5 novoletnih zaobljub za nepozabno 2021

Leto je naokoli in spet je čas, da se ozremo v preteklo leto in si zastavimo cilje za novo leto. Kako zastaviti novoletne zaobljube in še pomembneje – kako jih tudi uresničiti? Morda se sliši preprosto, a številke razkrivajo, da temu ni tako. Približno 80 odstotkov ljudi, ki si zastavi novoletne zaobljube, naj bi jih opustilo že v drugem tednu februarja. Ne le to, raziskava Strave napoveduje, da bodo ljudje najverjetneje obupali nad svojo novoletno zaobljubo že 19. januarja.

Kaj je razlika med željo in zaobljubo?

Če ne želite biti del črnoglede statistike, boste morali k svojim zaobljubam pristopiti drugače kot prejšnja leta. Pogosto si ljudje zastavijo novoletne zaobljube, ki niso cilji, temveč le želje. Kako spremeniti željo v cilj, ki je resnično dosegljiv?

 • Manj je več: Če si boste zadali, da boste v novem letu izgubili 10 kg, prenehali kaditi, podvojili svojo plačo in si hkrati obiskali 5 novih držav, si boste enostavno naložili preveč, zato premislite, kateri cilji so za vas najpomembnejši.
 • Zastavite si realistične in specifične cilje: Na primer, če želite shujšati, si zastavite točno določeno število kilogramov ali odstotek telesne maščobe, ki ga želite izgubiti do točno določenega meseca. Pri tem bodite realistični. Počasi se daleč pride.
 • Postavite si vmesne cilje: Na primer, do konca januarja bom uspel/a izgubiti en kilogram, do konca januarja bom pretekel/a 3 km itd.
 • Ustvarite krog isto mislečih ljudi: Najdite ljudi, ki vas bodo spodbujali pri doseganju ciljev in se izogibajte ljudem, ob katerih bi vas premamilo, da se podate na ustaljena pota.
 • Nagradite se: Ne le, ko dosežete končen cilj, temveč tudi ob vsakem vmesnem cilju.
 • Premislite o pomenu: Pri vsaki zaobljubi se vprašajte: »Zakaj?«. Jasen namen vam bo ta pomagal ob trenutkih, ko želite obupati.

Naše novoletne zaobljube za 2021:

 1. Preizkusite nove stvari

Presekajte vsakodnevno rutino z novimi izkušnjami. Morda bi se preskusili v pripravi veganskega kosila? Ali pa bi naslednje poletje raje prespali v leseni hiški namesto v klasičnih apartmajih? Nove izkušnje širijo obzorja in vračajo vznemirjenje v vsakodnevno rutino. Zakaj si ne bi zadali, da vsak mesec preizkusite novo restavracijo? Januarja azijska fuzija, februarja ribje specialitete iz Bohinjskega jezera, marca na prleško in prekmursko gostijo

 1. Več zdravja in gibanja

Ameriška raziskava za leto 2021 ugotavlja, da si je največ ljudi zastavilo novoletno zaobljubo v povezavi z zdravjem. Cilji pa se razlikujejo od posameznika do posameznika. Nekateri želijo shujšati, drugi želijo pridobiti mišično maso, spet tretji želijo izboljšati kondicijo. Temu se pridruži tudi zdravo prehranjevanje in opustitev nezdravih navad, kot je kajenje. Nedvomno ima šport kup pozitivnih učinkov – od fizičnih do mentalnih. Če želite pridobiti mišično maso, se boste odločili za obisk fitnesa ali plavalnega bazena. Tisti, ki jih motivira delo v skupini, pa naj se raje odločijo za vodene vadbe, plezanje, ples ali celo preizkusijo nekaj novega, kot je ples ob drogu.

 1. Osvojite novo veščino ali znanje

Zakaj se ne bi letos naučili surfati, osvojili znanje novega instrumenta ali preskusili jogo. Morda vam na koncu uspe izvesti kakšen zapleten položaj, za katerega niste niti sanjali, da bi ga lahko kdaj izvedli. Osvajanje novih veščin ne aktivira le uma in telesa, temveč je tudi izjemno nagrajujoče. Napredek pri učenju bo zaznamoval celo leto s pozitivnostjo. Pomembno je le, da si zastavite cilje in da ne obupate.

 1. Preživite kakovosten čas z bližnjimi

Druženje z bližnjimi med epidemijo morda ni bilo najkakovostnejše ali pa je bilo celo močno omejeno. V naslednjem letu vložite svoj čas v skupna izkustva, ki bodo okrepila vezi z vašimi bližnjimi. Povabite jih na kolesarski izlet v Goriška brda z degustacijo vina na cilju ali pa organizirajte obisk sobe pobega. Morda se lahko skupaj s prijateljem ali partnerjem/ko naučite nove spretnosti. Zakaj se ne bi skupaj preizkusili v supanju? Napišite seznam ljudi, s katerimi želite okrepiti vezi in se lotite organizacije!

 1. Naredite nekaj ekstremnega

Naj bo leto 2021 leto, ko ste skočili s padalom, ko ste s kajakom raziskovali podvodno jamo na Kamenjaku in ko ste se spustili po ziplinu na Krku. Prebudite svoj pustolovski duh in poskrbite, da bo leto nekaj posebnega. Čez leta, ko bo nekdo omenil 2021, boste lahko rekli: »Ah, tisto leto, ko sem pilotiral letalo čez celo Hrvaško.« Stopite iz svoje cone udobja in zaživite življenje s polnimi pljuči.

S SelectBox darilnimi paketi bo leto 2021 pravi mozaik doživetij. Med 2200 doživetji lahko zagotovo najdete tisto, ki vam bo pomagalo pri uresničevanju vaših ciljev. Ne dovolite, da novoletne zaobljube letos ostanejo le želje!

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!