Milano v žepu skriva izvrstna doživetja – jih že poznate?

Milano, eno večjih in najbolj prepoznavnih mest sosednje Italije je zares zanimivo in v svojem žepu skriva marsikatero doživetje in znamenitost. Tokrat z vami delimo nekaj doživetij, ki vam bodo v pravo veselje ob obisku Milana. Milano je znano tudi kot mesto mode, nogometa in italijanske kulinarike. Obenem se ravno v Milanu nahaja tudi slovita dirkalna pista, o kateri sanjajo vsi navdušenci nad adrenalinom, hitrostjo in privlačnimi jeklenimi konjički. Ugodno ponudbo, ki vam omogoča vožnjo s Ferrarijem in Lamborghinijem najdete tudi v ponudbi darilnih paketov SelectBox.

milano :: 14mm

Ferrari in Lamborghini na pisti

Le kateri moški ni navdušen nad hitrostjo in vsem, kar je na štirih kolesih in glasno rjovi, ko stopiš na plin? Pa tudi ženske, ki kar oživijo ob misli na hitro vožnjo, so vedno pogostejše. Na slovenskih cestah sicer vidimo marsikateri pregrehe vreden avtomobil, a Ferrariji in Lamborghiniji so bolj redki. Milano je eno izmed tistih mest, kjer je vozni park prava paša za oči. Italijanski oblikovalci so znani po estetskih in kakovostnih avtomobilih, ki jih najdete na vsakem križišču. Če se odpravljate v Milano, boste torej navdušeni nad izborom avtomobilov. Obenem pa tukaj domuje tudi ena najboljših dirkalnih pist v okolici. Že dolgo razmišljate, da bi se preizkusili v nevsakdanji vožnji ali jo omogočili kakšnemu bližnjemu prijatelju ali sorodniku? Zavihajte rokave, globoko vdihnite in v akcijo! Kajti v ponudbi darilnih paketov SelectBox se skriva enkratno darilo, vožnja s Ferrarijem in Lamborghinijem na pisti v Milanu. Obdarovanec bo najprej prejel vsa varnostna navodila in nekaj krogov odpeljal pod vodstvom izkušenega profesionalnega voznika, nato pa bo čas, da pokaže, kakšne vrste voznik je. Najbolje, da se s prijatelji dogovorite in skupaj odidete na to nepozabno doživetje, kjer boste priča rohnenju motorja in neverjetnim pospeškom. Izbirate lahko med vožnjo s Ferrarijem 430, 458, 360 ali Lamborghinijem Gallardio. Celotno ponudbo najdete v darilnem paketu Adrenalinska doživetja, ki je kot nalašč za obdarovanje vaših bližnjih. Oglejte si ponudbo TUKAJ Selectbox_darilni_paketi_Ferrari_Italia_679x472

Kultura, arhitektura & zgodovina

Milano je zares očarljivo mesto, gledano s kulturno-zgodovinskega in arhitekturnega vidika. Navdušenci nad umetnostno zgodovino in kulturnim dogajanjem, se boste tukaj počutili kot v raju. Tukaj je najti nekaj ostankov antične rimske kolonije in ogromno gotskih lepotic, med katerimi najbolj izstopa Milanska stolnica (Duomo di Milano), zgrajena med letoma 1386 in 1577. Obenem je mesto bogato v muzejskih in galerijskih zbirkah, med katerimi boste lahko občudovali najbolj znane slikarje, umetnike in dela velikih imen, kot so Leonardo da Vinci, Michelangelo, Arman, Francesco Barzaghi, Alberto Burri, Pietro Cascella, Maurizio Cattelan in mnogi drugi. Znamenitosti, najbolj vredne obiska, so:

 • Milanska stolnica
 • Grad Sforzesco
 • Brera (okraj, kjer se bohoti mnogo zanimivosti, vse od botaničnega vrta, mode, gledališča in umetnosti)
 • Opera & gledališče La Scala
 • Pinakoteka Brera
 • Stolnica Piazza del Duomo
 • Bazilika svetega Ambroža
 • Zgodovinska knjižnica Biblioteca Ambrosiana
 • Milanski planetarij in muzej
 • Narodni muzej znanosti in tehnologije ter del Leonarda da Vincija
 • Ter mnogi drugi kraji, zgradbe, muzeji in galerije

Milano-4

Parki & vrtovi

Vse romantične duše boste navdušene nad zelenimi površinami, ki jih ponuja Milano. Botanični vrtovi in parki so čudovito urejeni in ponujajo možnost oddiha in stika z naravo, po dnevu, polnem adrenalina in zgodovinskega raziskovanja. Najbolj znamenit je angleški park Sempione, ki v svojem osrčju skriva Napoleonovo areno, mestni akvarij, japonski vrt in še knjižnico ter nekaj drugih znamenitosti. Drugi najbolj znani vrtovi Milana so vrtovi Montanelli, ki zaobjemajo planetarij in prirodoslovni muzej. Ogledate si lahko tudi botanični vrt ter druge, manjše vrtove in parke.

zgardenarchi


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1500 različnih možnosti, ki jih najdete v 21 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

SC_SB_960x395px_SLO2_nova_kolekcija_2017_bela