3 nenavadne destinacije za letošnje poletje

  namibijska puščava

Namibija. Dežela rdečega peska, dnevne vročine in nočnega hladu. Pobarvanih Himb in bosonogih otrok. Namibijo je treba prepotovati z džipom, saj jo le tako lahko doživite v polni meri. Za prenočitve so na voljo luksuzni ranči, t.i. lodgi, kjer najdete tako kulinarične dobrote kot namakanje v bazenih, za tiste bolj avanturistične pa je nujno prenočevanje v kampih ali na strehi džipa, ko se zjutraj zbudiš in najprej pogledaš, ali ti opice ponoči niso česa ukradle. Ali pa greš zvečer spat ob 19. uri, ker se znoči, shladi in življenje počasi ugasne. V Namibiji je relativno lahko potovati v lastni režiji, saj na internetu zlahka najdemo potrebne informacije. Tistim, ki se počutijo bolje na organiziranih potovanjih, pa je že več let na voljo znani slovenski popotnik Zvone Šeruga.

mendoza argentina
Ste morda ljubitelj vina? Potem je popotovanje po Argentini, deželi vina, pravo za vas. Argentina ima mnoge vinorodne pokrajine, za oglede katerih so organizirani različni izleti z različnimi programi. Eden izmed njih je namenjen ogledu vinorodne pokrajine ob reki Mendoza. Sedemdnevni aranžma vključuje tako ogled mesta Mendoza in znamenitih Andov ter preizkušanje vin v okoliških vinotekah, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji adrenalina z možnostjo raftinga ali jahanja po čudoviti pokrajini.

Ice-Hotel-Restaurant
Predstavljajte si neskončno belino. Tišino. Naravo odeto v sneg in led. Vse to in še več vam nudi Ice hotel v majhni vasici Jukkasjärvi na severu Švedske. Vsako leto ga zgradijo iz ledu reke Torne, zato je vsako leto drugačna umetniška skulptura. Pozimi lahko v njem prenočite ali pa se s pasjimi vpregami spustite po ledenih strminah in opazujete božanski polarni sij. Tistim, ki vam sneg in mraz nista blizu, so od junija do avgusta na voljo poletne aktivnosti, od vožnje z raftom po reki Torne do prenočevanja v divjini, kjer si lahko sami pripravite kulinarične dobrote, z malce kiparske žilice pa se lahko preizkusite v izdelovanju skulptur iz ledu.