Najbolj zabavno spoznavanje Zagreba – Escape Room Enigmarium na prostem

Greva še en krog? Je bila moja prva misel, ko sva zaključila z igro Unlock Zagreb. To je najbolj zabaven, inovativen in pustolovski način spoznavanja mesta! Se še spomnite šolskih ekskurzij? Grozno so bile dolgočasne. Vodiči so predavali o podatkih v neskončnost in nihče si ni zapomnil nič drugega kot to, kje se dobi dobre sendviče. Še danes si nič ne zapomnim, če podatki niso predstavljeni skozi zgodbe. In ali sploh obstaja boljši način učenja, kot ta, da si aktivno udeležen v odkrivanju znanja? Vse to ponuja Escape Room Enigmarium Zagreb z eno najboljših iger v Evropi – Unlock Zagreb.

Zagreb-97

 

Skrivnosti, pustolovski duh in napenjanje možgančkov

Pustolovščina se začne že takoj na vhodu zagrebščega Escape Rooma Enigmarium. Sprejme naju simpatična Ema, ki je že vživeta v vlogo pripovedovalke zgodb. Razloži nama, kako igra poteka. Dobiva veliko leseno knjigo s ključavnicami, za katere bova morala po celem mestu iskati ključe! Vsaka stran v knjigi predstavlja nadaljnja navodila in dokler ključa ne najdeva, ne veva kam naprej. Da pa naloga ne bo prelahka, morava sproti reševati še rebuse in se z vsake točke javljati Emi.

Zagreb-83

 

Krvavi most in viteške zgodbe 

Poleg tega, da med igranjem igre in iskanjem naslednjega ključa na najbolj domiseln način spoznavava Zagreb, se učiva še njegove zgodovine, zavite v viteške zgodbe. Krvavi most je kraj, ki je takšno ime dobil bo hudih in dolgo časa trajajočih bitkah med vitezi dveh naselbin – Kaptol in Gradec. Nekoč je tu stal most, danes pa je ulica tlakovana, a ime je vseeno obdržala. To ni zgolj zgodba, temveč del zagrebške zgodovine. Krvavi most pa je povezan še z eno legendo, okoli katere je zasnovana tudi igra Unlock Zagreb. Legenda pravi, da sta bila vojvodinja Ružica in vitez Pavo zaljubljena, a sta pripadala različnim naselbinam. Ružico si je za nevesto izbral zlobni vojvoda Grdun, vaša naloga med igro pa je, da jo rešite iz njegovih krempljev.

Le kdo ne obožuje mističnih zgodb, legend in malce srhljive preteklosti? Zgodba dela Escape room Enigmarium igro še veliko bolj zanimivo!

krvavi-most-zunanjost-web

Ena ura sprehoda po znamenitostih Zagreba

V igro se takoj vživim! Za na pot dobiva potrebščine: veliko leseno knjigo s ključavnicami, svinčnik in papir ter telefon. Na vsaki točki morava poklicati Emo, na voljo pa nama je tudi, ko ne razumeva najbolje navodil. Pri prvi nalogi se vedno zatakne, saj moraš najprej razvozlati sistem, po katerem je igra narejena. K oenkrat razumeš bistvene točke, potem gre lažje. Povzpneva se po ulici Krvavi most in se napotiva do prve točke. Kar vznemirjena sem, ko iščem skrivne simbole, številke, ki bi lahko kaj pomenile in brskam med z bršljanom zaraslimi stebrički.

Pot naju pelje naprej, od ene znamenitosti do druge. Vsi namigi so del zgradb, napisov, kipov – slik, ki jih kot mimoidoča turistka sploh opazila ne bi. Tako pa sem pozorna na vsako malenkost, opazim vse posebnosti stare arhitekture in vlečem na ušesa, če bom od vodičev skupin turistov izvedela kaj, kar mi bo prišlo prav.

Igra traja eno uro, ampak naju nihče ne priganja. Vzameva si uro in 8 minut, da rešiva vse uganke. Vmes si še uspeva ogledati, kam bova šla na sladoled in kje imajo razprodaje – pot naju namreč vodi tudi čez glavni trg. Takšno igro bi se z veseljem šla v prav vsakem mestu! Tudi v Ljubljani, pa čeprav jo kar dobro poznam.

unlock-zagreb-potep-po-mestu-web-1-1024x621

Še nagrado sva dobila!

Po dobri uri sva polna vtisom in dobre volje prišla nazaj a Escape Room Enigmarium prostore. Ema nama je čestitala in nama predala še čisto zadnji del igre. Ko nama je uspelo razvozlati še zadnjo uganko, sva dobila še nagrado! Naslednjič, ko bom v Zagrebu, grem zagotovo še enkrat po tej poti. Igra je zares vrhunska, kar potrjujejo tudi TripAdvisor review-ji navdušenih strank.

 

Če ne zdaj, potem kdaj? Ne oklevaj, v darilnih paketih SelectBox te čaka pustolovščina Unlock Zagreb, ki jo lahko podariš svojim bližnjim ali sebi. Najdeš jo TUKAJ >>

Zagreb-87

 


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Paket-knjiga_pomlad_uzivac_570x310px