10 najboljših aktivnosti in tečajev za sproščanje po šoli

Čas se je hitro obrnil in zopet se je pričel pouk. Sedaj vse šolarje zopet čaka vsakodnevno sedenje v šolskih klopeh in napenjanje možgančkov ob vsej novi snovi. Kljub pouku pa je mladina še vedno polna energije in idej, kaj vse bi počeli, ko se pouk zaključi.

Po dnevu, preživetem med knjigami in domačimi nalogami, je čas tudi za zanimive in zabavne popoldanske hobije, ki razbremenijo glavo, polno novih informacij. Zase ali za svojega šolarja izberite aktivnost ali tečaj, ki vas bo spravljal v smeh, razgibal vaše telo in šolarje sprostil po napornem pouku.

Doživetja in zabavne aktivnosti so tisto, kar v življenju šteje! Učite se celo življenje, obenem pa lahko doživite še toliko zabavnega, lepega in navdihujočega. Ali veste, da ste tudi pri učenju, delu ali šolanju bolj produktivni, če si nekajkrat na teden vzamete čas zase, za svoje hobije in aktivnosti, ki so vam všeč? Zakaj ne bi še vi zase ali za svojega mladostnika izbrali svoje najljubše aktivnosti in si dovolili preživljati noro zabavne popoldneve? Nimate idej, kaj zabavnega bi lahko počeli? Predstavljamo vam 10 najboljših aktivnosti in tečajev za sproščanje po šoli in odkrivanje novih podvigov!

  1. Aerodium Logatec

Ste si kdaj želeli leteti svobodno kot ptica? Sedaj lahko uresničite svoje sanje in se odpravite v Aerodium Logatec, kjer boste v vetrovniku leteli, pa čeprav brez kril. Po prostoru se boste premikali le z gibi svojega telesa. Verjemite, letalska dogodivščina vas bo čisto prevzela in kmalu jo boste želeli ponoviti!

  1. Aerial, vadba v zraku

Ste že kdaj slišali za vadbo v zraku ali preizkusili kako je telovaditi nad tlemi? No Stress center vam ponuja zabavne vadbe, ki jih boste izvajali izključno v zraku! S pomočjo posebnih rekvizitov in izkušenih vaditeljic se lahko lotite joge, pilatesa, akrobatike in plesa – obrnjeni na glavo!

  1. Golden Gloves Gym

Vas je vedno zanimalo, kako se braniti ali nekoga premagati v boksarskem dvoboju? Sedaj je primeren čas, da se naučite samoobrambe in tehnik boksa. In da ne boste mislili, da se boste priučili le pravilnih udarcev – pridobili boste še moč, kondicijo, hitrost, odzivnost, ravnotežje in fleksibilnost.

  1. Klub Salsa Libre Academia

Na kaj vas spomnijo zapeljivi ritmi latino glasbe? Na salso seveda! Prenehajte se skrivati za zidovi svojega stanovanja in zaplešite kot prave mačke in tigri! Za plesni par vam ni potrebno skrbeti, saj vas bo že čakal v plesni šoli. Zamigajte s svojimi boki, prebudite strast, ki se skriva v vas in postanite pravi mojster/mojstrica salse in bachate.

  1. Paintball

Skrivate se za drevesi, pozorno opazujete okolico, stečete še malo bližje, se pripravite, namerite in izstrelite barvno kroglico! Paintball je zabava za vas, vašo družino in prijatelje. Privoščite si adrenalinsko in napeto igro, kjer boste končno lahko preizkusili svoje spretnosti in do konca iznoreli svojo pustolovsko naravo.

  1. Plezalni center Ljubljana

Ne, vi se že ne bojite višine in žuljev na prstih! Med plezanjem boste razvili svojo neustavljivo moč volje in se pregrizli do vrha stene. Nikar ne glejte navzdol, vi samo plezajte kot pravi pajek. Če boste dovolj vztrajni, se bo vaše telo razvijalo s svetlobno hitrostjo, vi pa boste kmalu dovolj drzni za plezanje po zahtevnih, previsnih plezalnih stenah.

  1. Balasa Slackline

Še kar vam ni jasno, kako lahko v cirkusih hodijo po tankih vrvicah in lovijo ravnotežje nekaj metrov nad tlemi. Ne gre za prevaro, to zmorete tudi vi! Hoja po vrvi slack bo postala vaša najljubša popoldanska aktivnost in loviti ravnotežje se vam bo zdela mala malica! Le pogumno stopite na slack, za povrh se vam obetajo še krasne trebušne mišice.

  1. Escape room MindMaze

Radi tekmujete v napetih detektivskih igrah, kjer nikoli ne veste ali vam bo uspelo razvozlati uganko? Soba pobega predstavlja zvito načrtovano igro, kjer se boste s svojimi prijatelji ali družino morali pravočasno rešiti iz zaklenjene sobe. Uspe vam lahko le, če združite moči in razvozlate skrivnosti, ki vas čakajo.

  1. Plesno mesto

Ob koncu tedna je čas za nočno zabavo in z družbo se odpravljate na plesišče. Vam je malo nerodno, ker ne obvladate vseh plesnih korakov, čeprav ste pridno vadili? V Plesnem mestu se vam bo povrnila samozavest, saj se boste naučili plesati hip hopa, street jazza, show danca in celo divjega rock’n’rolla! Pa naj še kdo reče, da ne znate plesati, če si upa!

  1. Bowling klub 300

Si z družbo želite pestrega večera pa se ne morete odločiti, kaj bi počeli? Bowling vas bo razvedril in med tekmovanjem v podiranju kegljev se lahko še kako nasmejite. Eden bo letel s kroglo vred, drugemu bo padla na tla, a nič zato, vse to je bowling. Tudi lačni ne boste, saj k bowlingu paše še ogromna, slastna in dobro obložena pica!

Vse zgornje aktivnosti, tečaje in doživetja iz programa SelectBox najdete v ponudbi paketov na spletni strani www.selectbox.si. Darilni paketi ponujajo več kot 1500 originalnih in nepozabnih doživetij. Privoščite si nepozabne in zabavne trenutke ali pa med paketi najdite darilo za svoje šolarje in jih presenetite ob začetku šolskega leta. Razlogov in idej za druženje, razvajanje in aktivnosti je ogromno!