Tae Bo

 tae bo

Tae Bo je unikaten in zahteven sistem vadbe,  ki ga je l. 1976 razvil mojster borilnih veščin Billy Blanks. Odkrit je bil povsem po nesreči – med svojim treningom je Billy brcal in boksal v hitrem ritmu glasbe, kar ga je v kratkem času zelo utrudilo, in porodila se mu je ideja za intenzivno vadbo ob glasbi. Iz tega se je nato razvil Tae Bo, kombinacija aerobike in borilne veščine, ki svoje elemente črpa iz boksa, plesa in Tae Kwan Do-ja ter jih nato združi v zahtevno koreografijo, ki se izvaja ob hip-hop glasbi. Ime je sestavljenka besed “Tae,” noga, kar se nanaša na vlogo, ki jo ima pri vadbi spodnji del telesa, in “Bo”, boks, ki predstavlja ključen del vadbe.

 taebo1

Tipičen trening Tae Bo-ja traja eno uro, v kateri ob glasbi s hitrim ritmom razgibamo celotno telo z brcami, koraki in boksarskimi udarci, ki so skoreografirani v serije po osem. Tae Bo je primeren za vse, ki si želijo celostne vadbe, saj gre za več kot le kurjenje maščobe in kalorij – Tae Bo je vadba, ki bo okrepila vse dele vašega telesa. Hkrati pa se lahko Tae Bo-ja lotite v svojem lastnem tempu, saj je primeren tudi za popolne začetnike; s časom se bo vaše telo okrepilo, vi pa boste lahko izvajali vse več zahtevnih vaj. Kljub elementom Tae Kwan Do-ja Tae Bo-ja ne gre zamenjevati z borilno veščino, vendar pa se boste kljub temu naučili tudi nekaj gibov samoobrambe – program vadbe namreč vsebuje tudi boj proti namišljenim nasprotnikom.

taebo

Privlačen aspekt Tae Bo-ja je tudi glasba, ki popestri treninge in skrbi, da vaje izvajate v pravilnem ritmu. Tu ne gre za dolgočasno ponavljanje gibov na fitnes napravi, temveč boste svojo moč gradili s svojo lastno telesno težo. Nekateri ljudje opazijo prve rezultate na svojem telesu že po treh urah Tae Bo-ja, medtem ko drugi poročajo, da se je njihova postava oblikovala bolj postopoma preko več tednov. V vsakem primeru pa boste s trdim delom v relativno kratkem času prišli kar daleč, saj gre za intenzivno vadbo, ki cilja na vse dele telesa.

Čeprav je v tujini Tae Bo ena od najpopularnejših oblik vodene vadbe, pa v Sloveniji ta šport svojo pot šele začenja. Eden redkih slovenskih športnih centrov, v katerem se Tae Bo-ja lahko lotimo, je Cube Fitness v Ljubljani.

Cube fitness tudi v darilnih paketih SelectBox. Odlične ideje za darila za rojstni dan in ostale priložnosti. Več kot 400 doživetij

  • Šport za vsakogar (Karta za obisk fitnesa – za 4 obiske)
  • Športne aktivnosti (Kombinirana karta za fitnes in vodeno vadbo)

Pakete SelectBox z darilnim bonom lahko kupite na www.selectbox.si ali v več kot 140 trgovinah po vsej Sloveniji.