Pohorje je raj za športne aktivnosti

pohorje1

Pohorje, ki se bohoti nad Mariborom, vsako zimo privablja številne športne navdušence – tako tiste, ki se želijo sami udejstvovati v športnih aktivnostih, kot tiste, ki jih šport zanima predvsem kot gledalce. Ti uživajo zlasti v času Zlate lisice – tekmovanja v ženskem alpskem smučanju, ki na Pohorje vsako leto za dva dni privabi najboljše smučarke sveta in bo prihodnje leto obeležilo jubilejno 50. obletnico. Pohorje ponuja tudi možnosti za zimsko rekreacijo. Poleg smučanja na sodobno urejenih smučiščih se lahko v zimskem času odločite še za tek na smučeh, deskanje na snegu, pohodništvo, sankanje ali pa se preizkusite v biatlonu. Za vse začetnike so organizirani tečaji, rednim obiskovalcem pa ponujajo možnost nakupa sezonskih kart po ugodni ceni.
pohorje2
Pohorje ni priljubljeno le pozimi; ponudba poletnih aktivnosti je izjemno raznolika. Mnogo obiskovalcev pritegne adrenalinski park z višinskim poligonom, Pohorje pa je priljubljeno tudi pri ljubiteljih planinarjenja, gorskega kolesarjenja, jahanja in nordijske hoje s palicami. Navdušence nad golfom bo Pohorje v poletnih mesecih pričakalo z lepo urejenimi vadišči, kjer bo na voljo vsa potrebna oprema. Odlično dene tudi sprehod po energijski poti z označenimi zdravilnimi točkami, ki vas bodo napolnile s pozitivno energijo.
pohorje3
Pohorje ponuja toliko možnosti za različne dejavnosti, da se veliko obiskovalcev odloči za prenočevanje. Izvrstno izhodišče za raziskovanje pohorskih strmin ponujata hotel Veter in mladinski hotel Vetrnica v Rušah, tik ob Pohorju, sredi neokrnjene narave, a obenem  dovolj blizu Maribora, da vam je najnujnejše na dosegu roke. Po aktivnem dnevu  si lahko privoščite razvajanje v hotelskih wellnessih.

Z Vodnikom doživetij SelectBoxa do nakupa darilnega paketa:

  • Romantični pobeg (Polpenzion + 0,5l buteljka vina – velja za dve osebi)