Domačija Lobič Malenca – sprostitev v naravnem okolju ob reki Kolpi

KolpaOb besedi dopust, marsikdo pomisli na sonce, morje in poležavanje na plaži. Ker pa nam jo je vreme letos nekoliko zagodlo in se večini niti ne splača voziti do oddaljenih obal v tujini, imam za vas predlog, kako do sprostitve nekoliko drugače. Ne bo vam treba daleč, izognili pa se boste tudi čakanju na mejnih prehodih. Baterije si lahko napolnite kar v domači Sloveniji, in sicer v prijetnem okolju  domačije Lobič Malenca, ki se nahaja v občini Kostel. Namesto plavanja v morju, se ohladite v reki Kolpi, adrenalinski odvisniki se lahko preizkusite v raftingu in ribolovu, za popolno sprostitev  pa preprosto uživajte v neokrnjeni naravi.

Lobič Malenca je bila nekdaj samotna hiša (v preteklosti tudi trgovina), danes pa je prijetna domačija, ki v čudovito okolje privablja najrazličnejše turiste – tiste, ki si želijo uživanja v neokrnjeni naravi, tiste, ki si najraje ogledujejo kulturnih znamenitostih, pa tudi tiste, ki so predani športu in zdravemu načinu življenja. In kaj je tako posebnega na tem ”koščku zemlje” ob jugovzhodni meji Slovenije? Najverjetneje prav kombinacija kristalno čiste reke Kolpe, bližnjega gradu Kostel in številnih možnosti za izlete (na primer do izvira slapa Nežica) in športne aktivnosti, ki zadovoljijo vse in vsakogar.

Oddih in udobje v sodobno opremljenih apartmajihpocitnice-ob-kolpi

http://www.dreamstime.com/-image16059733Po celodnevnih aktivnostih in raziskovanju okoliške pokrajine se najbolj prileže udobna postelja v domačnem vzdušju. Na domačiji Lobič poskrbijo za vaše dobro počutje, saj so vsi apartmaji sodobno opremljeni  s kuhinjsko nišo in prostorno kopalnico,  ne manjkata pa niti LCD televizor in internet, brez katerega danes seveda ne gre. Tudi za pogostitev je dobro poskrbljeno: vsakodnevno vam lahko ponudijo dobro enolončnico, domač narezek in štruklje, če si zaželite kaj posebnega, pa vam pripravijo vse od krajevnih jedi do jedi po vašem lastnem izboru (to je posebej prilagojeno malim izbirčnežem). V prostornem gostinskem delu, ki se ponaša z umetelno izdelano krušno pečjo zagotovo ne boste ostali lačni, kulinarični užitki pa vas ne bodo pustili ravnodušne.

Pester nabor aktivnosti bo prijal vašemu telesu in duši

slowenien-radfahrenKolpa je ena najčistejših slovenskih rek, zato kar kliče po ohladitvi! Do osvežitve boste prišli v trenutku, saj je domačija Lobič  tik ob reki… kadarkoli se lahko odpravite na kopanje, ali pa se preizkusite v raftingu in ribolovu, prav tako hitro pa ste spet v udobju svojega apartmaja, kjer lahko kaj prigriznete in se spočijete. V okolici domačije je tudi veliko kolesarskih prog različnih težavnostnih stopenj, za vse kolesarske navdušence pa tudi amaterje.  Proge so označene na zemljevidu, primerno opremljene in vzdrževane, zato se lahko brez izgovorov odpravite raziskovat okoliške kraje. Če se na primer odpravite na nezahtevno 23 kilometrov dolgo ”zgornjekolpsko kolesarsko pot”, boste med potjo videli veliko naravnih in kulturnih znamenitosti, za konec pa se boste lahko osvežili še s skokom v Kolpo.  Posebno doživetje, ki vam ga tovrstni oddih omogoča, je tudi lov na zaklade oziroma geocaches.  Pri tej igri  z GPS napravami iščete resnične skrite zaklade! Ker pa igra poteka po mnogih krajih na svetu, lahko svoje doživetje kasneje delite tudi preko spleta. Še namig: eden od zakladov je na koncu kilometer dolge poti od slapa Nežica do njegovega izvira …  verjamem, da se na poti ne boste izgubili, za vsak slučaj pa se lahko dogovorite tudi za voden pohod.

Idej za sprostitev in aktivnost vam zagotovo ne bo zmanjkalo, z dopusta pa se boste vrnili polni energije in novega elana ter še z eno kljukico več, ki bo označevala spoznavanje novega kraja v zeleni Sloveniji.

Domačija Lobič Malenca je vključena v dva darilna paketa SelectBox:

  • Čarobni oddih (dvodnevni najem celotnega apartmaja za štiri osebe)
  • Romantični pobeg (najem celotnega apartmaja za štiri osebe)

Potrebna  je rezervacija  5 dni pred samo realizacijo.

VIZITKA:

Domačija Lobič Malenca

Grgelj 5

1336 Kostel

 

V sklopu SelectBoxa lahko iz Vodnika doživetij izbirate med več kot 900 raznovrstnimi avanturami, ki so obarvane tako s poskušanjem kulinaričnih dobrot, pripravljenih in postreženih na vrhunskem nivoju in razvajanjem v številnih spa ter masažnih salonih, kot tudi z uživanjem na različnih turističnih namestitvah po celotni Sloveniji in preizkušanjem najbolj norih adrenalinskih ter športnih podvigov!