Funturist – vsaka avantura je unikatna izkušnja!

Aktivno in zabavno preživljanje prostega časa je zagotovo najboljša pot do dobrega počutja. Funturist na Bledu ponuja obilico ekstremnih športov in dogodivščin, za kar najbolj kvalitetno preživljanje prostih dni, poleg nepozabnega adrenalinskega doživetja, pa vas bo na zagotovo navdušila tudi čudovita narava v okolici Bleda.

bledBled, ki se ponaša s čudovitim okolišem, že od nekdaj privablja množice turistov, športnih navdušencev in vseh, ki si želijo oddiha v čudoviti naravi ali pa ob skodelici kave in kremšniti, ki posebno tekne ob Blejskem jezeru. Za ležeren počitek tako ne potrebujete drugega, kot je dobra družba in lepo vreme, kadar si zaželite nekaj bolj pestrega in adrenalinskega, pa vam na pomoč priskoči Funturist. Dvanajst različnih adrenalinskih aktivnosti bo poskrbelo za enkratno doživetje in obilico užitka, tako da se boste na Bled zagotovo rade volje vrnili in preizkusili še preostale aktivnosti, ki jih ponuja.

Za kateri adrenalinski šport se boste odločili vi?

raftingRafting bo navdušil vse, ki ste željni nepozabne vodne avanture in si želite uživati v veličastni naravi. Na avanturi, ki traja dve uri boste odkrili veliko novega in zanimivega, pa tudi za varnost je poskrbljeno, saj vas bodo spremljali izkušeni vodniki. Rafting, ki v zadnjih letih postaja eden najpopularnejših športov je primeren tako za začetnike kot tudi za aktivne in bolj izkušene športnike. Če se preizkusite v soteskanju, pa vas bo navdušilo plavanje v kristalno čistih tolmunih, skakanje ter spuščanje po naravnih toboganih oziroma slapovih. Pri tem nepozabnem doživetju gre za spust po neokrnjenih soteskah, kar vam omogoča spoznavanje koščkov sveta, ki nam je običajno nedostopen. Soteskanje združuje šport in estetiko, saj si med dvourno pustolovščino, resnično lahko spočijete oči in duha v neokrnjeni naravi. soteskanje Tovrstno sprostitev vam nudi tudi kajakaštvo, pri čemer, kot že ime pove, naravni svet raziskujete s kajakom, kar vam omogoča nekoliko več samostojnosti. Neizkušenim bodo prav prišli vodeni izleti in šole kajakaštva, tisti, ki se na kajak dobro spoznate, pa si opremo lahko izposodite in se sami spopadete z zahtevnejšimi vodnimi izzivi. Se ne morete odločiti za le eno dogodivščino? Potem si privoščite H2O avanturo, ki združuje jutranji rafting, vmesno kosilo in kanjoning za lep zaključek dneva.

Naravo lahko opazujete tudi iz zraka … zares lep razgled vam omogoča jadralno padalstvo ali paragliding, pri čemer imate na voljo dve izbiri: jadralno padalstvo z motorjem in brez motorja. Vsi, ki ste si že od nekdaj želeli leteti, lahko svojo izkušnjo dokumentirate s fotoaparatom, saj vam med jadranjem po zraku ni treba drugega, kot da se usedete, sprostite in uživate v nepozabnem razgledu. To vam omogoča tudi skok s padalom, ki je namenjen zahtevnejšim ljubiteljem adrenalina. Skakanje v tandemu je najbolj priljubljen način, da doživite svoj ”prvi skok” – prosti pad, ki traja skoraj eno minuto bo poskrbel za prijetno vznemirjenje, nato pa vas čakajo še tri do štiri minute čistega užitka, ki ga prinaša lebdenje v zraku. Med zračne pustolovščine sodi še balonarstvo, na višini med 50 in 500 metri. S panoramskega poleta boste prinesli res dobre fotografije blejskega okoliša, med samo izkušnjo pa boste na povsem svojevrsten način doživeli mesto. Prednost balonarstva je, da je primerno prav za vsakogar in zato še posebej prijazno do družin, sicer pa se poleta lahko udeležijo tako posamezniki kot tudi pari in večje druščine.

funturist-gorsko-kolesarjenjeTisti, ki ste bolj privrženi trdnim tlem, se boste razveselili možnosti izposoje koles in različnih (tudi vodenih) kolesarskih izletov, ki jih ponuja Bled. Ne le na kolesu, naravo lahko raziskujete tudi na konjskem hrbtu, če se odločite za terensko jahanje ob rekah in poteh, ki so primerne tudi za začetnike. Sproščujoča ježa je lahko daljša ali krajša – predvsem slednja vas bo popeljala po nekaterih najbolj spektakularnih krajih v Sloveniji.

Med najbolj priljubljenimi in zanimivimi športi, ki smo jih pustili za konec, pa so v zadnjem času zagotovo paintball, airsoft in zorbing. funturist_zorbing Le kdo ne pozna paintballa, nadvse zabavnega športa, ki je primeren za razne teambuilding dogodke in večje skupine ljudi, saj preizkuša vašo sposobnost hitrega odločanja, hkrati pa omogoča izboljšati taktiko in skupinsko delo. Med takšno aktivnost sodi tudi airsoft, taktično bojna igra, v kateri igralci doživijo prave bojne situacije. Morda najbolj edinstvena izkušnja izmed vseh treh, pa je zagotovo zorbing, dogodivščina, pri kateri se v ogromni žogi imenovani zorb kotalite navzdol po hribu. Zorbing je zagotovo najbolj noro doživetje, kar jih boste v življenju kdaj izkusili!

Naravne danosti Bleda vam omogočajo obilico užitka in adrenalinskih aktivnosti. Katero boste letos preizkusili vi?

Adrenalinski športi Funturist so s svojo raznoliko ponudbo vključeni v dva paketa SelectBox:

Zabava v naravi vključuje gorsko kolesarjenje za eno osebo
Adrenalinska doživetja pa vključujejo hiking oziroma pohodništvo za eno osebo (velja za en dan).
Potrebna je rezervacija tri dni prej po telefonu ali emailu.

VIZITKA:
Adrenalinski športi Funturist
Cesta svobode 4
4260 Bled

V sklopu SelectBoxa lahko iz Vodnika doživetij izbirate med več kot 900 raznovrstnimi avanturami – od poskušanja kulinaričnih dobrot, ki so pripravljene in postrežene na vrhunskem nivoju, do razvajanja v številnih spa in masažnih salonih, lahko pa se odločite tudi za uživanje na različnih turističnih namestitvah po celotni Sloveniji, ali pa preizkusite katerega od najbolj norih adrenalinskih in športnih podvigov!