očarate z vašim poznavanjem tehnike združevanja hrane in vina!

Vrhunska vina znotraj vinogradniškega dvorca Zlati Grič

Vinogradniški dvorec Zlati Grič se nahaja v Slovenskih Konjicah na prvih obronkih Zreškega Pohorja in obsega kar petinsedemdeset hektarjev vinogradov. Njihova vinska klet predstavlja tehnološko in arhitekturno bogastvo enega najmodernejših vinskih objektov pri nas, ki je postavljen na dominantni, dih jemajoči prostorski lokaciji. V njihovi ponudbi med belimi sortami kraljujeta renski in laški rizling, med rdečimi pa modra frankinja. Za vse navdušence nad golfom je la voljo golf igrišče med vinogradi, za vse tiste, ki pa bi si želeli prenočiti v objemu vinogradov pa je na voljo apartmajska hiša s tremi čudovitimi apartmaji. Privoščite si jesenski oddih v rumeno zlatih barvah vinograda in martinovanje ob bogato obloženem krožniku domačega pršuta in okusnega sira ter ob degustaciji vrhunskega vina, pridelanega na posestvu Zlati Grič!

Degustacija vrhunskega vina v osrčju Brd

Na Domačiji Kumar, ki se nahaja v idilični srednjeveški vasi Šmartno v osrčju Brd se že vrsto let ukvarjajo z ekološko pridelavo ekstra deviškega oljčnega olja, sadja in odličnih vin. Gospodar Primož je posebej ponosen na nagrade, ki so jih vina prejela, še posebej na vino PriMar Panter, ki je bilo na jubilejnem petdesetem sejmu Agra nagrajeno s srebrno medaljo. V ponos kmetiji pa je tudi predikatno vino iz sušenega grozdja PriMar Jantar, ki je na največjem svetovnem tekmovanju vin Decanter prejelo srebrno medaljo! V naši ponudbi prejmete degustacijo vina z domače pridelanim prigrizkom in dvema buteljkama vina za domov. Prepustite se pristnim primorskim okusom v prelepi okolici Griških Brd in letos praznujte martinovo ob morju!

Vina s priokusom morja in živahnosti

V vinoteki Capo, ki se nahaja v istrski vasici Brtonigla so najbolj poznani po teranu, muškatu, sivemu pinotu, cabernetu sauvignonu in fancu. Vsi njihovi vinogradi se nahajajo na edinstveni in temperamentni rdeči zemlji, terra rossi, ki jo obdelujejo s spoštovanjem in ljubeznijo. Večinoma ponujajo suho vino, ki je sveže in z ogromno arome. V njihovem vinu boste začutili priokus morja in živahnosti Istre, degustirali pa boste lahko tako vino kot tudi olivno olje, ki uspeva na njihovi zemlji. Pridelujejo ga iz plodov oljke, ki jih skrbno gojijo na primorskem soncu in vetru. Pred vami je čudovito popotovanje na slovensko primorsko, toplo ozračje, morski zrak in enkratno martinovo doživetje!

Še posebej, kadar praznični dan pade sredi tedna in imamo kar dve martinovi nedelji, se praznično obdobje martinovanja lahko razvleče kar na cel teden. Letos torej ni izgovorov, da ne bi mogli praznovati Martinovega praznika v dobri družbi, ob kapljici mladega vina in degustaciji dobre hrane! Časa za praznovanje je dovolj in SelectBoxova izbira je bogata – pa lepo praznovanje Martinovega praznika v družbi vaših najdražjih!

Avtor: Rebeka Šinkovec

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!