Vinko Plevel ima prav poseben cilj!

Vinko Plevel

Slovenski fenomen, Vinko Plevel, je v življenju našel svoj cilj – zbrati največje število darilnih kartic v Sloveniji. Zbirka trenutno zajema zavidljivih 450 kartic, njegovo poznavanje kartičarskega trga pa je neskončno.

V začetku novega leta nas je z obiskom presenetil gospod Vinko Plevel, občan Komende, ki je v svojem kovčku prinesel pravo malo bogatstvo. Kljub njegovi skromnosti, se s ponosom že ob prihodu pohvali, da na videz majhna zbirka, do sedaj zajema že 450 kartic. Trenutni izziv mu predstavljajo samo slovenske kartice, med katerimi so poleg darilnih tudi klubske kartice ter kartice zvestobe. Na poti do uresničitve cilja mu zvesto pomaga tudi SelecCard, ki mu je tudi tokrat podarili manjkajoče SelectCard darilne kartice.

Njegova pot do uresničevanja cilja se je začela pred štirimi leti, ko so njegovo zanimanje ujele predvsem predplačniške kartice, kmalu zatem pa je nakupovanju dal popolnoma nov vidik, saj je pričel z zbiranjem vseh darilnih kartic, ki so nam jih podjetja ponujala. Tekom zbiranja je izostril predvsem svoj pogled na vizualen izgled kartic in nas z tem opozoril na minimalistične detalje, ki karticam dajejo poseben značaj. Gospod Plevel je posebej izpostavil, da mnogi podjetniki s posodabljanjem dizajna kartic morda ohranijo identično sprednjo stran, vendar se razlika opazi v besedilu na hrbtni strani. Takšne kartice zanj pomenijo popolnoma nov predmet v njegovi zbirki, četudi se tovrstna kartica od predhodnje razlikuje zgolj v eni besedi.

V morju vseh darilnih kartic ni uspel izpostaviti svoje najljubše, vseeno pa je izrazil naklonjenost barvam. Meni, da so kartice, ki poleg barv vsebujejo tudi reklamno fotografijo, najbolj vabljive, saj s tem izražajo mističnost in privabijo pogled kupcev. Prav tako zaenkrat še nima namena zbirati darilnih kartic izven Slovenije, saj je slovenski trg še vedno dovolj raznovrsten.

kitio_selectcard_darilne_kartice_2015

SVETOVNI TREND

Entiuziastično zbiranje darilnih kartic na slovenskem trgu morda še nima razvite konkurence, česar pa vsekakor ne moremo trditi za tujino. V Guinnessovi knjigi rekordov tako najdemo mlada brata Miller iz New Yorka, ki imata v svoji kolekciji kar 3,215 darilnih kartic in se trudita to število tudi povečati, saj menita, da bosta  prav s tem pridobila mnogo posnemalcev, kar bi lahko ogrozilo njuno vodstvo.

Njun prihodnji cilj je predvsem vzpostavitev povezave s svetovnimi podjetji, preko katerih bi uspeli pridobiti še več raznovrstnih kartic.

Brata Miller, stara komaj 17 in 18 let, sta navdih za zbiranja našla prav v nakupovanju s starši. Ob pogledu na številne kartice sta si zadala izziv, da bosta zbrala čim večje število kartic, zato je njun prvi nakup zajemal kar 12 kartic naenkrat. Kasneje sta hobi pretvorila kar v način življenja, saj si več ne predstavljata nakupovanja brez nove darilne kartice.

DSC_0004


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1500 različnih možnosti, ki jih najdete v 21 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

SC_SB_960x395px_SLO2_nova_kolekcija_2017_bela