Doživetja in raziskovanja, ki jih ponuja Pomurje

Tokrat se podajamo na del Slovenije, ki marsikomu ni tako dobro poznan. Pomurje je čaroben del naše države, znan po termah in zdravilnih termalnih izvirih, svojevrstni kulinariki in skrivnostih, ki jih v svojem objemu skriva Panonska nižina. Podajte se z nami na zanimivo raziskovanje Pomurja!

Že geografska lega Pomurja priča o nadvse zanimivem spoju treh kultur, saj Pomurje meji na Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko. Preplet različnih kultur je opazen v svojevrstnem značaju tukaj živečih ljudi, njihovi umetnosti in načinu življenja. Med dva najbolj znana, še živeča ustvarjalca, ki prihajata iz Pomurja, spadata pesnik in pisatelj Feri Lainšček in glasbenih Vlado Kreslin. Oba sta prepoznavna po svojem osebnem slogu, ki neizpodbitno zrcali tudi Pomursko tradicijo.

Da bo vaše raziskovanje, kar se da zabavno, smo za vas izbrskali najboljše kulinarične ponudnike, adrenalinska doživetja in razvajanja v termah iz bogate ponudbe darilnih paketov SelectBox. Doživite skrivnostno Pomurje na svojevrsten način. Morda boste ravno med predlaganimi raziskovanji našli odlično darilo za svoje najbližje in jim tako omogočili svojevrstno izkušnjo. Naj se potepanje začne!

V Pomurju čas teče počasneje

Pravijo, da je v Pomurju vsaka ura dolga vsaj dve, včasih celo več. Le kdo danes ne potrebuje malce oddiha, brez stalnega pogledovanja na uro? V Pomurju boste vi in vaši obdarovanci občutili svojevrsten utrip življenja, ki teče počasi in mirno, kot čudovita reka Mura. Neskončne zelene ravnice, ciganska glasba, gostoljubnost, dobro vino in narečje, ki spominja na petje, so le nekateri izmed skritih čarov, ki jih ponuja Pomurje. Se vam je že zahotelo pobega v ta svojevrsten del Slovenije? Podarite darilni paket SelectBox, kjer najdete domače ponudnike, turistične kmetije in tradicionalna panonska prenočišča. Naj torej čas teče počasneje, medtem ko boste vi ali vaši obdarovanci raziskovali lepote Pomurja.

Sončna-slika-2

Zdravilno črno zlato

Edinstvena termo-mineralna voda, ki se ji reče tudi črno zlato, izvira v Moravskih Toplicah in velja za zdravilno. Pri zdravljenju vseh možnih stanj jo uporabljajo že zelo dolgo in Slovenija je znana kot dežela toplic in zdravilne vode. Da se boste tudi vi lahko odpočili, se naužili razvajanja v hotelskih kompleksih ali podarili čudovito darilo, smo iz ponudbe SelectBox izbrali nekaj najboljših termalnih ponudnikov.

Livada-slika-1-1024x621

Edinstvena kulinarika

Le kdo si ne oblizne vseh prstov ob pravi prekmurski gibanici in ostalih domačih dobrotah? V Pomurju boste deležni značilne tradicionalne hrane, ki je na trenutke podobna sosednji madžarski kulinariki. Obenem je Pomurje znano po odličnem in izredno zdravem bučnem olju, ki ga tradicionalno uporabljamo tako v kulinariki kot pri negi kože. Iz bogate ponudbe darilnih paketov SelectBox smo našli nekaj edinstvenih ponudnikov gostinskih storitev. Naj bo tudi obed pravo kulinarično doživetje!

aa7b9-img_2203_Fotor

Kulturna dediščina brez primere

Čeprav si morda nikoli ne bi mislili, da je ravno Pomurje pokrajina s tako bogato kulturno dediščino, spada med najbolj pestre pokrajine v Sloveniji. Nobena pokrajina je ne prekaša po pestrosti narečij in kulture. Pomurje je znano po jezikovni pestrosti ter raznovrstnih dogodkih in festivalih. Tukaj se nahaja tudi največji grad v Sloveniji, grad Grad na Goričkem, ki leži v največjem krajinskem parku pri nas, krajinskem parku Goričko. Tudi grad Negova spada pod edinstven grad, ki je obenem prizorišče mnogih prireditev. Grad Negova pa krasijo še umetniške fotografije, saj spada med enega izmed šestih svetovnih prizorišč FIAP.

DSC_2081_grad_negova_big

Tukaj vina nikoli ne zmanjka

Pomurje združuje kar štiri vinorodna območja, Jeruzalemske gorice, Lendavske gorice, Radgonske gorice in Goričko. Vinarjev je tukaj ogromno in prav povsod boste deležni odlične kapljice vina. Najbolj znani vini Pomurja pa sta šipon in traminec. Tudi vi se lahko odpravite na degustacijo vin ali pa svojim bližnjim podarite darilni paket, kjer bodo lahko izbirali tudi med pomurskimi vinarji. Preverite SelectBoxove izbrance vinskih degustacij:

Jeruzalem-1140

Rekreacija v naravi

Že podatek, da je v Pomurju urejenih kar 600 km označenih kolesarskih poti, je osupljiv. Ko k temu dodamo še čudovite sprehajalne poti, kjer po poti opazujete štorklje in sončne zahode, se razlogi za obisk Pomurja le še seštevajo. Pobrskali smo za čim bolj pestrimi dejavnostmi, ki bodo popestrile vaš oddih v Pomurju. Iz ponudbe darilnih paketov SelectBox vam predstavljamo nekaj najboljših, ki bodo zagotovo razveselile tako obdarovance kot vas.

sLIKA1DIMEN-1024x621

Vredno ogleda

Pomurje ponuja veliko zanimivosti, tako naravnih kot kulturnih, ki so vredne ogleda. Če razmišljate o obdarovanju svojih najbližjih z oddihom v teh krajih ali če se tja odpravljate sami, naj vam bodo naslednji predlogi v navdih. Za vsak okus in želje se nekaj najde!

793759854

Podeželska čokoladnica Passero je, kot že ime pove, majhna čokoladnica, kjer ročno izdelujejo slastne domače čokolade in pralineje. Vsi čokoladni izdelki so narejeni po mentaliteti – misli lokalno, zato so pralineje polne pomurskih okusov. V ponudbi najdete čokoladne praline z bučnimi semeni in konopljinimi semeni, v zbirki “Čokoladne radosti Prekmurja” pa so zbrani okusi buče, prekmurske gibanice, bezgovo presenečenje, okus jurke ter traminca.

_583b085cbf2bd

Otok ljubezni je naravni otok, ki ga je oblikovala reka Mura. Igra reke z naravo je ustvarila otok, ki je znan daleč naokoli. Na otoku ljubezni se nahaja plavajoči mlin, rečni breg pa je čudovito posejan s topoli in tulipanovci. Med obiskom otoka boste deležni tudi tako imenovanega »pajani« kruha, pečenega na odprtem ognju.

19096886_z

Stolp Vinarium v Lendavi je stolp, s katerega imate razgled na kar štiri države. Že sliši se zanimivo, takole gledati na štiri strani neba in na štiri različna ozemlja. Stolp, visok 53.5 m predstavlja osrednjo turistično točko Lendave. Če vas noge zanesejo tu mimo, se je vsekakor vredno povzpeti nanj in si ogledati dih jemajoč razgled.

VINARIUM

Bukovniško jezero je znano po čudoviti naravi, saj je obdano z iglasto-listnatim gozdom. Med bukvami, gabri, pravimi kostanji in rdečimi bori se nahajajo številne energijske točke, ki veljajo za zdravilne energijske izvire. Magično jezero obsega kar 8 ha površine in velja za pravi naravni biser.

Bukovniško_jezero_Slovenija


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1500 različnih možnosti, ki jih najdete v 21 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

SC_SB_960x395px_SLO2_nova_kolekcija_2017_bela