Po sprostitev in razvajanje v wellness Ornament

Na prijetno jesensko dopoldne, ko so se v soncu ob dolgi avtocesti še lesketale rumene krošnje dreves, se je novinarka Rebeka z bratom odpeljala proti Novemu mestu. Nedaleč stran od avtoceste sta zavila v smer Šmarjeških Toplic in po par minutah vožnje po čudoviti dolenjski ravnici prispela v mirno vasico Šmarjeta. V samem središču te ljubke vasice se nasproti cerkve sv. Marjete nahaja prekrasen Dvorec Gregorčič, ki od junija letos sprejema svoje goste. Poleg prenočišč, okusnih obrokov in vrhunskih vin ponujajo tudi kraljevsko razvajanje v zasebnem wellnessu Ornament. Ne le gostom hotela, najem povsem zasebnega wellnessa z nego telesa in vstopom v savne je namenjen tudi zunanjim obiskovalcem, ki si želijo odklopa od vsakdanjega sveta in popolne sprostitve.

Na vhodu v Dvorec Gregorčič ju je prijazno sprejela Katrin in z nasmeškom na obrazu popeljala do prostorov, namenjenih razvajanju. Najprej sta se v prijetno urejeni in prostorni garderobi preoblekla v kopalke in odela v mehke modro sive kopalne plašče. Potem sta se odpravila v največji prostor wellnessa, v katerem je bila že z vodo napolnjena masažna kopel, čakala pa sta ju še dva udobna ležalnika in brisači ter že dodobra segreti savni. Prostor z unikatnimi stenami v modro sivi barvi te popolnoma očara in napolni z zunajzemeljskimi občutki. Modra barva pa daje občutke miru, harmonije, notranje varnosti in zaupanja – vse to so občutki, ki so ju objemali cel čas razvajanja v wellnessu.

Najprej se je prepustila spretnim rokam Katrin in masaži stopal z negovalnim oljem. Med prijetno in sproščujočo masažo ji je Katrin pripovedovala o svoji poti. Že med študijem grafike je začutila, da je njeno poslanstvo delo z ljudmi. Pravi, da jim želi pomagati, jih sprostiti in jim pokazati kako živeti bolj lahkotno in radostno. V salonu izvaja klasično masažo celotnega telesa in posamičnih delov telesa – obraza, hrbta, nog in stopal. Ukvarja pa se tudi z Access Bars terapijo, ki je zasnovana na nežnem dotiku dvaintridesetih točk na glavi, ki so povezane z določenimi področji v našem življenju (npr. denar, zdravje, komunikacija…). Preko dotikanja točk – barsov naši možgani preidejo v theta stanje. V tem stanju smo ljudje sposobni sprostiti vse misli, čustva, prepričanja in občutke, ki nas bremenijo v našem življenju, razlaga Katrin. Pravi, da terapija ne more škoditi nikomur, kvečjemu pomaga lahko. Uspešno jo izvaja na dojenčkih, nosečnicah, starejših, pa tudi otrocih. Sliši se zanimivo in kot nekaj, kar je vredno preizkusiti!

Katrin ju je nato pustila, da sta uživala v svojem tempu – ves čas sta imela na voljo veliko masažno kopel v kateri so brbotali mehurčki ter finsko in infrardečo savno. Slednja je imela petdeset, finska pa kar osemdeset stopinj Celzija. Ob ležalnikih ju je čakal velik vrč vode z limono in čajnik ohlajenega sadnega čaja – s čimer sta se lahko dobro odžejala v času po savnanju. Katrin je poskrbela prav za vse – za njuno udobje, zasebnost in hidracijo. Celoten čas razvajanja je v ozadju igrala mirna glasba, ki jo je spremljal božanski vonj dišečih svečk – vse to ti zares da občutek, kot da si vstopil v neko drugo dimenzijo tega sveta.

Vsekakor bi obisk Wellness Ornamenta, ki je svoje ime dobil po Jožetu Karlovšku, ki se je ukvarjal s preučevanjem slovenske ornamentike ter živel v stavbi, kjer je sedaj Dvorec Gregorčič, priporočila vsem, ki si želite pobega stran od vsakdanjega sveta skrbi in si želite preživeti nekaj časa v dvoje – s prijateljico, mamo, partnerjem ali bratom. Nedvomno bi bil obisk wellnessa tudi čudovito darilo za zaljubljence in pare ob njihovem osebnem prazniku ali kakšni drugih priložnosti. Wellness je zaseben, zato je skrb za okužbo z virusom s strani drugih obiskovalcev v wellnessu, odveč. Prav tako pa infrardeča savna izredno dobro vpliva na sklepe in celostno ogreje telo, zato je primerna tudi za starejše posameznike in ljudi, ki čutijo bolečine v sklepih.

V ponudbi darilnih paketov SelectBox lahko izbirate med:
  • darilnim paketom »Nega v spa centru«, kjer prejmete vstop v infra savno (60 min) ali masažo hrbta (20 min) za 1 osebo,
  • darilnim paketom »Masaža in wellness LUX«, kjer prejmete zakup savne (2h) ali razvajanje v masažni kadi ob kozarcu penine za 2 osebi,
  • darilnim paketom »Lepotna nega in sprostitev«, kjer prejmete
    tretma Access Bars s sproščujočo masažo stopal (80 min) za 1 osebo ali
    VIP razvajanje v dvoje (80 min).

Avtor: Rebeka Šinkovec

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!