Karting arena Zagreb; adrenalinsko-pustolovski dan s SelectBoxom

Se sprašuješ, kako preživeti soboto, če si želiš malce pustolovščine? Mi smo se odločili, da se odpravimo v Karting Areno Zageb, kjer sta nas čakali dve zares zabavni doživetji – karting in escape room! Preden se z nami podaš na pisto, si ponudbo, ki jo najdeš v SelectBox darilnih paketih, oglej TUKAJ >>

Drvenje s kartom po vijugasti pisti

Karting je vedno dobra odločitev, sploh, če ti je všeč hitrost – kot je meni. A nad areno v Zagrebu sem bila zares presenečena, saj je proga daljša, kot sem pričakovala. Pista je namreč z vsemi zavoji vred dolga 350m, umeščena pa v veliko areno. Že ko vstopim v prostor, »diši« po adrenalinu in komaj čakam, da se vsedem v kart!

Najprej naju seveda sprejme prijazno osebje in nama razloži, kako bo vožnja potekala. Ker sva prvič v Karting Areni Zagreb, izpolniva pristopno prijavnico in že sva pripravljena na škripanje gum in ovinke, ki naju mamijo s piste.

IMG_8278

Pista se vije po celotni areni, del pa je speljan tudi ven, na prosto, kar celotno vožnjo naredi še zabavnejšo! Sprva opazujeva pisto s terase, da si jo dobro ogledava. Po njej se ravno podita dva voznika in zvoki škripanja gum na ovinkih mi poženejo adrenalin po žilah. Ko napoči čas, da se še midva preizkusiva v vožnji, naju dva fanta, ki skrbita za celoten potek kartinga, najprej opremita s čeladami in podkapami za enkratno uporabo. Oh ja, vesela sem, da dobim čisto podkapo, saj je včasih res neprijetno imeti glavo v prepotenih čeladah. Ko sediva v kartih, prejmeva še navodila in znake – mahanje z eno zastavo pomeni, da je drugi voznik hitrejši od tebe in se mu umakni, da ga spustiš mimo (tako preprečijo nepotrebna zaletavanja in poškodbe voznikov ter kartov). Druga zastava pa po desetih minutah vožnje naznanja konec dirke.
IMG_8269

Osebje preveri, če so pedala na pravi razdalji in nama jih prilagodi, glede na dolžino nog. Potem prižgejo najine karte in 3, 2, 1, dirka se začne! Bruuuum, bruum se sliši, ko se poženeva po pisti. Prvi krog peljeva malce počasneje, da spoznava pisto in se navadiva na kart. Ovinki so precej ostri, zunanji del steze pa se na enem delu zoži, kar zahteva še dodatno zbranost pri vožnji. Ob pisti stojita dva zaposlena in budno spremljata najino vožnjo – če bi slučajno šlo kaj narobe in bi potrebovala pomoč.

Z vsakim krogom sem bolj pogumna. Volana se trdno držim, ko pred ovinkom zaviram in se s polno paro podam v oster zavoj. Všeč mi je zvok, ki ga gume oddajajo v zvojih, tresenje karta in užitek ob pričakovanju naslednjega ovinka. V enega izmed ovinkov pridem skoraj prehitro in malo me začne odnašati, a se hitro spet zberem in odvozim zavoj brez zaletavanja. Vožnja s karti me vedno znova navdušuje in ko zastava naznani, da je dirke konec, si želim, da bi odpeljala še kakšen krog.

IMG_8256

Ali sem že povedala, da je Karting Arena Zageb prvi indoor & outdoor karting na Hrvaškem? In da še vedno velja za eno večjih pokritih pist v Evropi? Na voljo pa imajo kar 31 vrhunskih kartov! Zabave tukaj zagotovo ne zmanjka. In če se boste potepali po bližini Zagreba, je arena »must go« doživetje! SelectBox združuje zgolj najboljše ponudnike in v darilnih paketih najdeš karting doživetje že zgolj za 24.80€!Oglej si ponudbo Karting Arene Zagreb TUKAJ >>

IMG_8259

Escape Room Mind Crime

Arena Zagreb pa ponuja še eno pustolovščino – escape room! Natančneje, imajo kar 5 različnih sob pobega! Arena je namreč res velika. V pritličju je karting, v prvem nadstropju bar (kjer se po kartingu osveživa z mrzlo pijačo), v drugem nastropju pa je Escape Room.

Dve dekleti naju pospremita v sprejemni prostor in naju posedeta na fotelj. Sta že v igri, saj se skrivnostno nasmihata in nočeta nič kaj preveč izdati. Predvajata nama predstavitveni video, kjer spoznava pravila igre in orodja, ki jih lahko uporabljava v sobi pobega. Mi že kocine pokonci stojijo, saj je že uvod narejen zelo dramatično. Igrala bova igro »Mind Crime«, kjer bova imela točno 60 minut časa, da razrešiva zapleteno uganko in »nekomu sprazneva bančni račun« tako, da mu prebereva misli in odkrijeva skrivno šifro. Razburljivo, kajne?

IMG_8300

Odpeljejo naju po dolgem črnem hodniku, ki še povečuje vznemirjenje. Znajdeva se pred belo sobo, v kateri polna soba ur, telefon in še nekaj drugih predmetov. Dekle, ki naju je pripeljalo do sobe, se nama nasmehne, zaželi vso srečo in naju zapre v sobo … uf, tole pa je zakomplicirano!

Nekaj minut se zmedeno ozirava po sobi in razmišljava, kje naj začneva iskati in kaj naj sploh iščeva. Nagonsko iščeva ključe za odklepe ključavnic in kode, ki bodo odprle ključavnice z njimi. Razrešiva prvih nekaj ugank, ravno toliko, da dobiva malce samozavesti.

Soba pobega je interaktivna, prepletajo se fizični predmeti in tehnologija, ki jo moraš pravilno uporabiti, da razrešiš naslednjo uganko. Kaj več ti seveda ne smem povedati, ker ti bom uničila vso zabavo. Kaj hitro se nama »zatakne«. Potrebujeva pomoč. Sežem po tabli »help« in jo pridržim pred kamerami, ki so nameščene po celi sobi. Osebje naju seveda budno spremlja in tako ve, kdaj potrebujeva pomoč. Na ekranu pred nama se pojavi prvi namig. Huh, namig, ki je še vedno zelo zavit v tančico skrivnosti. Spogledava se in se zasmejiva ter tuhtava dalje. Rešila sva že kar nekaj ugank, a čas naju neprestano priganja.

IMG_8309

Gledava ure na steni in si beliva glavo, kako naj jih uporabiva … pri razkritju naslednje uganke se ugasnejo vse luči v sobi in jasno nama je, da gre za del igre. Da morava uporabiti nek drug pripomoček, ki nama bo kazal pot … tako se korak za korakom prebijava dalje. Ugank kar noče in noče biti konca. Na trenutke postanejo precej zahtevne in zahtevajo tako abstraktno razmišljanje in logiko, kot široko paleto splošnega znanja (namig: geografija in zgodovina ti bosta prišli prav 😉 ).

Skoraj sva že pri koncu, odkleneva še zadnja vrata in čas bi bil za poslednje dejanje … a zmanjka nama časa. Glasen zvok sporoča, da je igre konec. Uf, res bi potrebovala še 10 do 15 minut časa, da bi se rešila iz sobe pobega. Čeprav gre za težavnost 6/10, je izziv kar precejšen in zahteva ogromno zbranosti. Nama ni uspelo, bo tebi? Preveri ponudbo Arene Zagreb in se preizkusi v sobi pobega! SelectBox darilni paketi so polni presenečenj! Ponudbo najdeš TUKAJ >>

IMG_8330


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Poletje_turizem_1920x400px_SLO-1900x400