PO DRUGEM SALONU PENEČIH VIN V LJUBLJANI

Salon penečih vin navdušil tako obiskovalce, kakor tudi razstavljavce

Salon_penecih_vin_evabilo_RadoSt_Restaurantclub_570x310pix_uzivac

Na prvi petek trinajstega v tem letu, ki je sovpadel s predvalentinovim večerom, se je v veliki dvorani Grand hotela Union trlo vinoljubcev – še prav posebno tistih, ki se navdušujejo nad mehurčki. Drugi Salon penečih vin v Ljubljani je na najlepši lokaciji v mestu združil preko 30 domačih in tujih pridelovalcev penečih se vin z več kot 450 ljubitelji penečih se vin.

Osnovna ideja Salona penečih vin, ki se je letos zgodil drugič zapovrstjo, je bila povezati pridelovalce, trgovce in distributerje domačih in tujih penečih vin, ki so prisotna na slovenskem tržišču, ter jih predstaviti na ekskluzivnem dogodku skrbno izbranim ciljnim javnostim. Če lanski, prvi salon (še) ni uspel prepričati in privabiti pravega števila obiskovalcev, je tokrat udeležba presegla tako 10 kratnik lanskega števila kakor tudi vsa pričakovanja – tako organizatorja, kakor tudi razstavljavcev in Grand hotela Union, ki je poskrbel za kulinarično ponudbu na salonu.

Med obiskovalci, ki so med 17. uro in polnočjo imeli možnost spoznati, degustirati in kupiti več kot 80 penečih vin, je bilo veliko novih obrazov, predvsem mladih in žensk ter trgovcev in gostincev. Svoje so dodali tudi predstavniki medijev, ki so se številčno udeležili dogodka; akreditiranih je bilo namreč več kot 40 predstavnikov medijev, od tega kar 10 iz sosednje Hrvaške. Za slednje je bilo organizirana tudi posebna delavnica z izbranimi salonskimi vini, ki jo je v Vinski knjižnici Grand hotela Union vodil sommelier in publicist Jože Rozman.

Na Salonu penin se je s svojimi novimi produkti v tem letu predstavil tudi RestaurantClub. Nova članska kartica omogoča do 25% nižje cene v več kot 250 restavracijah po Sloveniji in Hrvaški in tudi prost vstop na nekaj najbolj zanimivih gurmansko vinskih prireditev pri nas. Restaurantclub je s svojim izborom vključen tudi v novi liniji gurmanskih darilnih paketih Selectbox-a v katerih lahko najdete preko 100 restavracij, vinotek ter kmečkih turizmov, ki sprejemajo nove darilne bone in bodo razveselili tudi najzahtevnejše gurmane.

 ZI_16870  ZI_16962

SALON PENEČIH VIN V ŠTEVILKAH

I. Vinarji in vinske kleti/ blagovne znamke (36)

1. SLOVENIJA (22)
–  Goriška brda, v.d. Primorska (6)
–  Kras, v.d. Primorska (2)
–  Vipavska dolina, v.d. Primorska (3)
–  Slovenska Istra, v.d. Primorska (2)
–  Štajerska Slovenija, v.d. Podravje (5)
–  Bela krajina, v.d. Posavje (2)
–  Bizeljsko Sremič, v.d. Posavje (1)
–  Dolenjska, v.d. Posavje (1)

2. TUJA VINA/ BLAGOVNE ZNAMKE (14)
–  Francija, Šampanja (7)
–  Hrvaška (3)
–  Italija (3)
–  Španija (1)

 

II. Distributerji in vinski trgovci (4)

ZI_16852ZI_16999

www.radost.si

FB Vinsko-kulinarične prireditve v Ljubljani

 

Več informacij o RestaurantClubu:

Tjaša Brolih, odnosi z javnostmi

Email:  [email protected]

www.restaurantclub.si
www.festivalokusov.si
www.selectbox.si
www.uzivac.si