Top hoteli v Ljubljani za počitek ali romantični oddih

Na krajši dopust vam ni treba oditi prav daleč – ostanete lahko kar v Sloveniji in si privoščite vikend sprostitev v katerem izmed naših čudovitih hotelov. Bi radi podrobneje spoznali mesto Ljubljana? Zakaj pa ne, hoteli v Ljubljani so prav tako lepi kot drugod po svetu … Konec koncev je potrebno najprej spoznati svojo deželo, nato pa se odpraviti novim doživetjem nasproti. Tokrat vam predstavljam moj izbor hotelov v Ljubljani, za vse tiste, ki želite uživati v slovenskem glavnem mestu.

hotel_medno_masazaPrijetno sprostitev in nočitev lahko doživite že v predmestju Ljubljane. Hotel Medno  je v svojem mirnem okolišu ravno prav odmaknjen od mestnega vrveža, hkrati pa z avtomobilom le streljaj od središča Ljubljane – na mestna potepanja se vam tako ne bo treba odpraviti daleč. In zakaj se odločiti ravno za ta hotel? Predvsem zato, ker je primeren za vsakogar: poslovneži in podjetja se lahko odločijo za najem kongresne dvorane in brezplačno koriščenje tehnične opreme, gostje, ki se želijo predvsem sprostiti, bodo nadvse zadovoljni s hotelskim wellnesom (masažne kadi in savne se kaj dobro slišijo, kajne?), rekreativcem in ljubiteljem narave pa bo sapo vzel veličastni pogled na reko Savo in Kamniško-Savinjske Alpe. To še ni vse, kar hotel ponuja – ljubitelji dobre hrane boste nadvse zadovoljni z Restavracijo Medno, v kateri lahko organizirate rojstne dneve, razne zabave (odlično za dekliščino/fantovščino, saj imate vse na enem mestu) ali pa preprosta srečanja s prijatelji.

wellness-center-harmonija-181-05Prav tako nekoliko odmaknjen, a z avtomobilom še vedno dovolj blizu Ljubljane je hotel Center Harmonija, ki se nahaja v Mengšu. Hotel z dvanajstimi sobami je resnično poseben zato, ker je zgrajen po Feng Shui metodi, ki izkorišča vse prednosti okolja in upošteva določena pravila, ki v bivanjski prostor vnašajo harmonijo in lahkotnost bivanja. Vsak objekt ima namreč velik vpliv na stanovalce (pa čeprav le začasne), česar se na Vzhodu že dolgo zavedajo … V ”harmoničnem” hotelu vam tako nudijo nočitev v sobah s prijetnim ambientom (ki so nadvse sodobno opremljene), pester wellness program – posebnost so zlasti masaže, ki potekajo v petih Feng Shui prostorih: zemlja, kovina, les, voda in ogenj – ter športne aktivnosti, pri katerih lahko izbirate med naborom notranjih in zunanjih športov, kot so badminton, tenis, odbojka na mivki, skupinske vadbe, plesni tečaji in celo vadba z osebnim trenerjem. Čez noč se boste tako spočili kot še nikoli, čez dan pa z masažami povrnili harmonijo svojemu telesu in s športom poskrbeli za lepo postavo!

DVOR_TACENBližje Ljubljani, natančneje v Tacnu (pod Šmarno goro) se nahaja Dvor Tacen , butični hotel, v katerem se boste počutili kot doma. Štiri zvezdice, ki jih ta hotel v Ljubljani ima, so več kot upravičene, saj je idealen kraj za romantični oddih tudi najbolj zahtevnih gostov. Že sama zgodovina hotela je nadvse romantična: razkriva nam ljubezensko zgodbo med mladim pesnikom Franom Levstikom in lepo hčerko premožnega lastnika domačije. Levstik je dekletu posvetil celo zbirko pesmi, med katerimi je najbolj znana Senčnica, v kateri sta opisana Dvor in njegova okolica. In kaj, poleg zanimive preteklosti hotel še ponuja? Intimnost in sproščenost v luksuznih sobah, čudovito okolico z možnostjo igranja golfa, kavarno s prijetnim ambientom in odlično restavracijo, v kateri lahko okusite slovensko kulinarično dediščino.

hotel parkNaslednji hotel v Ljubljani se nahaja prav v njenem središču, zato lahko uživate v pravem mestnem utripu. Hotel Park Ljubljana se nahaja tik pred vhodom v stari del Ljubljane, blizu glavne železniške in avtobusne postaje. Udobno opremljene sobe, prijazno osebje in najpomembnejše – lokacija v središču mesta, vas bodo zagotovo prepričali, da se v prav ta hotel v Ljubljani še kdaj vrnete. V okolici hotela se stalno nekaj dogaja, pa naj gre za umetnost, ples ali glasbo, ki jo lahko poslušate med tem, ko okušate ”Okuse Ljubljane”. Hotelska restavracija vam namreč ponuja širok in pester izbor znanih ljubljanskih jedi, kot so kuhan goveji jezik s kozjim sirom, štruklji, skutne palačinke s pehtranom, domača goveja ”župca” in poleg obvezno ljubljansko pivo Union.

hotel-lesar-malaZadnji hotel v mojem izboru, se prav tako nahaja v centru Ljubljane. Lesar hotel Angel  v starem mestnem jedru je nadgradnja srednjeveške hiše, zato bo navdušil vse ljubitelje prepleta tradicionalnosti in sodobnosti. Tradicionalni, klasični videz je namreč nadgrajen s sodobno tehnologijo in vrhunsko postrežbo, ravno ta kombinacija pa je hotelu pridobila certifikat odličnosti za leto 2014, ki ga podeljuje Trip Advisor. Ne glede na to, ali se boste odločili le za romantično nočitev, ali v hotelu praznovali katero od obletnic, vas luksuzne sobe, gurmanske poslastice in bližina mestnega jedra zagotovo ne bodo pustili ravnodušne.

Kateri izmed hotelov v Ljubljani pa bo navdušil vas?

Vse omenjene hotele najdete v darilnih paketih SelectBox.

V sklopu SelectBoxa lahko iz Vodnika doživetij izbirate med več kot 900 raznovrstnimi avanturami – od poskušanja kulinaričnih dobrot, ki so pripravljene in postrežene na vrhunskem nivoju, do razvajanja v številnih spa in masažnih salonih, lahko pa se odločite tudi za uživanje na različnih turističnih namestitvah po celotni Sloveniji, ali pa preizkusite katerega od najbolj norih adrenalinskih in športnih podvigov!