Na kosilo v Zagreb – Restavracija Kvatrić

Ste za skok v Zagreb? Zakaj pa ne! Mesto je očarljivo, ljudje prijazni, pa tudi idej za doživetja vam ne bo zmanjkalo. Med obiskom Zagreba sem se ustavila v restavraciji Kvatrić – po videzu rustikalni restavraciji, kjer kuhalnice in zajemalke vrtijo že več kot 60 let. Ponudbo najdete med darilnimi paketi SelectBox >>

Zagreb-29

Kvatrić je ena izmed tistih restavracij, ki se je vedno znala prilagoditi spreminjajočim se potrebam gostov. Tukaj kuhajo že več kot 60 let, vmes pa je restavracija 3x zamenjala ime. Zdajšnje ime je dobila po bližnjem trgu, kjer najdete tudi istoimensko tržnico. Tržnica Kvatrić in restavracija Kvatrić sta dobra prijatelja – v restavraciji namreč pripravljajo jedi iz sezonskih sestavin, ki jih prinesejo z le nekaj korakov oddaljene tržnice.

Zagreb-21

Preplet modernega in tradicionalnega

Restavracija Kvatrić je kot neke vrste vez med več časovnimi obdobji. Sem zahajajo tako gostje, ki so v teh prostorih posedali že desetletja nazaj; kot mlajše generacije. Kulinarika je pestra, temelji pa na starih, tradicionalnih jedeh, pripravljenih na modernejši način.

Če se vam zahoče pečene račke in mlincev, ste na pravem mestu – to je specialiteta, po kateri je Kvatrić poznan.

Kvatrić ponuja 3 do 4 čisto klasične jedi, vse ostale pa imajo že modernejši pridih. A brez skrbi – lačni ne boste ostali. Porcije so namreč kar velike in ob najinem obisku sva se oba najedla, še preden sva uspela sprazniti krožnike.

Imela sva tudi priložnost pokramljati s chefom Mariom, simpatičnim ustvarjalcem jedi. Razložil je, da imajo ljudje radi klasične jedi in da iščejo tradicionalne sestavine. Zato novosti vpeljujejo počasi in z občutkom. So jedi, ki bodo ostale točno takšne, kot so bile pred desetletji, pa tiste, ki jih ves čas modernizirajo.

Zagreb-7

 

Odprt žar za strastne mesojedce

Še ena posebnost Kvatrića je odprt žar na oglje – ki ga v Zagrebu ne najdete kar na vsakem koraku. In ne, ne gre za kakšen majhen žar, temveč za ogromno peč, kjer se teletina pripravlja 10 ur, ne uide pa vam tudi hrana izpod peke. Vsak gurman ve, da ga ni čez meso, ribe, hobotnico in krompir prirpavljen izpod peke. Lačni žara? Zdaj veste, kam priti!

 

Miza za dva & s čim so naju postregli

Mmm, že ko gledam fotke jedi, se mi cedijo sline. Kosilo v Kvatriću je bilo izvrstno, polno raznovrstnih okusov in narejeno iz samih svežih sestavin. Pozitivno sem bila presenečena tudi nad lično dekoriranimi krožniki, zaradi katerih so bile jedi še bolj mikavne. Kot vedno, so naju hodi tudi tokrat razdelili na mesne in ribje krožnike.

 

Predjed

  • Mesna predjed: Kruhki s pršutom in sirom, sveža solatka in omaka
  • Ribja predjed: Valjane testenine z rakci, bučkami, kalčki rdeče pese in sušenim paradižnikom

Zagreb-12

Moja ribja predjed bi bila z lahkoto tudi glavna jed. Že preplet okusov je bil bogat, valjane testenine pa so tudi precej nasitne in ravno prav kuhane, da sem se komaj uprla, da ne bi pojedla vseh (potem mi pač nič prostora ne bi ostalo za glavno jed). Če se v Kvatrić odpravljate v sklopu darilnih paketov SelectBox, se boste za 39,80€ pošteno najedli!

Zagreb-15

 

Glavna jed

Pred glavno jedlo sva dobila še dve različni solatki. Potem pa je prispela glavna jed, spet krasno dekorirana, krožnika pa sta se kar bohotila pod samimi dobrotami. Mesni krožnik je bil tako fotogeničen in poln različnih vrst mesa, da so dragemu skoraj vilice padle iz rok, ko ga je zagledal. Bojda je bilo meso tudi slastno, sočno in ravno prav pečeno.

Zagreb-20

 

S čim so naju presenetili za glavno jed?

  • Mesna jed z žara: lungić (svinjski file) polnjen s špinačo in mozzarelo, domači krompirček, ocvrta čebula, piščanec z mozarelo zavit v panceto, mesni uštipci iz vratovine in bučke z žara.
  • Ribja jed: file jadranske orade na žafranovem pireju, krompir z blitvo, sveža solatka

Verjetno si lahko predstavljate, da sva bila po vseh teh dobrotah kar malo blažena in pripravljena na popoldanski dremež 😀

Zagreb-24

 

Mario, chef kuhinje je opravil izvrstno delo. Seveda pa naju ni pustil oditi brez sladice, pa čeprav sem se pohecala, da jo lahko samo še v žep spravim.

 

Sladica

V Kvatriću pripravljajo tudi tortice, ki jih dekorirajo s svežim cvetjem in zelišči, ali pa oreščki. Za piko na i sva se posladkala s Ferrero tortico in osvežilnim Cheesecakeom.

Zagreb-26

Ne recite mi, da takole kosilo ni doživetje, s katerim bi želeli obdariti in presenetiti svoje prijatelje! Pa še razlog za skok v Zagreb imate 🙂

Oglejte si ponudbo Restavracije Kvatrić v SelectBox darilnih paketih TUKAJ >>

Fotografije so last avtorice besedila. Brez predhodnega dovoljenja njihova uporaba ni dovoljena.


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Paket-knjiga_pomlad_uzivac_570x310px