Popolno pomlajevanje obraza v Lepotnem salonu Moments

Kdaj si se prvič vprašala o gubicah? In kdaj si prvič opazila spremembe kože na obrazu? Pravijo, da se prvi znaki »staranja« pokažejo pri 25. letih. Sama pri teh letih še ne bi govorila o staranju, zagotovo pa se telo in koža začneta precej naglo spreminjati ravno v teh letih. Tudi sama sem opazila prve gubice in nekoliko bolj utrujeno kožo obraza navkljub dejstvu, da me do tridesetega leta loči še kar nekaj let. Zato sem tokrat preizkusila svojo prvo pomlajevalno lepotičenje. Med darilnimi paketi SelectBox se skriva tudi Lepotni salon Moments. Kaj sem tam počela in kako začudeno sem si ogledovala svoj obraz v ogledalu po končani negi, izveš v nadaljevanju.

IMG_6354 copy

Lepota in tehnologija z roko v roki

Dejstvo, da je kozmetična industrija močno napredovala, je jasno. Ker pa ne obiskujem lepotnih salonov tako pogosto, si niti mislila nisem, koliko naprednih pristopov je na trgu. Lepotni salon Moments je salon, kjer vse tretmaje izvajajo v kombinaciji ročnih tehnik in s pomočjo tehnologije, namenjene pomlajevanju in oblikovanju telesa.

In da ne boš mislila, da ni učinkovita! Ravno obratno, tehnologija v kombinaciji s klasičnimi pristopi, kot je masaža obraza, je popolna kombinacija za doseganje osupljivih rezultatov! In ne, ne govorim o ničemer umetnem, govorim zgolj o tehnikah, ki spodbudijo kožo, da zažene lastne pomlajevalne procese. Tudi sama sem bila sprva malce skeptična, o po negi, ki ti jo bom podrobno predstavila v nadaljevanju, so vsi dvomi izginili. Prejela sem namreč popoln tretma za pomlajevanje obraza!

IMG_6168 copy

Nega s kisikom in fiziološko raztopino = dermoabrazija

Preden se ti jezik zaplete ob besedi dermoabrazija, pojdiva lepo od začetka. Ob vstopu v Lepotni salon Moments, ki je mimogrede prav čeden, moderen in prijeten, tudi sama nisem vedela kaj veliko o tehnikah, ki so me čakale. Vodja kozmetičnega salona, ki je tudi izvedla celoten tretma, mi je razložila vse o postopku in njegovem delovanju. Najprej mi je dodobra očistila ličila z obraza s čistilnim mlekom in tonikom, da si je lahko ogledala mojo kožo. Vmes sva klepetali o mojem tipu kože, načinu, kako jo negujem in odkrivali, ali imam morebiti kakšno alergijo na izdelke, ki bodo kasneje uporabljeni. Priznati moram, da me je Alenka dodobra izprašala in se tako prepričala, da lahko tretma izpelje varno.

Kaj hitro sva ugotovili, da imam nekaj težav s popokanimi kapilarami (nimaš kaj, to je dedno) in da kože obraza ne negujem pravilno. Dobila sem kar nekaj uporabnih nasvetov, kot na primer, da moram nujno uporabljati tonik, saj bo poskrbel za pravilen PH kože. K sreči sem svetlopolta in se soncu ne nastavljam pretirano, kar je zagotovo način, da bo moja koža dlje ostala mladostna. In kaj bi lahko še dodali k »zakonom za nego kože«? Ženske, uporabljajte kremo za sončenje – pogosteje kot zgolj ob sončnih dneh! In tukaj ni govora zgolj o klasičnih kremah za sončenje – pomembni sta tako UVA kot UVB zaščita. UVA zaščita bi morala biti konstanta, medtem ko se UVB zaščita povišuje ob močnejšem soncu.

IMG_6175 copy

Nazaj k dermoabraziji. Celotna nega je bila sestavljena iz več ključnih korakov, njen glavni del pa sta limfna drenaža in dermoabrazija s pomočjo napredne naprave, kisika in fiziološke raztopine. Naprava s pomočjo kisika hitrostjo 200m/s brizga na kožo mikrokapljice fiziološke raztopine in kisika. Postopek je povsem neboleč in poteka od zunaj. Med postopkom se koža močno shladi, saj je fiziološka raztopina, ki s tolikšno hitrostjo prihaja v stik s kožo, prevej hladna. Mene je nekoliko zeblo, a nič zato, saj sem bila pokrita z dvema dekama.

Preden Alenka pršilko usmeri na moj obraz, mi na rokah testno pokaže, kakšen bo občutek na obrazu. In potem začneva. Najprej je čas za limfno drenažo, pri kateri je pršilka nekoliko bolj oddaljena od kože. Ta tehnika pospeši limfni sistem obrazu in tako odpravlja toksine, manjša zabuhlost in podočnjake. Po nekaj minutah, ko s pršilko že nekajkrat obdela celoten obraz in dekolte, je čas za dermoabrazijo. Postopek še vedno poteka s pršilko, le da je ta tokrat veliko bližje koži in prši pod drugim kotom. Moj obraz je kaj hitro popolnoma moker in precej hladnejši kot poprej. Na določenih predelih, kot sta ličnici, je zaradi hitrosti pršenja, občutek nekoliko neprijeten – podoben »mavžanju« s kepo snega. Drugače pa vse skupaj ni noben »bav bav«. Kaj se dogaja s kožo med dermoabrazijo? Postopek povzroči intenzivno luščenje odmrlih celih (tega ne boš videla, ne lušči se koža, brez skrbi) in dovajanje kisika pod povrhnjico pod zelo visokim pritiskom. Pravzaprav gre za globinski piling, ki obenem zaradi dovajanje vlage poskrbi, da se koža zares takoj odzove, napne in zgladi. Da, po koncu tretmaja, in še preden sem se pogledala v ogledalo, sem lahko prav čutila napeto kožo obraza.

IMG_6233 copy

Razvajanje, masaža in hialuronska kislina

Postopek z napravo, opisan zgoraj, se počasi končuje in čas je za prijetnejši del tretmaja. Po končani limfni drenaži in dermoabraziji, mi Alenka obriše obraz in dekolte, da ju osuši. Nato mi nanese serum s hialuronsko kislino, ki ga koža kaj hitro sprejme po ravnokar opravljenem tretmaju. In čas je za razvajanje – masažo obraza! Luči se ugasnejo, jaz pa sem deležna 15 minutne intenzivne masaže obraza s kremo s karitejevim maslom, vitaminom E in hialuronsko kislino. Prav kraljevsko se počutim, ko moj obraz sprejema take vrhunske kozmetične preparate. Alenka mi zmasira akupresurne točke obraza in kaj kmalu bi zaspala od ugodja. Masaža obraza je zares izvrstna.

IMG_6329 copy

Nege obraza pa ni brez maske, kajne? In prav si uganila, čas je za masko. Deležna sem bogatega nanosa maske iz bele gline, modrega lotusa, svetlina in hialuronske kisline. Sprva, ko Alenka začne z nanašanjem, me koža začne peči. Na to me je tudi poprej opozorila. Ne gre za nikakršen alergijski odziv, temveč je koža še malce razdražena od prvega dela tretmaja, zato je prvi stik z masko malce neprijeten. A čim čez masko položi navlažene krpice, se pekoč občutek umakne, koža pa se shladi in umiri. Vmes izvem, da je ta maska polna antioksidantov, da pomaga pri regeneraciji kože, razstruplja, pomirja rdečico in krči razširjene kapilare. Vau, to pa je veliko zmožnosti delovanja maske! V miru in tišini čakam, da maska opravi svojo nalogo. Po desetih minutah je čas za čiščenje bele glinene maske z mojega obraza. Sledita še nanos seruma na bazi matičnih rastlinskih celic, boragovega olja in svetlina, ki pomirja, navlaži ter nahrani kožo, obenem pa je aktivno usmerjen k zmanjševanju rdečice in krepi stene kapilar; ter hranilne nočne kreme (ker je ura že pozna, zunaj pa je že temno) na osnovi matičnih celic grozdja in dodatkom hialuronske kisline, bioflavonoidov in antioksidantov, ki koži vračajo elastičnost.

IMG_6382 copy

Po dobri uri je celoten tretma zaključen in čas je, da se pogledam v ogledalo. Kar skočim z mize in zakorakam proti ogledalu, kjer osupnem. Saj sem na začetku povedala, da sem mlada in da še ne razmišljam o »staranju« kože, kajne? Ampak kaj je potem razlika med prej in zdaj? Več kot očitno se je nekaj spremenilo! Moja koža je napeta, kar naenkrat sem dobila barvo in nisem več bleda. Podočnjaki so vidno manjši in o rdečici ni ne duha, ne sluha. Tudi na otip je koža čisto drugačna. Koža se dejansko zdi mlajša, prožnejša. In to že po prvem tretmaju! Tole je obvezna oprema pred kakšnim dogodkom, kjer želiš sijati. In veš kaj? Vse zgoraj našteto v darilnih paketih SelectBox dobiš že zgolj za 39.80 EUR! Neverjetno, kajne? No, jaz si bom zagotovo še privoščila kakšen tretma, o tem ni dvoma. Oglej si ponudbo Lepotnega salona Moments TUKAJ >>

IMG_6427 copy


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

XXL_NLsplosni_1200x400px