Atlantida Boutique hotel: Butično razvajanje petih zvezdic

Ko je Platon prvič opisal izgubljeno mesto Atlantida je ustvaril legendo, ki več kot dva tisoč let kasneje še vedno predstavlja enega osrednjih mitov o presežnih dosežkih človeštva. Izgubljeno, a nikoli zares najdeno mesto, ki je morda bilo celo otok ali celina, je v kolektiven spominu ostalo zapisano kot kraj neverjetnega bogastva in naravne lepote, ki še danes služi kot navdih za ustvarjanje na mnogih področjih človeškega delovanja.

Ravno zato je ime hotela v Rogaški Slatini – Atlantida Boutique hotel – tako ustrezno. Še bolj kot hotel se zdi primeren angleški izraz “sanctuary”, kar v ne ravno najbolj posrečenem slovenskem prevodu pomeni zatočišče. Atlantida Boutique hotel je zares butično zatočišče tistih, ki se želijo umakniti iz hitrega tempa življenja v mestih. Pravzaprav bi v Sloveniji ali na Hrvaškem težko našli hotel, ki bi bolje ponazarjal filozofijo SelectBoxa. Vneto namreč zagovarjamo potrebo in hkrati pravico do občasnega luksuznega razvajanja vseh, ki v življenju, tako poklicnem kot zasebnem, dajo vse od sebe.

Atlantido Boutique hotel smo obiskali konec tedna v času, ko se zunaj že prebuja pomlad. Če bi želeli izkušnjo povzeti v enem stavku lahko rečemo, da gre za celostno petzvezdično doživetje. Rogaška Atlantida torej opravičuje svoje mitološko ime, kot tudi pet zvezdic, katere ponosni nosi. Gre za kraj, kjer se v vrhunskem arhitekturnem dizajnu na prelepi lokaciji srečajo wellness, zdravilne mineralne vode in vrhunska kulinarika. Hotel spretno prepleta svojo zgodbo z lokalnimi elementi destinacije Rogaška Slatina, vodo Donat Mg, steklom iz Rogaške, naravno kozmetiko Afrodita in lokalno kulinariko.

Pripravite se na mir in tišino 

Naj vas ne čudi če se boste v sobotnem jutru, ko se boste prebudili, odločili še kar nekaj časa poležavati. Znašli se boste namreč v popolnem miru, zbudili pa naspani kot že dolgo ne. Ena pomembnih lastnosti petzvezdičnih hotelov so namreč postelje iz katerih je včasih nemogoče vstati. Zato v Atlantidi zajtrk strežejo do 11h dopoldan.

Tisti, ki prihajata iz mest, se boste morali navaditi na tišino. A gre za proces privajanja, ki je organski in hiter. Ko se bo vaš notranji ritem umiril boste težko odšli. Če boste hotel obiskali le za dan ali dva, ga morda sploh ne boste zapustili. Vsaj takšna je bila naša izkušnja. Ponuja namreč več kot vse, kar potrebujete za sprostitev po napornem tednu. Izjemna kakovost wellnessa in ostalih storitev, katere boste doživeli skozi povsem individualen pristop do gostov, ta hotel že po enem obisku postavi v kategorijo tistih intimnih prostorov, kamor se bodo v najbolj hektičnih trenutkih življenja zatekle vaše misli.

Hotel za odrasle, ki ne izključuje otrok

Ko se znajdete v popolnem miru prelepo opremljenih sob, se boste vprašali kje so otroci. Odgovor je preprost. Ni jih, vsaj ponavadi ne. Atlantida bi težko bila pribežališče odraslih in oaza miru, kot je, ob kričanju in trušču najmlajših. Atlantida Boutique hotel ni “adults only”, poudari Mojca Korpar, predstavnica hotela. Otroci so več kot dobrodošli, doda, a za njih ne nudijo posebnih programov. Zato boste le redko naleteli na goste, ki bodo s seboj pripeljali najmlajše družinske člane. Vsekakor strateška poteza vodstva, kateri bi lahko sledili ne tako redki “adults only” hoteli, ki s takšnim načelnim zavračanjem verjetno izgubljajo goste na segmentu (mladih) staršev. Slaba vest je pač slab sopotnik.

Z metodo Pegaz Mg nad izgorelost

Atlantida Boutique hotel je neposredno povezana s še enim mitološkim velikanom, pojasni Korparjeva. Tam, kjer naj bi krilati konj Pegaz udaril s kopitom ob tla, je nastal božanski izvir. Pegaz je, po ljudskem izročilu, s kopitom udaril v tla in odkril Donat Mg – z magnezijem najbogatejšo naravno mineralno vodo na svetu. Platon, ki je bil oče mita o Atlantidi, je o Pegazu zapisal: “Naloga kril je, da vzamejo nekaj, kar je težko, in to dvignejo do področja nad nami, kjer bivajo bogovi.”

Zato so v Rogaški zasnovali metodo Pegaz Mg, ki temelji na tej zdravilni mineralni vodi, ki je dokazano učinkovit način obnove zdravja, moči in dobrega počutja.

Wellness pristop Atlantida Boutique hotela temelji na odpravljanju utrujenosti, slabega počutja, sindroma izgorelosti, kot tudi mišičnim krčev, glavobolov in želodčnih ter žolčnih težav.

Zato so programi Pegaz Mg več kot samo počitek in več kot le wellness. So v celoti prilagojeni posamezniku. Vrhunski strokovnjaki s posameznih zdravstvenih področij bodo s pomočjo najsodobnejših pristopov z vami opravili prvi pregled ter vam predpisali pravo kombinacijo medicinskih, wellness in lepotnih storitev za vaše težave.

V podobnem duhu “voda za telo in dušo” bodo za vašo lepoto in zdravje v wellness centru Atlantida Boutique hotela poskrbeli tudi, če se ne odločite za metodo Pegaz Mg, ki sicer traja več dni. V spa centru lahko uživate v finski in turški savni ali pa se zatečete v mirne kotičke za masažo ali nego telesa in obraza. Priporočamo vam, da poizkusite njihovo solno sobo, o koristih solne terapije smo pisali nedolgo nazaj. Če ste pristaš masaž pa lahko izbirate med masažo hrbta, terapevtsko masažo stopal in tajsko masažo z naravnimi eteričnimi olji. Na voljo je seveda tudi ogrevan notranji bazen, whirlpool ter prostori za počivanje in zunanja terasa v naravnem okolju.

Odlična kulinarična izkušnja

Seveda petzvezdično doživetje ne more obstajati brez vrhunske kulinarike. Ta se obrača k naravnemu okolju z lokalno sezonsko hrano in tradicionalnimi specialitetami. Poskusite lahko tudi kaj posebnega, česar doslej še niste izkusili npr. nojev file na kremi pastinaka z rdečim ribezom in čebulnih prahom. Sicer je njihov marčevski menu kar prekipeval od pomladne energije ter nudil mnoge sveže, lahkotne in izredno kreativno sestavljene jedi. Vsekakor delo vrhunskega chefa, kar potrjuje tudi vsaka jed, ki smo jo poskusili. Izjemno, skratka.

Prednost vrhunske kulinarike, ki v wellness raju seveda temelji na tem, je da boste po obroku sposobni česa več, kot se zgolj odvleči do sobe.

Ste za aktivnosti na prostem?

Čudovita narava, zgodovinske znamenitosti kraja Rogaška Slatina, tradicija mineralne vode Donat MG in športni objekti v bližnji in malo bolj oddaljeni okolici hotela omogočajo aktivno preživljanje časa. Bližnji Medical Centre Rogaška nudi številne preventivne in druge programe in pitje vode Donat direktno iz izvira v njihovi pivnici.

V samem hotelu pa organizirajo različne aktivnosti: športno vadbo v bazenu, jogo, jutranji pohod na bližnji hrbi Janina, omogočajo tudi izposoja električnih koles. Veliko je poudarka na sprostitvenih možnostih kot je meditacija in gong terapija.

Kako se posloviti?

Težko. Edini luksuzni hotel te vrste v Rogaški Slatini pusti globok vtis. Njihov cilj je v celoti zadovoljiti gosta z nastanitvijo in storitvami v hotelu, kar jim uspe tako dobro, da boste že ob prihodu domov razmišljali o tem, kdaj se lahko vrnete.