Top adrenalinska doživetja – 1. del

Ste pravi adrenalinski odvisnik in vas noben izziv ne prestraši? Brez skrbi, tudi tisti, ki to še niste, boste po prvih nepozabnih izkušnjah postali ljubitelji tovrstnih doživetij.

V vsakdanjem življenju se hormon adrenalin v našem telesu sprošča takrat, ko se iz okolja pojavi potreba po višji telesni pripravljenosti. Zvišuje namreč hitrost in jakost srčnega utripa, širi dihalne poti, izboljša dihanje ter omogoča dotok krvi v mišice.

Adrenalin pa ima še eno zanimivo lastnost, in to je, da poskrbi za občutek ekstaze in posebnega, nepozabnega ugodja.

Adrenalinska doživetja so iz leta v leto bolj popularna tudi v Sloveniji. Možnosti za dogodivščine in avanture so neštete, zato smo izbrali le nekatere, ki vas bodo zagotovo navdušile!

Vožnja z živahnim jeklenim konjičkom

Obožujete hitrost? Potem sodite med večino ljudi, ki se niti v sanjah ne bi branila vožnje s hitrim, zmogljivim in prepoznavnim avtomobilom. Govorimo seveda o italijanskih biserih: Ferrari in Lamborghini, ki ju lahko preizkusite na pisti blizu Milana.

Vašo sanjsko vožnjo boste lahko doživeli z modeli Ferrari 360 ali Lamborghini Gallardio.

Medtem, ko sedite zraven profesionalnih voznikov, ki vam jamčijo za varnost vožnje, boste doživeli skrivnosti teh lepotcev in dodobra spoznali moč motorja – in adrenalina. Zdaj pa gas!

Zipline

Trenutno najbolj popularno adrenalinsko doživetje ta hip je spust po jeklenicah, ki ga boste vsekakor pomnili še dolgo. Gre za spuščanje po jeklenih vrveh, napeljanih z enega na drug breg. Ko boste uživali v adrenalinskih dogodivščinah, pa vam bo sapo vzel tudi krasen razgled.

avantura_pazin_ponor

Zip line Pazinska Jama ponuja pogled na čarobno naravo nad Pazinskim breznom. Začetek spusta je z Zelene terase pod hotelom Lovac, spustite pa se lahko po dveh jeklenicah. Prva je dolga 220 metrov, po njej se boste spustili s povprečno  hitrostjo 60-65 km/h. Druga jeklenica je nekoliko daljša – po 280 metrih se boste spustili nekoliko počasneje, a boste imeli zato dovolj časa za uživanje v spektakularnem pogledu nad grandioznim breznom in srednjeveškim kaštelom, ki se nahaja na njegovih pečinah.

V dolini Soče na Kaninu lahko doživite še eno adrenalinsko atrakcijo: največji zip line park v Centralni Evropi! Odprt je tudi v zimskih dneh, spustite pa se lahko po petih jeklenicah. Vsaka je daljša od 500 metrov in predstavlja nepozabno adrenalinsko bombo od začetka do konca. Lahko dosežete hitrosti do 60 km/h in letite preko 200 metrov nad tlemi. Zip line ekspedicija traja od dve uri in pol do treh ur in pol.

Bungee jumping

topextreme11-1024x621

Če ste si že privoščili doživetje zip line, bo za vas bungee jumping vsekakor nadgradnja adrenalinskega doživetja. Edini organizator tovrstnih doz adrenalina v Sloveniji je TOP Extreme, ki omogoča skok nad čudovito reko Sočo. V neokrnjeni naravi boste doživeli eno izmed najlepših rek iz povsem novega zornega kota.

Vodniki ekipe TOP Extreme so strokovno usposobljeni in izkušeni, zato znajo pravilno svetovati in pomagati tako tistim, ki se z adrenalinskimi športi šele začenjajo spoznavati, kot tistim, ki že imajo nekaj kilometrine za sabo. Za bungee jumping pravijo, da je nepozabno doživetje, celo presežek adrenalina.

Skoki se izvajajo na Solkanskem mostu pri Novi Gorici, ki je visok 55 metrov. Pred samim skokom vam bodo vodniki pojasnili vse potrebno in odgovorili na morebitna vprašanja, nato se boste opremili z varnostno opremo, potem pa vas čaka samo še odštevanje in skok v vaše adrenalinske sanje. S skoki lahko pričenete že aprila, o enkratnem doživetju pa boste govorili še vrsto let (in poželi zavidljive poglede prijateljev)!

Paintball

Paintball je igra, v kateri udeleženci tekmujejo v skupinah ali posamezno in poskušajo eliminirati čimveč nasprotnikov. Streljajo se s posebnimi puškami, ki so napolnjene z barvnimi kroglicami. Zmaga tista skupina ali igralec, ki prvi doseže cilj ali pa zadnji ostane v igri.

Darilni_paketi_SelectBox_paintball_Acredo_1-1024x621

Tisti, ki so že preizkusili doživetje paintball, pravijo, da je zabava zagotovljena. Sicer so nekateri zadetki barvnih kroglic nekoliko boleči, a nič zato – motivacija, da se kroglicam izognete, je tako še večja!

V Sloveniji obstaja kar nekaj ponudnikov paintball doživetij. Accredo center ponuja poleg paintballa tudi streljanje z zračno puško, lokostrelstvo in igranje različnih iger. Organizator zagotovi vso potrebno opremo, od pušk, pa vse do zaščitnih oblačil, mask in rokavic.

Tudi v sklopu gostišča Kraljev hrib se lahko zabavate v igri paintball v osrčju Kamniških alp. Pri Kraljevem hribu so popolnoma opremljeni z rekviziti za igro, tako da najem in izposoja opreme ne predstavljata težave tudi za tiste, ki se boste za tovrstno zabavo odločili prvič.

Prav tako vam bodo usposobljeni sodniki razložili pravila igre in med samo igro, od začetka do konca, skrbeli za vašo varnost. Za paintball se lahko prijavite v večjih skupinah, zaključenih družbah ali kot podjetje organizirate team building.

Vožnja s Ferrarijem, zipline, bungee ali paintball? Ste že izkušen maček v adrenalinskih doživetjih in bi preizkusili nekaj povsem novega? Preverite top adrenalinska doživetja na SelectBoxu, lahko pa tudi počakate na 2. del prispevka o adrenalinskih doživetjih 😉