6 zabavnih idej za vas in vaše otroke ob mednarodnem dnevu družine!

Ali ste vedeli, da 15. maja praznujemo dan družine? Del družine postanemo že s tem, ko se rodimo vanjo. S starši ter brati in sestrami stkemo bolj ali manj trdne vezi, preživljamo skupne rojstne dneve, nedeljska kosila in vikend izlete. Posebej pomembno je, da se v družini počutimo varne, sprejete in ljubljene, k čemur veliko pripomore skupaj preživet čas. Še posebej v današnjih časih, ko so naši vsakdanjiki tako zapolnjeni s službenimi obveznostmi, je pomembno, da svojim otrokom namenimo dovolj naše pozornosti in časa.

Otroci si še posebej zapomnijo in cenijo dogodivščine, na katerih se lahko zabavajo in raziskujejo prav oni. Spodaj vam predstavljamo šest idej, kamor se lahko odpravite z vašimi otroki, jim posvetite svoj dragoceni čas in skupaj ustvarjate nepozabne spomine ob dnevu družine ali kar tako!

V nadaljevanju si lahko ogledate naših šest unikatnih idej za nepozabna družinska doživetja ob dnevu družine ali pa takrat, ko preprosto želite presenetiti svoje otroke. Vse lahko enostavno uresničite s SuperCard Family.

Družinski park Stari Vrh

Obisk družinskega parka Stari Vrh je primeren za družine z otroci, ki svoj čas rade preživljajo v naravi, na prostem in za tiste, ki jim adrenalinski park v kosti ne nažene toliko strahu, da se v parku ne bi mogli sprostiti in uživati. V Družinskem parku Stari Vrh se lahko zabavajo družine z otroki od drugega leta naprej! Izberite pravo progo za vaše najmlajše in uživajte z njimi – rumena proga je namenjena otrokom od drugega leta dalje, bela proga je primerna za vse otroke nad štirimi leti, oranžna za starejše od štirih let in tako naprej. Družinski park Stari Vrh ponuja še mnoga druga presenečenja za celo družino, podajte se na njihovo odkrivanje!

Arboretum Volčji Potok

Arboretum volčji potok posebej v spomladanskem času ponuja nepozabne razglede na cvetoče rastline in grme in zato predstavlja destinacijo, ki jo spomladi s svojimi najdražjimi ne smete izpustiti. Za najmlajše obiskovalce pa je Arboretum Volčji potok posebna izkušnja predvsem zaradi velikega otroškega igrišča z lesenimi igrali, tobogani, trampolinom, visečimi mrežami in celo labirintom! V bližini otroškega igrišča se nahajajo še dinozavri v naravni velikosti. Ogledate si jih lahko kar 13 – prepričani smo, da boste o njih izvedeli kakšno zanimivost za katero še niste slišali! Pridite jih pogledat z vašimi najmlajšimi in poskrbite za nepozabno družinsko popoldne!

Trampolin park Woop

Ali ste vedeli, da je trampolin park Woop primeren že za otroke od drugega leta starosti dalje? In da starostne omejitve navzgor ni? Zabava se torej lahko cela družina! Ob vstopu v park boste vi in vaši otroci prejeli nogavice in zapestnico, oboje pa lahko obdržite in uporabite ob vsakem naslednjem obisku trampolin parka Woop. Preden skočite na trampoline, se skupaj z vašimi najmlajšimi odpravite v garderobo, kjer se preobujete in preoblečete v udobnejša oblačila. V omarico s ključem na varno shranite svoje stvari, nato pogledate predstavitveni video o Woop trampolin parku in že ste pripravljeni na neizmerno zabavo v trampolin parku. Siv, pust in deževen dan je odličen za obisk Woopa, po koncu zabave v trampolin parku pa se lahko še okrepčate s prigrizkom v restavraciji!

Minicity Ljubljana: tematski park, ki domišljiji da prosto pot

Ste že slišali za Minicity? Gre za tematski park v podobi majhnega mesta, zgrajeno iz ulic, cest in hiš – kot v pravem mestu. V njem se nahajajo majhna pekarna, banka, policijska in gasilska postaja! V več kot štirideset tematskih kotičkih bodo otroci s pomočjo didaktičnih iger spoznavali različne poklice in pridobivali uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Tematski park Minicity je namenjen otrokom od drugega leta dalje, še dodaten plus pa je, da so aktivnosti za vaše najmlajše zasnovane na najvišjem nivoju in v tesnem sodelovanju z ekipo psihologov in pedagogov. Po vnaprejšnjem dogovoru animatorji aktivnosti izvajajo tudi v tujih jezikih oz. jih prilagodijo otrokom s posebnimi potrebami. Naj se raziskovanje v Minicityju začne!

Lutkovno gledališče Maribor

Ogled lutkovne predstave se morda ob poplavi risanih junakov, otroških filmov in velikem platnu v kinodvoranah na prvi pogled zdi nekoliko dolgočasno, vendar vam ogled lutkovne predstave z vašimi najmlajšimi lahko ponudi mnogo več.  Poleg tega, da je izredno pomemben za razvijanje domišljije vaših najmlajših, lutkovna predstava za razliko od filmov in risank dopušča več prostora za lastno interpretacijo ter s tem odpira prostor za pogovor med vami in vašim otrokom. Ob ogledu lutkovne predstave boste skupaj z vašim otrokom izkusili kaj pomenijo lutke, ki spregovorijo in nastopijo v zgodbi, hkrati pa se boste povezali tudi po koncu lutkovne predstave, ko boste z njim spregovorili o tem kaj ga je najbolj presenetilo, kakšen konec je pričakoval,… Kino vstopnico tokrat zamenjajte za vstopnico za lutkovno predstavo – ne bo vam žal!

Vse od zgoraj naštetih idej za skupno preživljanje časa so na voljo s SuperCard Family, najbolje prodajano darilno kartico pri nas. Pri izbranih ponudnikih jo je mogoče kupiti v treh vrednostih in sicer 15eur, 25eur in 50eur in s tem vsem družinskim članom podariti čudovito družinsko pustolovščino. Ni važno kdo ste, teta, babica, mama, dedek ali stric – prav vsak lahko podari SuperCard Family in z njo razveseli mlado družinico. Darilno kartico SuperCard Family je mogoče unovčiti pri več kot 250 ponudnikih, glede na želje in potrebe vaših obdarovancev. Podarite nepozabno dogodivščino, podarite SuperCard Family!

SuperCard darilna kartica je darilo, ki se prilega vsakomur in je edina darilna kartica, ki jo lahko kupite preko spleta in jo koristite pri več kot 250 ponudnikih. Privoščite svojim najdražjim popolno darilo, ki ga lahko vnovčijo po lastnih željah.