Privoščite svojim otrokom najboljše poletne počitnice

Poletne počitnice so tukaj in z njimi tudi več časa za zabavne družinske aktivnosti. Celo šolsko leto so se trudili, hodili v šolo, delali domače naloge, sledili pouku… sedaj pa je čas, da se tudi oni sprostijo in pozabijo na šolske klopi! Tako kot je pomembno, da svoje otroke spodbudimo k učenju in delu za šolo je enako pomembno, da jim med počitnicami namenimo svoj čas in poskrbimo, da z njimi v sproščenem vzdušju preživimo dovolj časa in lepih trenutkov. Pri SelectBoxu smo vam zato pripravili štiri ideje kam to poletje odpeljati svoje otroke in kako z njimi preživeti nepozabne trenutke tega poletja!

Vodna zabava za celotno družino v osrčju Julijskih Alp

Za tiste družine, ki razmišljate o poletnem počitniškem izletu na gorato gorenjsko, priporočamo obisk vodnega parka Bohinj, ki je del prestižnega Bohinj ECO Hotela. V bližini čudovitega  Bohinjskega jezera se nahaja vodni park Bohinj, ki ponuja neskončno vodno zabavo za celotno družino! Obsega notranje in zunanje bazene, dve masažni kadi in otroški bazen. V notranjosti vodnega parka se nahajajo prav posebne atrakcije – to so zvočna votlina, plezalna stena, divja reka, tropski slap in še in še. Za najmlajše je na voljo velik in zavit tobogan, za tiste bolj odrasle pa intimna votlina za zaljubljene. Če se odločite za obisk vodnega parka Bohinj je pred vami dan, poln zabave in sprostitve v bazenih!

Sproščujoče druženje s prisrčnimi Alpakami za celo družino

Alpaka Ranč Slovenija se nahaja v Poljčanah, le slabe pol ure vožnje stran od Maribora in ponuja prav posebno doživetje, nepozabno druženje z alpakami. To so prisrčne živali, sorodnice lam in kamel, ki so do ljudi izredno zaupljive, zato mnogi pravijo, da jih druženje z njimi sprošča. So zelo mirnega značaja, zato bodo v njihovi družbi uživali tudi otroci, ne glede na njihovo starost. Alpaka Ranč poleg ogledov tej prisrčnih živalih, ki trajajo nekje od ure in pol do dveh ur, za družine ponuja tudi delavnico izdelave polstenega mila iz alpakine volne in pogostitev z lokalnimi dobrotami. Otroci so nad alpakami naravnost navdušeni, med ogledom jih lahko tudi hranijo ali božajo!

Nepozabno jahanje na Ranchu Marina v Kočevju

Za vse ljubitelje konjev pa je na voljo obisk Rancha Marina v Kočevju. Na njem vzrejajo predvsem konje pasem Quarter Horse in Paint Horse, družbo pa jim dela tudi nekaj ponijev. Na njihovem ranču se je mogoče naučiti skrtačiti, osedlati konja ali se udeležiti jahalnega tečaja v prostorni dvorani ali pa kar na prostem! Vsi konjički na Ranchu Marina so mirni, potrpežljivi in dobro vodljivi, zato so posebej primerni za začetnike, na svoj račun pa bodo prišli tudi tisti bolj izkušeni jezdeci. Na Ranch Marina lahko svoje otroke pripeljete večkrat, na več ur jahanja, ali pa se spretnosti jahanja na ranču naučite kar cela družina!

Obisk turistične kmetije za dve odrasli osebi in dva otroka

Za vse tiste družine z mesta, ki bi si svojim otrokom želele predstaviti kako izgleda podeželjsko življenje, je na voljo obisk turistične kmetije Klančnik v Podklancu pri Dravogradu za dve odrasli osebi in dva otroka. Gre za kmetijo, na kateri boste skupaj z vašimi otroki priča pestremu dogajanju – pri Klančnikih se namreč ukvarjajo z živinorejo, prašičjerejo, rejo divjadi in pridelavo suhomesnatih in mlečnih izdelkov.

Poskusili boste lahko svežo skuto, kisano na tradicionalni način, domače jogurte različnih okusov, hladne sire, domače mleko, divjačinske salame in še in še. Na otrokom prijazen način bodo predstavili življenje na kmetiji nekoč in danes. Skupaj z družino si boste lahko ogledali pestro zbirko nagačenih živali in se po kmetiji peljali s pravim turističnim vlakcem!

SelectBox paketi in SXP1 portal doživetji ponuja široko ponudbo aktivnosti tako za otroke kot tudi za odrasle. Sprostite se od napornega vsakdana v priznanih wellnessih, osvežite se v morju na hrvaški obali, se predajte gurmanskim užitkom v vrhunskih restavracijah priznanih kuharskih mojstrov ali pa poženite kri po žilah in se preizkusite v nepozabnih adrenalinskih doživetjih. Si kar doživiš, zato to poletje doživi na drugačen način, z nepozabnimi doživetji SelectBox in SXP1.