Kevder – pestra ponudba v tadicionalnem ambientu

Iz središča Ljubljane le petnajst minut oddaljen hotel Pok na Brezovici ne nudi le glamuroznih prenočišč, ampak obiskovalcem ponuja odlične zajtrke in degustacijo vrhunskih vin v njihovi vinski kleti skupaj s prigrizki. Ljubiteljem domačega, sezonskega in nasploh gurmanskih užitkov pa z ljubeznivostjo in pristnostjo postrežejo meni, ki ogreje srce in razvaja vaše brbončice in brbončice vam ljube osebe!

V ponudbi darilnih paketov SelectBox lahko izbirate med:

  • darilnim paketom »Raziskovanje okusov«, kjer prejmete dva kozarca vina in prigrizek – ponudba velja za dve osebi
  • darilnim paketom »Miza za dva«, kjer prejmete trihodni meni – ponudba velja za dve osebi
  • darilnim paketom »Dobra miza«, kjer prejmete trihodni meni in premium gin tonic – ponudba velja za dve osebi

V zadnjih poletnih dneh sva se z Dominiko odpravili na pozno kosilo in razvajanje brbončic nedaleč stran od Ljubljane – na Brezovico. V beli hiši, ki je bila nekdaj kašča, danes pa njen balkon krasijo skrbno negovane cvetlice, se nahaja vinska klet in znameniti Kevder. Letos so v času karantene obe hiši tradicionalnega slovenskega ambienta med seboj povezali s svetlim paviljonom v lesu, ki poskrbi za preplet tradicionalnega z modernejšim, prevladujejo tople barve in nalezljiva sproščenost. Zunaj je veliko parkirišče, na njihovem zares prostornem vrtu so čudovita drevesa, veliko prostora za tekanje naokrog in pa igrala, ki bodo zamotila najmlajše člane. Četudi je njihova lokacija mestna, lično urejena okolica in velik vrt dajeta občutek, kot da bi se odpeljal nekam dlje stran iz mesta.

Najprej so nama postregli s šefovo jetrno pašteto z zelišči iz njihovega vrta. Poleg zeliščnega in kurkuminega krekerja, ki sta se odlično podala k pašteti, oplemeniteni z bučnimi semeni in slivovo marmelado, so postregli še z opečenimi kruhki. Predvsem je najino pozornost vzbudila izvirna prezentacija – pašteto, krekerje, kanček slivove marmelade, bučna semena in čilijeve laske so nama postregli kar na keramični ploščici. Ko se spominjam tega okusa lahko brez dvoma rečem, da nobena jetrna pašteta ne bo več tako dobra kot je bila tista v Kevdru! Presenetljiva kombinacija s slivovo marmelado pusti sladek priokus in okus jetrne paštete naredi še bolj poln in pristen. Kurkumin kreker pašteto povzdigne na nov nivo, čilijevi laski pa s svojo hrustljavo strukturo zaokrožijo celotno jed. Naravnost odličen začetek!

Na čudovitih rožnatih krožnikih so nama postregli zapečeno polento s štirinajstmesečnim staranim kozjim sirom, sladkimi medvedovimi ocvirki in peteršiljevo kremo. Četudi se jed morda sliši prvinsko tradicionalno, je vse prej kot to. Na trenutke se mi je zazdelo, da je prav ta polenta, okronana s sirom in ocvirki, kraljica plesa v povsem rožnatem dvorcu. Že samo pogled na ta zares čudovit krožnik je zgodba sama po sebi. Okus krožnika pa – kot bi nekomu povedal rad te imam!

Obed sva zaključili z ragujem divjega pujska v slivovo teranovi kremi in kruhovim cmokom, zabeljenim z ocvirki in prekuhanim maslom. Ragu je bil neizmerno prijeten po okusu, čutil se je sladek okus sliv in terana, jed pa je zaokrožil svež majaron iz njihovega zeliščnega vrta in pesina marmelada. Krožnik, ki s svojo prezentacijo in okusom pusti brez besed in slovensko domačnost približa tudi največjim gurmanom!

Prijazno so odgovorili na vsa najina vprašanja, povedali, da celo medvedove ocvirke delajo sami in obljubili, da bodo z zanimivimi, okusnimi in sezonskimi jedmi poskrbeli tudi za tiste, ki ne jedo mesa. Njihove prezentacije tako hrane, kot tudi pijače so čudovite in izvirne, okusi pa nekaj tako domačnega in posebnega hkrati, da bodo zadovoljili še najbolj zahtevne goste!

Težko je povzeti kako zares lepa in posebna izkušnja je bil obisk Kevdra. Verjamem, da bo njihova iskrena gostoljubnost in ljubeznivost tudi vas pustila tako brez besed in s takim občutkom tople hvaležnosti do obeda in do kuharskih mojstrov, ki ga bodo pripravili, kot je pustila naju. Zares, Kevder je mnogo več kot le restavracija – je toplina, je sproščena atmosfera, so srčni gostitelji in kuharski mojstri in je dobra hrana, ki te objame na domačen način. Hvala SelectBoxKevder je mesto, kamor se bova radi vračali!

Avtor: Rebeka Šinkovec

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!